Uporabljate Instagram? ODLIČNO! Ste že korak bližje nagradi!

Visit Pomurje vam predstavlja vsaj 10 razlogov, zakaj je dobro pogledati na njihov profil. Sodelujete lahko v nagradni igri, in sicer bodo med Instagram sledilci izžrebali srečneža, ki bo prejel Paket Gourmet Over Mura za dve osebi.

Termalno razvajanje

In kaj je Paket Gourmet over Mura?

Paket Gourmet over Mura zajema 2-dnevno kulinarično doživetje Gourmet over Mura v Prekmurski vasi Ajda v Termah 3000 v Moravskih Toplicah, vključuje degustacije pri izbranih lokalnih ponudnikih, neomejeno kopanje ter eno nočitev za dve osebi.

Izkoristite priložnost in spoznajte Pomurje! Obiščite Instagram profil @visitpomurje!

Srečni nagrajenec prejme darilni bon za 2-dnevno kulinarično doživetje za dve osebi.

Zakaj obiskati Pomurje?

Ker je Pomurje, s soncem obsijana pokrajina ob reki Muri, obsega Prlekijo, del Štajerske in Prekmurje ter se iz rečnih in potočnih območij ravenskega sveta povzpne v pogozdene hribe Goričkega z vinorodnimi Lendavskimi goricami in v prav tako z vinsko trto posejane Slovenske gorice z jeruzalemskimi vinogradi v Prlekiji. In kot taka je še lepša v jesenskih barvnih odtenkih.

Bukovniško jezero - neokrnjen gozd z izvirom vode in energijskimi točkami

Medtem ko se lahko v nižinskem delu sprostite v številnih termah z izviri termalnih voda, vam znajo domačini na vinorodnih pobočjih počitek popestriti z nepozabnimi doživetji ob dobri kapljici, kulinaričnih dobrotah in glasbenih tonih domačih »band«, ob tem pa vas bodo razvajali še panoramski pogledi na terase vinogradov, zidanice in cerkvene zvonike. V tem letnem času je najbolj veselo ravno v vinogradih in pomursko »bratev« je vredno obiskati – lačni in žejni zagotovo ne boste – preverjeno.

Pomurje ni samo Mura, gibanica, šunka, Kreslin in štorklja. Pomurje je stičišče različnih kultur, ver in etničnih skupin, saj je tudi dom Romov in madžarske manjšine; je krajina, začinjena z avstrijskimi, ogrskimi in slovanskimi vplivi sosednjih držav. Kulturno dediščino boste tukaj odkrivali v majhnih mestih in vaseh, v dih jemajoči lepoti narave, ki v svojem objemu ziba zgodovinsko dediščino, ter v jezikovnih skupinah, ki se danes kažejo v mnoštvu narečij.

Vinarium - pogled v štiri dežele

V Pomurju se naravna, kulturna in zgodovinska dediščina med sabo prepletajo že stoletja. Tukajšnja mesteca, vasice in od vrveža oddaljeni kraji varujejo spomin na preteklost in tradicijo, ki je marsikje že utonila v pozabo. Spoznajte odprto panonsko dušo in se preizkusite v izdelovanju sveže gline, žganju v peči in pletenju košar!

Paviljon Expano - vrata v Pomurje

No, z malo sreče boste Pomurje lahko obiskali kot zmagovalec nagradne igre Visit Pomurje!

Vabljeni na Instagram profil @visitpomurje!

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice