Foto: NTK Sobota
V začetku tedna so s pripravami na novo sezono pričeli člani Namiznoteniškega kluba Sobota, ki se bodo med prvoligaše vrnili s povratnikom Mitjo Horvatom.

Prekmurje bo imelo v sezoni 2023/24 v najmočnejši namiznoteniški ligi kar dva svoja predstavnika.

Ob Pucončanih, ki so zadnje državno prvenstvo zaključili v polfinalu, si je mesto v prvi ligi zagotovil tudi Namiznoteniški klub Sobota. Povratniki med prvoligaše so s pripravami pričeli v začetku tedna.

Sobočani so ob začetku priprav razkrili, da je cilj sezone preboj v končnico, ki jo bo klub napadal z znanim imenom. Med Sobočane se je po kar osmih sezonah v ravenskem Fužinarju vrnil Mitja Horvat.

V preteklosti tudi državni prvak je za NTK Sobota igral že v sezoni 2015/16, pred tem pa je bil tudi član puconskega kluba. Minulo sezono je s Fužinarjem končal v polfinalu, po treh tekmah so bili boljši aktualni državni prvaki Mariborčani.

V prihodnjem letu stoletnica namiznega tenisa v Sloveniji

Barve kluba bodo v prihajajoči sezoni, ki bo posebna tako za soboški kot slovenski namizni tenis, branili še Grega Zafoštnik, Bojan Ropoša, Gregor Kocuvan in Janko Öri, ki je od letos predsednik društva.

Kot že zapisano, bo leto 2024 posebno za slovenski namizni tenis. Minilo bo namreč sto let od začetkov namiznega tenisa v Sloveniji, ki so se zgodili prav v Murski Soboti.

Na spletni strani Namiznoteniške zveze Slovenije piše, da je leta 1924 v Mursko Soboto na počitnice iz Budimpešte prišel študent medicine Györi Koloman, ki je s seboj prinesel loparje in bele celuloidne žogice. 

V prekmurski prestolnici so kot prvi v Sloveniji odkrili takratno novo igro, t.i. pingpong. Njegova zibelka je bila pri Nemčevih doma, sprva kar na kuhinjski mizi, dokler ni domači mizar naredil mize v skladu s pravili.

Prva predstavnika namiznega tenisa pri nas sta bila brata Janez in Ludvik Nemec.

Starejše novice