Na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Mariboru se obeta vrtiljak priložnosti.

Še nikoli se ni na enem mestu, v enem dnevu iskalo toliko delovnih priložnosti, kot jih bo na voljo v četrtek, 23. maja, od 10. do 18. ure v Hotelu City v Mariboru, kjer bodo uspešna slovenska podjetja iskala kar 1000 novih zaposlenih. 

Med njimi bo tudi najuglednejši delodajalec za leto 2023 farmacevtsko podjetje Lek, ki odpira nov obrat v Lendavi, za katerega potrebuje kar 300 zaposlenih.

Uspešna slovenska podjetja, ki se bodo zbrala na Kariernem sejmu MojeDelo.com, bodo iskala različne profile delavcev za različna delovna mesta, kar odpira izjemno število priložnosti za vse, ki iščejo novo zaposlitev ali drugo kariero. 

Že tradicionalni karierni sejem posebej toplo vabi k obisku mlade, tudi dijake, ki iščejo delovno prakso, in študente, ki so tik pred prvo delovno priložnostjo. 

»To bo sejem presežkov!« pravi Nika Rakonjac, vodja marketinga na Styria digital marketplaces, ki je organizator sejma.

Seznam razstavljavcev se daljša

Vstop na sejem je brezplačen, odpre se ob 10. uri zjutraj in traja do 18. ure. Med podjetji, ki bodo iskala zaposlene, so tudi Dravske elektrarne Maribor, Saubermacher Slovenija, Palfinger proizvodnja, Pivovorana Laško Union, Nova KBM, Pošta Slovenije, Puklavec family winers, in številni drugi. 

Seznam podjetij se daljša iz dneva v dan, podjetja namreč mrzlično iščejo zaposlene, podobno kot podjetja po svetu. 

»Pritegniti želimo najboljše, kar ponujajo zaposlitveni trgi, fakultete, raziskovalni inštituti in druge izobraževalne ustanove iz Slovenije in tujine. 

Zaposlujemo ljudi z zelo raznolikim strokovnim ozadjem, poleg naravoslovcev tudi strokovnjake s področja poslovnih in družboslovnih ved,« so povedali pri Leku.

Paleta priložnosti za iskalce zaposlitve

Letošnji mariborski karierni sejem MojeDelo.com bo nekaj posebnega, zagotavljajo organizatorji. 

»Še nikoli nismo imeli v rokah toliko odličnih delovnih priložnosti v eni sami regiji: več kot 1000 novih delovnih mest bodo ponujala uspešna podjetja, govorimo o izjemni številki.

Na sejmu lahko pridobite karierne nasvete, uspešne delodajalce osebno spoznate, se z njimi pogovorite, dobite informacije, kako bi bilo delati pri njih, pridobite potrdila o določenih uporabnih znanjih, kot so excel, powerpoint, JavaScript, HTML in podobno, dobite profesionalno fotografijo in sodelujete v nagradni igri, ki jo pripravljamo z NK Maribor in Mariboxom,« je povedala Nika Rakonjac, vodja marketinga na Styria digital marketplaces.

Adut v rokah iskalcev zaposlitve

Na trgu dela že nekaj let kandidatov primanjkuje, zato so podjetja še posebej radodarna z dobrimi delovnimi pogoji. Veliko pozornosti posvetijo dobremu razmerju med zasebnim in poslovnim, fleksibilnemu delovnemu času in prijaznemu delovnemu okolju. 

Zato imajo iskalci zaposlitve adute v svojih rokah, lahko si namreč izberejo, kje bodo delali in pod kakšnimi pogoji. 

To še posebej poudarja Gorazd Prah, ki svetuje mladim, ki vstopajo na trg dela: »Pridobite si konkurenčno prednost pred drugimi in se pozanimajte o podjetjih, ki bodo razstavljala, pripravite življenjepis in vprašanja zanje. Vaša neposrednost in motiviranost bosta delodajalcem všeč.« 

Vstop na sejem je brezplačen, na njem pa bo nešteto priložnosti za iskalce zaposlitve, ki jim lahko spremenijo življenje na bolje. 

Starejše novice