S slalomsko tekmo se v Kranjski Gori zaključuje 56. Zlata lisica.

V Kranjski Gori se danes odvija 56. Zlata lisica, ki se je zaradi pretoplega vremena tja preselila iz Maribora. Slalom se je s prvo vožnjo začel že ob 10.15, finale bo medtem na sporedu ob 13.45. 

Tekmovanje je začela Švicarka Wendy Holdener, kot prva izmed Slovenk pa se je s številko 21 na progo podala domačinka Meta Hrovat, ki je včeraj drugič v karieri stopila na zmagovalni oder svetovnega pokala. 

Po prvi vožnji vodi Švedinja Anna Swenn Larsson s časom 53,89 sekunde. Na drugem mestu je Norvežanka Nina Haver-Loeseth (+0,50) in na tretjem Švicarka Wendy Holdener (+0,61). Najviše uvrščena Slovenka je medtem Hrovatova, na desetem mestu (+2,09).

Številni odstopi na zahtevni strmini

Nekaj napak pred zadnjo prelomnico in na zadnji strmini je Hrovatovo stalo nekoliko višje uvrstitve. V drugi vožnji, ki se bo začela ob 13.45, bo 21-letnica skušala izboljšati najboljšo slalomsko uvrstitev letos. V avstrijskem Lienz je namreč bila prav tako deseta. 

Nastopila bo tudi Ana Bucik, ki je prvo vožnjo zaključila na 19. mestu (+2,83). Ta je najboljši slalomski rezultat letos dosegla v avstrijskem Flachauu, kjer je zasedla 18. mesto.

Preostale Slovenke, ki so se spopadle z zahtevno vitranško strmino, so medtem bile prepočasne za uvrstitev med trideseterico najboljših. Maruša Ferk je bila 36., Klara Livk 38., Neja Dvornik 40. in Nika Murovec 45.

Odstopilo je sicer kar 18 od 63 smučark, še poroča STA.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice