Sončna sreda je bila na Pomurskem športnem festivalu polna atraktivnih športnih aktivnosti. Osrednja atrakcija dneva je bil tokrat sumo nogomet – nogomet v balonih. Ekipe pa so se pomerile še v košarkarskem turnirju in odbojki na mivki za ženske dvojice. Mladi člani judo klubov so medtem spretno pokazali veščine borilnega športa judo. 

A to ni vse: festivala so se udeležili tudi Proteini.si. Na svoji stojnici so predstavili izbrano ponudbo športne prehrane, obiskovalci pa so lahko med drugim poskusili tudi zdrave in okusne palačinke.

Nogomet nekoliko drugače

Turnirja v sumo nogometu se je udeležilo osem ekip. Prvo mesto je pripadlo ekipi Raven ovinek, drugi so bili Zviti noji, tretje mesto je zasedel Picolo team, četrto mesto pa je pripadlo ekipi Pa ka san zaj jes.

V odbojki na mivki so se pomerile ženske dvojice. Prva je bila ekipa Proteini.si Shop Murska Sobota, druga pa ekipa Borovničke. Tretje mesto so osvojile Zvezdice, četrto pa ekipa Sand snakes. Za presenečenje so poskrbeli Proteini.si Shop Murska Sobota, ekipe so namreč ob pokalih prejele tudi priložnostno nagrado.

V vročem sredinem popoldnevu pa je bil čas tudi za košarkarski turnir. Konkurenca je bila močna; prvo mesto je osvojila ekipa 3+1, drugo mesto je pripadlo KK Beltinci, tretja je bila ekipa M&M, četrto mesto pa je zasedla D-liga.

Tudi danes bo pestro

Danes je na vrsti druga športna novost letošnjega festivala: nogometni biljard (foot snooker), Plesna šola Zeko pa bo izvedla glasbeno-plesni program za otroke, plesno delavnico za mlade in krožni trening za odrasle.

Hkrati bo potekalo tudi 26. tradicionalno streljanje penalov. Zaradi večjega števila prijavljenih ekip pa se bo tudi začel 26. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu, ki se bo sicer nadaljeval v soboto. Bumerang Sreče pa za najmlajše pripravlja bumerangastične ustvarjalnice in vodne dogodivščine.

Podroben program Pomurskega športnega festivala je na voljo tudi na uradni spletni strani.

Starejše novice