Foto: NK Hotiza
Krog pred koncem je odločena bitka za vrh Pomurske nogometne lige. Drugouvrščeni Odranci - v zadnjem krogu bodo gostje prvakov - niso dočakali novega spodrsljaja nogometašev Hotize, ki so z zmago v Gančanih potrdili prvo mesto na lestvici.

Zadnji krog Pomurske nogometne lige bo zgolj stvar prestiža, saj so nogometaši Hotize z zmago v Gančanih matematično potrdili naziv prvakov.

Hotiza, ki je po zaslugi sanjskega jesenskega niza vodila praktično celotno sezono, ima pred zadnjim krogom prvenstva pet točk naskoka pred Odranci. Ravno drugouvrščena ekipa Pomurske nogometne lige bo v nedeljo gostovala na Hotizi.

Zasedba trenerja Jožeta Hozjana ima pred zadnjimi 90 minutami pet točk zaloge pred prvimi zasledovalci iz Odrancev. V hotiškem klubu so sicer že po jesenskem pokalnem dvoboju z Domžalami za Sobotainfo potrdili, da selitev v 3. SNL vzhod ni realna možnost. Bo to priložnost za Odrance?

Do zmage po preobratu

Spopad z Gančani se sicer ni pričel po željah vodilnega moštva lige, saj so gostitelji že v drugi minuti poskrbeli za šok. V polno je meril Tilen Berden, a je Hotiza pripravila silovit odgovor. Domača mreža se je prvič zatresla že v peti minuti, nato pa še trikrat do odmora. Po dvakrat sta zadela Damir Čurin in Matic Donko.

Nogometaši Hotize so v družbi svojih privržencev slavili že v Gančanih, kasneje pa se je veselje nadaljevalo še pozno v večer, kot je razvidno tudi iz objav na klubskem Facebook profilu.

Slavje hotiškega moštva je seveda povsem zasluženo, saj so pomurski prvaki na 21 tekmah vknjižili kar 18 zmag, ob dveh neodločenih rezultatih pa so izgubili zgolj enkrat. Pred dvema tednoma jih je na domačem igrišču s 4:1 premagala tretjeuvrščena Čarda.

Klub iz Martjancev v zadnjem krogu ne more ujeti Odrancev, ki so prednost desetih točk potrdili z visoko zmago na domačem igrišču. Mrežo Tromejnika je kar štirikrat zatresel Luka Lukač, zmago s 5:0 pa je potrdil Nino Lorbek.

Čarda je na svojem igrišču remizirala z Gradom, ki je po zaslugi Jana Husarja vodil že z 0:2, domači poraz pa je z goloma v 85. in 90. minuti preprečil Patrik Žekš.

Polana je s 4:1 premagala Črenšovce, v skupini za obstanek pa so se zmag veselili nogometaši Dobrovnika (3:2 proti Turnišču), Rakičana (3:1 proti Olimpiji), Slatine (10:0 proti Puconcem) in Radgone (1:0 proti Veržeju).

Pomurska nogometna liga bo v prihodnji sezoni štela 14 klubov, dva manj kot letos, tekmovalni pravilnik pa pravi, da iz lige izpadejo štiri najslabše ekipe. To se lahko spremeni, če bo napredovanje zavrnil prvak MNZ Lendava ali Murska Sobota.

Komentarji (26)

hotizaa (ni preverjeno)

čestitke

nedelica (ni preverjeno)

Jako moštvo bogme .Travnik liga

D.... (ni preverjeno)

Slavijo ka do šli ligo niže?

gost81 (ni preverjeno)

dvomim da si bodo odgovorni na MNZ to upali storiti, če pa ne bodo, je pa vprašanje kaj bodo drugi klubi rekli na to...

In reply to by D.... (ni preverjeno)

K… (ni preverjeno)

Slavijo ka so prvaki in to s sanjsko sezono :)

In reply to by D.... (ni preverjeno)

Hotizanec (ni preverjeno)

Jaz sam pa mislo ka se što ženi v nedelo ka so delali. Tej so nej ..... pri mojo duši. Lepo je slaviti ali ka je normalno nej pa tak

Čemernež (ni preverjeno)

Hotiza že na Hrvaškon, po himni. Telebajski redni.

Vaše ime..... (ni preverjeno)

Naj me nikak povej ka je poanta toga slavlja če ne napreduješ pa ostaneš v istoj ligi? Takše klube bi trbelo finančno kazniti in je za 5 let izključeti.

Gostitelj (ni preverjeno)

Ja realno gledano nemo šli v 3.SNL.
Globalno gledano bi mogli zaradi neizpolnjevanja pogojev igrati v nižji ligi, kar se bo naslednjo sezono tudi zgodilo.
Edinstven primer v Sloveniji, si prvak, pa greš ligo nižje.

Hotižan (ni preverjeno)

Sramota ka samo tu v naši mnz Lendava,M.Sobota kaznijo zaradi selekcij tan v Ljubljani eni v 1.ligi dužni milijone pa jin niti nesmijo vzeti točke. Jas priporočam če vas vržejo v 1.mnz bi je zajebo pa odišel igrat v Međimurje!

Hotizanec (ni preverjeno)

Ja ka do pa tej siromaki v međimurji ? Pa tan se nogomet igra nej balinanje pa Čurin to dobro zna kak je tan ka je bil tan

In reply to by Hotižan (ni preverjeno)

Hotižan (ni preverjeno)

Kaj ma veze z članko ekipo mlajše selekcije? Če nebi blo Nafte,Mure pa še parih teh večjih klubov bi vsi klubi meli selekcije ker pa oni vse pohablajo nemrejo meti manjši klubi selekcij!

gost81 (ni preverjeno)

nema veze, ali pogoj za nastopanje so bile selekcije, Hotiza je prijavila a niso igrali.

In reply to by Hotižan (ni preverjeno)

Đani (ni preverjeno)

Kak san vido so vse nogometaše objemavali z bivšim podžupanon vred . S tem so jim se zahvalili za sezono pa adijo pejnez tak nete dobili ka jih nega.

Iha (ni preverjeno)

Glavno ka so nej cuzeki prvi

kmet34 (ni preverjeno)

odranci na aparatima

penal (ni preverjeno)

kralji pomurja!

Brr (ni preverjeno)

Ka so to Srbi

Gyertyános (ni preverjeno)

Vidim ka so naši veliki kumeki glavni tan na Hotiza . Ištenem Ištenem bankrot.

:) (ni preverjeno)

Kje pa tebe čevelj žulji?

In reply to by Gyertyános (ni preverjeno)

Gyertyános (ni preverjeno)

Na prstu

In reply to by :) (ni preverjeno)

:) (ni preverjeno)

Opažam, zakaj pa ne upaš tega vsega v obraz povedat? Na spletu ste vsi močni:)

In reply to by Gyertyános (ni preverjeno)

Poklic (ni preverjeno)

Čestitke igralcem,trenerju,navijačem in vodstvu kluba na osvojenem prvem mestu.Edino merilo je igrišce in tukaj je nk Hotiza pokazala največ. Še enkrat iskrene čestitke in lepo proslavite ta lep uspeh kluba.

Csa (ni preverjeno)

Gyertek csináljátok utánunk !!! Nem tudjatok???? A féltékenység betegség ! Jövőre mi lesz? Kit érdekel !! Le győztünk mindenkit, mi vagyunk a legjobbak !!!Probalj Google Translate 😂😂😂😂

Ritoznojčan (ni preverjeno)

Mimogrede se peljem dans skozi Hotizo pa nevem,če je res ali ne,toti pa kar kosijo z petimi vrtnjaki oz.kosami! Kaj če je bivši podžupanek kaj zrikto €€€?

padli borci (ni preverjeno)

Veste kaj je najbolj zanimivo, da samo doktori nogometa komentirajo… v zivljenju pa se niso taknili zoge

Starejše novice