Tradicionalne božične tržnice v Avstriji bodo vendarle dovoljene, a predivdeni so posebni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Dunajski božični sejem je zelo priljubljen tudi pri številnih Slovencih, ki v adventnem času radi zaidejo k našim sosedom na doživetje božične pravljice. Največji božični sejem na Dunaju nudi več kot 150 stojnic, kulinarične dobrote, kuhano vino, poskrbljeno je pa seveda tudi za otroke s čarobnim otroškim svetom in velikim drsališčem.

Kljub temu, da je Dunaj že nekaj časa povsem 'rdeč', kar se tiče okužb s koronavirusom, pa so pristojni skupaj z gospodarsko zbornico vendarle uspeli rešiti letošnjo izvedbo tovrstnih sejmov v državi, v veljavi pa bo poseben "Koncept CoV". 
 

Posebni protokol, ki bo rešil božično pravljico

Odpoved adventne čarovnije na Rathausplatzu na Dunaju, s številnimi stojnicami in velikim božičnim drevesom, tako ni prišla v poštev. Zdravstveni strokovnjak Hans-Peter Hutter, ki je pomagal pri protokolu, ki ga bodo morali upoštevati tako upravljavci stojnic kot obiskovalci, je dejal, da bo maske treba nositi povsod, odstraniti jih bodo gostje smeli le, ko bodo za mizo uživali hrano ali pijačo, poroča dunajska izpostava avstrijske državne televizije. 

Sprejeti CoV koncept uvaja tudi posebne higienske predpise na tržnicah, obvezna razkuževala na stojnicah in vhodih na sejem, prisotne pa bodo na predpise opozarjale in spominjale table in druge označbe. Ravno tako naj bi bilo omejeno število obiskovalcev, Hutter pa poziva tudi k osebni odgovornosti vsakega posameznika.

Konec oktobra bodo tako začeli že postavljati vse potrebno za izvedbo letošnjega predbožičnega Dunaja, tudi tradicionalne 'dunajske ledene sanje', ko se bo trg pred dunajsko mestno hišo spremenil v veliko ledeno ploskev, ne bodo odpovedane.

Takšne gneče letos na Dunaju v predbožičnem času zagotovo ne bo.

Rekordne številke v Avstriji

Tudi v Avstriji so sicer epidemiološke razmere vse slabše, v minulem dnevu so zabeležili doslej rekordno število okužb, kar 1552, od tega jih je 480 bilo potrjenih na Dunaju. Doslej so v Avstriji potrdili 60.224 okužb, 877 obolelih s covidom-19 je umrlo, 46.798 pa ozdravelo. Aktivnih primerov je tako 12.549. 664 bolnikov je trenutno v bolnišnicah, od tega 119 na intenzivni negi.

Dunaj je sicer že nekaj časa na rdečem seznamu in je za prihod iz avstrijske prestolnico v Slovenijo potrebno predložiti negativen test na koronavirus, da se izognemo karanteni. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zvc (nepreverjen)

Te v Avstriji virus neje tak smrtonosen? Aja, verjetno majo bole sposobno pa pametno "svetovalno skupino za covid". Priimki kak so "Beovic,Krek,..." in podobni so potisnjeni na stran.

staknivec (nepreverjen)

Vsepovsod drugje po Evropi imajo bolj sposobno stroko in svetovalno skupino. Samo pri nas so izbrali največje nesposobneže in luzerje.

In reply to by Zvc (nepreverjen)

INT (nepreverjen)

Preverite malo ukrepe v AT in SI...vse je po sistemu copy-paste, le da jih mi sprejmemo par dni pozneje in tako je ze od prvega lockdown-a spomladi.

In reply to by Zvc (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

Svetlana Maka… (nepreverjen)

prokleti bili levaki

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

Kaj lahko pričakuješ od naše vlade ?????
Šef je bivši povratnik z Doba !!!
Razni ministri in državni sekretarji so ovadeni.
Minister, ki vsak dan grozi državljanom s policijo je bil pred časom vržen iz prvotne politične stranke in je zatočišče našel pri povratniku z Doba.
Državne sekretarje imamo ala Kangler, ki ga že dobro poznamo iz MB. Še en aktualni župan iz Pomurja je državni sekretar. Jaklin. Baje bi naj imel neke zelo dobre odnose z lokalno osnovno šolo.
Sam cvet sposobnosti, inteligence, poštenosti, strokovnosti !!!!!
Ufff, pozabil sem na poslanca Horvata. Nekoč je bil v največji propadli firmi v Pomurju !!!
Ko je firma propadla je našel zatočišče v politiki. Nadpovprečno plačana služba !!!!!!
Sami kruhoborci !!!!!!!!!!!!

Starejše novice