Foto: Peter Dominko
Nogometaši Hotize so v zadnjem krogu Pomurske nogometne lige izgubili z Odranci, a šele drugi poraz sezone ni pokvaril slavja naslova prvakov. V taboru Hotize priznavajo, da 3. SNL vzhod ni realna možnost, bi se pa tretjeligaškega izziva znova lotili v Od

S tekmami 22. kroga se je zaključila letošnja izdaja Pomurske nogometne lige, ki so jo osvojili nogometaši Hotize.

V Pomurju praktično ni ljubitelja nogometa, ki bi ekipi trenerja Jožeta Hozjana očital, da lovorika ni zaslužena, saj je Hotiza vodila praktično vse od začetka sezone, v 22 krogih pa je vknjižila kar 18 zmag.

Hotiški nogometaši so prvič pokleknili šele v začetku maja, ko so v 19. krogu tekmovanja izgubili v Martjancih, drugi poraz pa so jim v zadnjem krogu prvenstva zadali drugouvrščeni Odranci. To kljub vsemu ni pokvarilo slavja, ki ga je spremljalo 400 gledalcev.

Gostje iz Odrancev so imeli nekaj več od igre, a velja dodati, da so domačini predvsem v napadu zaigrali pošteno oslabljeni. Že v deseti minuti je zelenico zapustil Damir Čurin, ki je pri 37 letih sklenil nogometno kariero.

Domača mreža se je prvič tresla v 18. minuti, ko je Luka Lukač izkoristil podajo soimenjaka Luke Hrena. Sledile so priložnosti na obeh straneh, podobno je bilo tudi v drugem polčasu, Odranci pa so zmago potrdili v 83. minuti, ko sta udarila rezervista. Po prodoru Nikole Tompe je v polno meril David Graj.

Glava hotela, telo pa ne

»Poraz ni pokvaril veselja. Delali smo za to, da zadnja tekma ne bi odločala o borbi za prvo mesto, na srečo nam je to tudi uspelo. Ni skrivnost, da imamo že več kot mesec dni težave z napadalci, danes jih je manjkalo kar pet. 

Iz tega vidika je dobro, da smo naslov potrdili že pred zadnjo tekmo, dvoboj z Odranci pa ... v drugem polčasu smo hoteli pokazati več, vendar je glava hotela, telo pa ni več šlo,« je o zadnji tekmi sezone povedal domači strateg Jože Hozjan.

Trener Hotize je v obračunu vodilnih moštev lige pogrešal Tea Totha, Rolanda Polareczkega in Uroša Kosa, ki so dosegli 29 od skupno 60 golov Hotize. Kot že zapisano, je v deseti minuti tekme kariero sklenil Damir Čurin, ki je po besedah Hozjana v želji, da Hotiza potrdi prvo mesto, v Gančanih zaigral s pomočjo injekcije.

Hotiški nogometaši so prav v Gančanih krog pred koncem prvenstva potrdili naslov prvakov. Čeprav so jeseni zmage verjetno nabirali bolj gladko kot v drugem delu sezone, pa je tudi Hozjan ocenil, da je prvo mesto povsem zasluženo:

»Pred začetkom sezone smo bili skeptični, če bomo sploh nastopali. Na srečo smo sestavili ekipo, fantje so v prvem delu sezone trenirali veliko, zdaj pa se je že poznalo, da imamo v moštvu precej študentov. 

Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo dobili 18 od 22 tekem, ob dveh remijih smo izgubili le dvakrat. Lani je Ljutomer osvojil 54 točk, mi smo letos nabrali še dve več, pa imamo na koncu dve točki prednosti, lani pa je ta razlika štela 14 točk. To je pokazatelj, da je liga bolj izenačena kot lani.«

Tretja liga se na Hotizi ne bo igrala

»Grenkega priokusa ni. Že na začetku sezone smo vedeli, da nimamo pogojev za 3. SNL, nimamo dovolj mlajših selekcij, tudi finančno je to precej velik zalogaj, kar nekaj fantov študira ali pa imajo izmensko službo.

Nam je bil edini cilj, da bomo prvaki Pomurske nogometne lige, kar pa se bo dogajalo naprej ... vidite, kaj vse se piše. Upam, da se bo izšlo najbolje. Svoj cilj smo izpolnili, vodilni pa se bodo odločili, v kateri ligi bomo igrali v prihodnje,« je bil Hozjan jasen glede morebitne selitve med tretjeligaše.

Eden od avtorjev šampionske sezone priznava, da ga ne glede na to, da Hotiza ne bo napredovala med tretjeligaše, ne vleče drugam. Za takšno razmišljanje so v veliki meri zaslužni predvsem nogometaši:

»Na Hotizi se dobro počutim, tukaj sem domačin. Tudi sam imam ob trenerski vlogi še službo. Veste pa, kako pravijo, vedno se je potrebno poslušati. Nimam ambicij, da bi se preizkušal v višji ligi, pomurska liga mi je dovolj. 

Še enkrat lahko poudarim, da je težko sestaviti ekipo tako poštenih in karakternih fantov, kot so v našem klubu. Mislim, da bom ostal na Hotizi, čeprav moramo najprej počakati odločitev o prihodnosti članske ekipe. Menim, da smo si vsi, še posebej pa igralci, zaslužili prvo mesto.«

Odranci se želijo znova preizkusiti v 3. SNL vzhod

»Mislim, da smo z igro pokazali, da smo bili danes boljši nasprotnik. Ekipa Hotize je zasluženo osvojila naslov prvaka Pomurske nogometne lige, za to jim tudi čestitam. Skozi celotno sezono niso nihali z rezultati in so si zaslužili prvo mesto. 

Ker sem se v Odrance vrnil pozimi, bom ocenjeval drugi del sezone. Lahko povem samo, da 'kapa dol fantom'. Dobili smo devet od skupno desetih tekem. Želeli smo zmagati na vseh desetih tekmah, a se zavedamo, kako težko je to. 

Zmagali smo devetkrat, mislim, da je to fantastičen uspeh. Poskušali smo vse, upali smo tudi na kakšen spodrsljaj Hotize, ki pa je bila konstantna. Danes doma zasluženo slavi naslov,« je po tekmi za Sobotainfo priznal Patrik Raduha.

Nekdanji nogometaš Nafte, Mure in Beltincev se je pozimi po kratkem postanku v Avstriji vrnil v matično sredino. Odranci so z novim trenerjem Mitjo Ernišo in nekoliko spremenjeno igralsko zasedbo na koncu zasedli drugo mesto.

Čeprav je potrebno še počakati na to, kako se bodo odločili organizatorji tekmovanj, pa v Odrancih ne skrivajo, da si po nekajletnem premoru in kljub drugemu mestu znova želijo zaigrati v tretjem razredu slovenskega nogometa:

»Želimo tekmovati v tretji ligi. Kaj bo to prineslo na koncu? Nismo za to tukaj, o tem odločajo drugi, upam pa, da se bo izšlo, če ne z neposrednim napredovanjem, pa upam, da skozi kvalifikacije. 

Govori se, da naj bi bila odločitev znana že kmalu, v nekaj dneh. Počakati moramo še nekaj časa, v vsakem primeru pa bomo trenirali še naprej, kot da so pred nami kvalifkacije.«
 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
HOTIZA (ni preverjeno)

Torej igralci HOTIZE SI NEZASLUŽIMO kvalifikacijske tekme ??

Hotizanec (ni preverjeno)

Ja pa ka ste mislili ? Marsikaj se dela za vašimi hrbti samo ne veste vij to . Pred vami so vsi tej hotižki nogometni strokovnjaki mastni za vami pa se dela drugače. Že eden nekdanji trener je pravo ka si to nej mislo ka vse se je delalo za njegovim hrbtom pred njim pa so vsi ga tepkali po ramah , ko je odisel je komaj zvedel ka se je dogajalo.

In reply to by HOTIZA (ni preverjeno)

K… (ni preverjeno)

Hotiza ce bi bili zajebani bi šli v kvalifikacije pa tekmi prodali zdaj pa so konkurentom omogocili vstop v 3. ligo..Pa tudi vi igralci bi se lahko prodali na račun kvalifikacijskih tekem

In reply to by Hotizanec (ni preverjeno)

Pol.... (ni preverjeno)

Tak de jih 1/4 odšla če do igrali ali nej ostala pa de samo elita 💶💶💶💶

In reply to by K… (ni preverjeno)

Dillinka (ni preverjeno)

Jeee ka ga na tou prave Tompus????

Starejše novice