Današnja in prihodnja sobota bosta po podatkih Darsa prometno najbolj obremenjeni soboti v celem letu.

Avtoceste bodo te dni močno obremenjene, štajerska avtocesta verjetno bolj od gorenjske, na vseh mejnih prehodih s Hrvaško, v Istri in pred Karavankami gre pričakovati večje zastoje s čakalnimi dobami vsaj 30 minut.

Kolone vozil bomo srečevali vzdolž primorske avtoceste, na južni in vzhodni ljubljanski obvoznici, prav tako na pomurski in štajerski avtocesti proti mejnim prehodom z Madžarsko. Večji promet se bo stekal tudi proti turističnim krajem.

Nastal že petkilometrski zastoj

Zastoje smo na slovenskih cestah zabeležili že včeraj, pri čemer so vozniki na vstop v državo čakali tudi do dve uri, na izstop pa eno uro. Gneča se danes nadaljuje.

Prometno-informacijski center za državne ceste že poroča, da je na podravski avtocesti med počivališčem Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastal zastoj v dolžini pet kilometrov. Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je medtem dvokilometrski, na avstrijski strani pred predorom Karavanke proti Sloveniji pa petkilometrski zastoj.

Pločevina se kopiči tudi pred mejnim prehodom Gruškovje, kjer morajo osebna vozila za izstop iz Slovenije čakati do dve uri, in pred mejnimi prehodi Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Slovenska vas in Obrežje. 

Prav tako promet ovirajo prometne nesreče; na štajerski avtocesti med priključkom Slovenske Konjice in predorom Golo Rebro je po pisanju STA oviran promet proti Ljubljani. 

Ne pozabite na hrano in pijačo

Če se odpravljate na pot torej poskrbite za zadostno količino hrane in pijače, kajti na Dars se za oskrbo tokrat ne gre zanašati. 

Družba oskrbo namreč aktivira le v primeru temperatur nad 30 stopinj Celzija, ob kolonah, daljših od pet kilometrov oziroma ob zaprtju avtoceste in predvidenem čakanju nad štiri ure.

Policisti voznike medtem pozivajo, naj kljub vročini, gostemu prometu in zastojem ostanejo strpni in upoštevajo cestnoprometne predpise. Vreme bo sicer delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne se bodo pojavljale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 23 do 27 stopinj Celzija.

*Naslovna fotografija je simbolična.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice