Foto: Atletski klub Pomurje
Na Ptuju so v sredo gostili prvi miting Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije. Klara Janža je kot mlajša mladinka nastopila v članski konkurenci in z novim osebnim rekordom izpolnila normo za OFEM.

Svetovni prvak Kristjan Čeh je bil prvo ime Mednarodnega atletskega mitinga Ptuj, s katerim se je pričela nova sezona Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije.

Dobro formo v teku na sto metrov je v uvodu poletne sezone potrdil Anej Čurin Prapotnik. Še en domačin je z novim osebnim rekordom 10,29 sekunde postal četrti najhitrejši Slovenec v zgodovini. 

V najstarejšem slovenskem mestu je nov korak naprej storila tudi mlada Klara Janža. Bratončanka, ki nastopa za Atletski klub Pomurje, saj je s časom 12,17 postavila nov osebni rekord v teku na sto metrov.

Za las zgrešila finale

Dijakinja Gimnazije Murska Sobota je sicer za vsega tri stotinke sekunde (12,38) zgrešila nastop v velikem finalu, v katerem je nastopila najboljša šesterica, se je pa zato izkazala v B finalu, v katerem je tekla nov osebni rekord 12,17 sekunde.

Klara je tako na razdalji sto metrov dosegla končno osmo mesto, peta pa je bila s časom 25,00 sekunde v teku na 200 metrov. Tako na sto kot 200 metrov je s postavljenim časom izpolnila normo za julijski Olimpijski festival evropske mladine, a nastop s tem še ni zagotovljen.

»Žal doseg norme še ne pomeni tudi nastopa na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Pravila predpisujejo, da lahko v vsaki disciplini nastopi le ena tekmovalka iz posamezne države. 

Trenutno pa ima Klara v obeh disciplinah drugi čas med kandidatkami za nastop. Verjamemo, da bosta s trenerjem Tonetom s trdim in strokovnim delom to tudi dosegla,« so zapisali pri Atletskem klubu Pomurje.

Ptuj očitno zelo dobro ustreza leta 2007 rojeni atletinji, saj je v najstarejšem slovenskem mestu postavila osebna rekorda na razdalji 60 (7,83 sekunde) in 200 metrov (24,99 sekunde).

V članski konkurenci nastopila še peterica

Barve Atletskega kluba Pomurje je na ptujskem mitingu v članski konkurenci predstavljalo še pet atletinj in atletov. 

Lara Horvat je nastopila na 200 in 400 metrov, Kaja Horvat je bila del teka na 400 metrov, Gaja Kerčmar pa na sto metrov. Tija Dervarič in Jaka Svenšek sta bila udeleženca tekov na sto in 200 metrov.

Z nekaj odličnimi uvrstitvami so se izkazali tudi mlajši upi kluba. Nika Cimerman je bila najboljša na 60 metrov v starostni kategoriji U14, med pionirkami U16 pa sta po teku na 200 metrov na odru stali drugouvrščena Pia Špur in tretja Nika Golob.

Vid Rančigaj je bil v kategoriji U14 drugi na 200 metrov. Neo Zorko Puhar je v kategoriji U12 slavil na 60 metrov, Timon Kuhar pa je bil v isti kategoriji dvakrat drugi v teku na 60 in 200 metrov.

Vse rezultate najdete na tej povezavi.

Starejše novice