Foto: Peter Dominko
V Fazaneriji se bodo po več kot 20 letih znova zanesli na znanje trenerja iz tujine. Vladimir Vermezović je bil v skladu z napovedmi ustoličen za novega trenerja Mure, kaj je dejal na novinarski konferenci?

Kot smo že poročali, je Vladimir Vermezović postal novi trener soboške Mure. Šestdesetletni Srb je bil predstavljen na novinarski konferenci ob 20. uri.

Nekdanji nogometaš Partizana, Sportinga iz Gijona, Salamance, Panioniosa in Hannovra je bil v preteklosti že dvakrat vodil črno-belih iz Beograda, bil pa je tudi trener Spartaka iz Trnave, Bodučnosti in južnoafriških Kaizer Chiefs in Orlando Pirates.

Sobočani so z Beograjčanom podpisali pogodbo do konca letošnje sezone, predsednik kluba Robert Kuzmič pa ga je predstavil s sledečimi besedami: 

»Napočil je trenutek, ki smo ga dolgo čakali. Položaj po sporazumni prekinitvi sodelovanja s prejšnjim trenerjem je bil zahteven. Vzeli smo si nekaj časa, vsi skupaj smo želeli poiskati stabilno in srednjeročno, morda dolgoročno rešitev. To ni enostavno. 

Klub ima svoje cilje, okvirje in zmožnosti, strokovni štab se je tega lotil analitično. Preverili smo nekaj kandidatov, pogovarjali smo se z večjim številom trenerjem, na koncu pa po vseh kriterijih in zaključkih prišli do tega, da vodenje Mure zaupamo Vladimirju Vermezoviću, ki ima bogate izkušnje. 

Verjamemo v njegov pristop in delo, pogledi na položaj in kako nadaljevati razvoj članske ekipe, je skupen. Tudi to je odločilo v njegovo korist. Želim mu toplo dobrodošlico v Fazaneriji, uspešno delo in da bo navijačem kluba ob uspehih Mure prinesel veliko veselja.«

Beograjčan je prvi tujec na soboški po več kot 20 letih, ob brskanju po spominu je bil zadnji tuji strateg v Fazaneriji Miroslav Ćiro Blažević

Ekipa ima dovolj kakovosti

»Zahvaljujem se vsem, ki so sodelovali v tem projektu. Predsednik je pozabil, da nas povezuje tudi črno-bela barva, že celo življenje sem črno-bel, zato hvala za vabilo, saj se bom tukaj počutil kot doma. Imamo isto razmišljanje glede nogometne filozofije. 

Gregor dobre ve, kakšna je ta filozofija, saj sva igrala v istem klubu, vesel sem, da sem to prepoznal v pogovoru z vodstvom Mure. Vesel sem za priložnost, nadejam se, da s pomočniki ne bomo razočarali. 

Pred nami je veliko dela, vendar bomo dali vse od sebe, da navijačem Mure, o katerih sem slišal vse najlepše, priredimo veliko radosti. Želim si, da imajo nogometaši do Mure takšen odnos kot navijači! Od tega se bo vse pričelo. 

Ogledal sem si zadnji dve tekmi, ekipa ima kakovost, ni vse tako črno, kot izgleda trenutno, a bo zgolj krvavo delo dalo rezultate,« je na novinarski konferenci uvodoma dejal Vladimir Vermezović.

Darjan Slavic in Aleš Luk ostajata v trenerskem štabu, Vermezoviću pa se je v Murski Soboti pridružil tudi pomočnik Slaven Kovačević. Srb bo računal tudi na pomoč trenerjev iz mlajših selekcij, kot je dodal, bo potreboval pomoč tistih, ki jim je Mura v srcu.

Vermezović se je o Muri pozanimal tudi pri Darku Milaniću, ki je bil mladinec Partizana, ko je novi strateg Sobočanov zaključeval kariero, pri Partizanu je bil soigralec Srečka Ilića in Milka Đurovskega, v Združenih arabskih emiratih, kjer je deloval nazadnje, pa je vodil Mirala Samardžića.

Kakšen nogomet bo igrala Mura pod njegovim vodstvom? Srbski strateg odgovarja, da je to v veliki meri odvisno od ekipe, bo pa od vsakega igralca zahteval, da na igrišču da vse od sebe, o stilu igre in postavitvi pa bo lahko govoril po tem, ko bo nogometaše spoznal na treningu. O igralskih okrepitvah trenutno še ne razmišlja, ampak želi iz trenutnega kadra izvleči maksimum.

Pritisk pozna iz Partizana

»Odločila je tudi črno-bela barva, zakaj? Iz Partizana ve, kako delati v klubu, v katerem je pod pritiskom. Trener je že spoznan s tem načinom dela in s tem, kaj prinašajo cilji kluba. To je odločilo, da ga pripeljemo za trenerja.

Pozanimal sem se tudi v Beogradu in o trenerju dobil samo pozitivne besede. Težko je nositi dres Partizana, še večja odgovornost pa je biti trener Partizana. V Muro smo ga pripeljali zaradi bogatih izkušenj, avtoritete in karizme.

Verjame, da se bodo naši mladi pa tudi starejši igralci od njega naučili veliko,« je dejal tehnični direktor Gregor Balažič, v preteklosti tudi nekdanji nogometaš Partizana.

Vermezović je ekipo Partizana prvič vodil med januarjem 2004 in oktobrom 2005, drugič pa med majem 2012 in aprilom 2013. Nekoliko uspešnejša je bila prva epizoda, ko je v povprečju osvojil 2,2 točke na tekmo, Beograjčane pa je popeljal v šestnajstino finala Pokala UEFA.

Novega trenerja Mure prva ligaška tekma čaka po reprezentančnem premoru, ko se bodo Sobočani v Fazaneriji pomerili z Bravom.

Komentarji (42)

ZTR_ (ni preverjeno)

December 2023: Mura odslovila trenerja

oldgringos (ni preverjeno)

Ajde poznavalci nogometa komentirajte !

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Mura balkanski klub.

Šprelica (ni preverjeno)

Zaj je še drek san sebe za vuja počo kda je to vido, za bruhate! Sako leto nendri indri trener, plus minus je v takši negative ka sam bog ga nemre rešite... Slavica bi pustile do konca sezone bumbare... Kuzmič pa guči kak na bogati trenerski življenjepis.. pizda van materina vsem vodilnim pri Muri!

Fake (ni preverjeno)

Zanimivo - na predstavitvi novega trenerja ni športnega direktorja, je pa tehnični?!

Stari sobočanec (ni preverjeno)

Njegof saldo de: 10 tekem , 8 porazov , 1 neodločena pa 1 zmaga Rogaška. Što vuple staviti?

idemo mura (ni preverjeno)

DF pa samo tvoji bedni komentari:)

In reply to by Stari sobočanec (ni preverjeno)

1402560 (ni preverjeno)

Podarim letno karto prvomi steri de scel meti.

Santes (ni preverjeno)

Jo lahko podariš meni, lepo prosim?

In reply to by 1402560 (ni preverjeno)

1402560 (ni preverjeno)

Ja, nega problema. Pistin jo v klubskon bari ?

In reply to by Santes (ni preverjeno)

Brezimenus (ni preverjeno)

Športni direktor je ravnokar zaposlen s pisanjem komentarjev na Sobotainfo.

idemo mura (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec z Razlagove je športni direktor?:)

In reply to by Brezimenus (ni preverjeno)

Ravnilo (ni preverjeno)

Tvoja mama

In reply to by idemo mura (ni preverjeno)

Lük (ni preverjeno)

Ka Rajbar cigle sklada?

Seronja Defuk (ni preverjeno)

Zakoj pa ne napijšeš svoje telofonske, či davleš mali oglas?
Zatou, ka si Defuk, ka nej karte, nej pejnez, ka bi si küjpo karto, nemaš.

15° (ni preverjeno)

Nej ste še opazile ka trener nej problem? igralce so problem, ker ni kvalitete! Trbej razkirati pare in pripelati konkretno sredino in držati žogo v posesti...

muraš55 (ni preverjeno)

Pri Grabiču sem rekel, da Božiča ne bo dočakal v M.Soboti..za tega pa rečem, da zeeeloooo dvomim, da bo dočakal mesec Maj v Murski Soboti...

DR (ni preverjeno)

Ge si se skrila Gračka miš? Pogreśam tvoke izjave, da si skavtiral trenerja...haha

Doktor55 (ni preverjeno)

Kak je priso tak de odiso, ptiporicam ogled podcasta zahovica pri veceru

LZN (ni preverjeno)

Srbi so zakon

4455 (ni preverjeno)

Pa ciganji

In reply to by LZN (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

Delije so cigani, partizanovci so njihovi grobari, kakšen paradoks se je zgodil v Muri :))))

In reply to by 4455 (ni preverjeno)

ĐejĐej (ni preverjeno)

Lejko do po novem čevapčiči v ponudbi na fazaneriji...

In reply to by vrana (ni preverjeno)

LZN (ni preverjeno)

Na koncu in prekmurci

EZermešter77 (ni preverjeno)

https://www.transfermarkt.com/vladimir-vermezovic/profil/trainer/2490

Club & role Appointed In charge until Days in charge Matches W D L Players used ø-Goals PPM
Hatta Club Hatta Club
Manager 20/21 (Nov 21, 2020) 22/23 (Nov 1, 2022) 710 Days 20 3 2 15 39 0.85 : 1.60 0.55

Še kaj trbej napisati?

Nobody2 (ni preverjeno)

Balažic, tij kak skoz pameten dečko kak tvoj oča. Znaš ka pomeni beseda avtoriteta? To še mogoče. Ka pa beseda "karizma"? Razloži prosim. Ali samo poveš to besedo, ka jo večkrat prešteš. Dvomim, ka razmita s tvojin očon to besedo. Cotrella je tuj balazic pripelo. Največje mučkalice je Kuzmič zavupo takšne stvari. Balazis što te ne pozna, te drago plača

Nobody2 (ni preverjeno)

Balažic, tij kak skoz pameten dečko kak tvoj oča. Znaš ka pomeni beseda avtoriteta? To še mogoče. Ka pa beseda "karizma"? Razloži prosim. Ali samo poveš to besedo, ka jo večkrat prešteš. Dvomim, ka razmita s tvojin očon to besedo. Cotrella je tuj balazic pripelo. Največje mučkalice je Kuzmič zavupo takšne stvari. Balazis što te ne pozna, te drago plača

Terenec (ni preverjeno)

Nobody2..za tebej sta oba Balažica,kak stare tak Grega,doktora ka se fuzbala tijče,zato ne piši norij pa rajši komentejraj balet ali pa sinhrono plavanje kak pa fuzbal,mogoče se v tisto nole razmiš

In reply to by Nobody2 (ni preverjeno)

Alcoon (ni preverjeno)

Čuj ti pes ka si tak pameten boj ti v kadre pa te idemo v drujgo kmečko ka si najbole pameten med vsejme ajde boj kurac pa ti stope za trenera nej ka sereš drujge dol pa nemaš pojma ti misliš ka si vsevednež nemaš pojma pa se pobere pa sploj več na tekmo neode ka si nej vrejden ka bi buo navijač mure ka samo sereš pa pluvleš po vodstvi pojma pa nemaš taka vgasne radio pa se spakivaj v bangladeš špilat amater si pravi saka ti čast

In reply to by Nobody2 (ni preverjeno)

Jovane (ni preverjeno)

Te kader je dober za tromejnik pa tan gor. Tan se lejko tak špilajo pa karizmatično gučijo ka se lepše čuje. Realnost de hitro prišla pa de opet nejevolja. Ali roko na srce tudi sobočance da ste vodili klub ste ga 2x pripelali v propad.

trg zmage

Glede na to, da novi trener ni delal dve leti in da je še v dobrih letih za delo, se mi kar zdi, da se zanj ravno niso tepli. Smo torej angažirali mačka v žaklju?
Pa trener takšen ali drugačen, se on sploh zaveda, da je prevzel "mačka v žaklju"? Po mojem ne!

Papa (ni preverjeno)

Ge bi rajši vido kakšoga domačoga trenera ali iz slovenskoga prostora Kosića, ampak što koli bi prišo, bi mel izredno težko delo, ker je ekipa slabo selekcionejrana, fizična pripravljenost pa je na nivoji malo boukših rekreativcof. Pa tudi, tej trije dnevi od zadnje tekme, ko se je čakalo novoga trenera, so trije zgubleni dnevi za dvig kondicije pred nadaljevanjon. Pa se je o Vermezovići že en čas gučalo. Totalen amaterizem vodstva, isto kak so igralce fkup vozili še tik pred prvenstvon ali kakši teden po začetki. V glavnon, beda od vodenja kluba.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Za kaj več ni denarja.

Ali ima vodstvo kakšne druge načrte.

Bakovčar (ni preverjeno)

V vsakem klubu 6 mesecev!! Res sta se Rajbar in Kuzmič potrudila v iskanju novega trenerja!! Takega trenerja težki najdeš!!!

9999 (ni preverjeno)

Igralci se vzgajajo od malega naprej in tu se naredi selekcija, kvaliteta gre naprej. V Muro lahko pride sam José Mourinho pa te STARE KONJE NOGOMETA VEČ NE MOREŠ NAUČITI samo jih lahko seznani in preusmeri v kako vaško ligo. Pametno Murino vodstvo kaj je naredilo, ves svoj vzgojen dober kader je razprodalo ali so pa sami odšli in skup privleklo neke propale balkanske igralce, ki pač niso in nikoli ne bodo kvalitetni nogometaši. Zakaj je morala oditi skoraj cela ekipa Mure, ki jo je ustvaril Šimundža ? TO ODGOVORITE PAMETNAKOVIČI MURINEGA VODSTVA, končno pa je brez brez veze škoda časa se ukvarjati z nesposobneži.

kaj_mu_je_tega… (ni preverjeno)

Evo živi dokaz ka se Kuzmič počasi poslavla iz kluba in de preko srbske mafije probo neka skaserati. Zdaj mo meli malo namještalk za azijske stavnice, igralci do kaj v slačilnici doubili na rokou. Skratka dolaze vremena Subana - živi bili pa vidjeli. Aja pa teška de komunikacija šiptarov pa srbov, skoraj nemogoča

vrag od vraga (ni preverjeno)

Ne samo Srbov, Albancev, tudi Hrvati so zmes. Res lahko pride sam Zidan za trenerja, če se ne bo odnos igralcev do kluba bistveno spremenil , se bo zdajšnja pesem nadaljevala. Moja napoved pa je da po par tekmah tega trenerja več ne bo v Muri.

leVicar (ni preverjeno)

Baukše če bi Čontalo na kolenaj prosili ka nazaj pride kak pa to ka ste pripelali. Bi bil domači trener pa še falej vse skuper. Nekših bajnih rezultatov to ka mamo v klubi pa itak nemre biti.

Fake (ni preverjeno)

Vermezović: "želim da imajo nogometaši enak odnos do kluba kot ga imajo navijači" . Kaj to pove? to, da so mu to povedali v vodstvu kluba, ki se zaveda da imajo brezjajčne igralce. Posledično so priznali, da je športni direktor kupil "mejzdre". Če to pove novi trener na predstavitvi kot glavno nalogo dejansko samo prenaša to kar so mu naročili v upravi.

čarni vrag (ni preverjeno)

želim da imajo nogometaši enak odnos do kluba kot ga imajo navijači

Se pravi nogometaši, ki jim je igranje za Muro služba, naj bi imeli enak odnos do kluba kot navijači, ki jim je to hobi. Bojim se ka je to novi Suban. Za njim pa bankrot.

In reply to by Fake (ni preverjeno)

Obiskovalec (ni preverjeno)

Resno? 4 tipi in vsi različno oblečeni.... tej desen pa razkapčeni kak če bi iz čilija prišo. Ka de še z toga

vrag od vraga (ni preverjeno)

Še malo pa se Ćili zopet odpre, eno mesto več, kjer si bodo po porazih lahko splaknili grla.

Starejše novice