FOTO: Jure Banfi
Rokometna reprezentanca je v Veliki Kaniža dobila zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na svetovno prvenstvo. Slovenci so se Madžarom maščevali za četrtkov poraz v Ljutomeru.

Slovenski rokometaši v torek odpotujejo v Katovice, kjer bodo odigrali prvi del svetovnega prvenstva. Izbrana vrsta se bo na Poljsko odpravila z dobro popotnico.

Izbrana vrsta Slovenije je v Veliki Kaniži dobila zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom svetovnega prvenstva in maščevala poraz na četrtkovi tekmi, na kateri so Madžari vodili zgolj z rezultatom 1:2 in 27:28.

Zasedbi selektorja Uroša Zormana je zaradi težav s poškodbami in boleznijo na pomoč priskočil tudi Jernej Drobež, že po četrtkovi tekmi pa je Petra Šiška, ki je priprave zapustil zaradi težav s kolenom zamenjal Tim Cokan.

Današnjo tekmo je med drugimi izpustil Blaž Mačkovšek, je pa zaigral Blaž Janc, ki zaradi udarca v koleno ni stopil na parket v drugem polčasu četrtkovega dvoboja z Madžari. Gostitelji so morali tokrat priznati poraz z izidom 29:32.

MADŽARSKA - SLOVENIJA 29:32 (13:13)
Madžarska:
Szekely 4, Mikler 5; Sipos, Leimeter 1, Boka 1, Kovacsics 1, Ligetvari 1, Rosta 6, Rodriguez 2, Banhidi 2, Szöllösi, Bujdoso, Szita 1, Ancsin 5, Bodo 2, Lekai 6, Hanusz 1. Selektor: Miguel Velasco.
Slovenija: Baznik 10, Lesjak 1; Blagotinšek 2, Janc 1, Dolenec 4, Cehte 3, Slatinek Jovičić 4, Kodrin 1, Žabić 1, Hožen 2, Mazej, Ovniček 4, Makuc 3, Kavčič 3, Krečič, Drobež, Cokan, Novak, Vlah 4. Selektor: Uroš Zorman.

Preobrat v drugem polčasu

Tako kot na tekmi v Ljutomeru, je Slovenija tudi na madžarskih tleh povedla z golom Jureta Dolenca, ki je ob koncu uvodne minute izkoristil sedemmetrovko. Kapetan Slovenije je v deveti minuti s sedmih metrov zadel tudi za drugo slovensko vodstvo na tekmi (3:4), gostitelji pa so ob polovici polčasa vodili za tri gole, po golu Benceja Banhidija je bilo 7:4. 

Slovence sta hitro približala Staš Slatinek Jovičić in Rok Ovniček, Aleks Vlah pa je v 20. minuti izenačil na 9:9. Madžari so pet minut kasneje po strelu Petra Kovacsicsa spet vodili z dvema goloma razlike, ob odmoru pa je bil izid poravnan na 13:13, zadnjo prednost domačinov je izničil Dolenec.

Slovenci so imeli v uvodu drugega polčasa znova nekoliko slabše obdobje. Pedro Rodriguez je v 36. minuti povišal na 17:14. v 40. minuti je bilo po golu Gaborja Ancsina 21:18. Kmalu zatem je Urbana Lesjaka v golu zamenjal Jože Baznik, ki je z nekaj obrambami - tekmo je sklenil z desetimi - poskrbel, da so Slovenci četrt ure pred koncem tekme ujeli tekmeca.

Domen Makuc je izenačil na 22:22, Vlah pa je v 49. minuti zadel za prvo slovensko vodstvo po deveti minuti (23:24). Slovensko prednost sta povišala Makuc in Ovniček, a so se Madžari z golom Mateja Lekaija spet približali na 25:26. 

Slovenci za razliko od prve tekmi niso dovolili preobrata, saj so ob koncu 57. minute in uspešnem poskusu Nejca Cehteta vodili že za štiri gole. Zadnji slovenski gol pred svetovnim prvenstvom je dosegel Rok Ovniček.

V torek v Katovice

V domačem taboru sta bila s šestimi goli najboljša Mate Lekai in Miklos Rosta. Aleks Vlah, ki je na srečanju v Ljutomeru dosegel sedem golov, je v Veliki Kaniži prispeval štiri zadetke. Toliko so jih ob ekipni predstavi Slovencev dosegli še Rok Ovniček, Staš Slatinek Jovičić in Jure Dolenec, ki je izkoristil tri sedemmetrovke.

Slovenske rokometaše zdaj čaka še nekaj treningov v Ljutomeru, v torek pa se bodo podali na Poljsko, v Katovice, kjer jih čakajo tri preizkušnje uvodnega dela svetovnega prvenstva.

Dvanajstega januarja bo na prvi tekmi turnirja nasproti stala Savdska Arabija, dva dneva kasneje bo odigran dvoboj z domačo Poljsko, 16. januarja pa bodo tekmeci Slovencev še Francozi.

V nadaljevanje svetovnega prvenstva se bodo prebile tri najboljše reprezentance skupine, želja Slovencev pa je, da kakšno točko odščipnejo tudi Poljakom ali Francozom.

Kako dobra popotnica je današnja zmaga v Veliki Kaniži?

Starejše novice