Googlovi aplikaciji bomo zdaj lahko posredovali tudi podatke o nesrečah, radarjih ali zastojih.

Google Maps oziroma Googlovi Zemljevidi so postali praktično nepogrešljiv del našega življenja. Aplikacija nam živce prihrani predvsem pri navigiranju po neznanem terenu ali ob turističnih obiskih oddaljenih krajev.

Zdaj pa je spletni gigant svojo storitev nadgradil še s prikazom cestnih radarjev in možnostjo prijave nesreče, radarja ali zastoja.

Kot piše revija Monitor, funkcije izhajajo iz izraelske aplikacije Waze, ki so jo nedavno kupili.

Ponekod tudi prikazi omejitev hitrosti in zvočna obvestila o radarjih

S svojimi funkcijami se bo Google Maps še nekoliko približal večjim, resnejšim navigacijskim napravam, saj bo z obsežnejšo nadgradnjo ponekod v Evropi ponujal tudi možnost prikaza trenutne omejitve hitrosti na cesti in zvočna obvestila o bližnjih radarjih. V Slovenji tega zaenkrat še ne moremo pričakovati, bodo pa dodatne funkcionalnosti aktivne pri naših južnih sosedih.

Prav povsod na stari celini se Googlovih novosti kartografskega servisa sicer ne morejo veseliti. Pod nosom se lahko že obrišejo v nekaterih evropskih državah, kjer je tovrstno obveščanje šoferjev zakonsko prepovedano, na primer v Franciji. Tam imajo policisti namreč vsa pooblastila, da pregledajo telefon voznika, v primeru, da na njem odkrijejo aplikacijo, ki obvešča o radarjih, pa lahko celo zaplenijo vozilo.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Landini

Zbiranje podatkov gor ali dol. Te stvari močno olajšajo življenje vsakega posameznika.

(nepreverjen)

Pa vidli bomo kak vpliva slaba cesta na pogostost nesreč.

Starejše novice