Letos kar tri glavne športne atrakcije: človeški namizni nogomet, sumo nogomet, nogometni biljard in kar pet glasbenih izvajalcev.

Po lanskem prvem in zelo uspešnem Pomurskem športnem festivalu ŠD Meteor Melinci ponovno pripravlja teden dni trajajoči največji športni dogodek v Pomurju. Dogodek bo v športnem parku Melinci potekal od 27. junija do 3. julija.

Nogomet v različnih oblikah, turnirji v odbojki, košarki in javna sparinga

Športno festivalsko dogajanje se bo začelo z nogometnim turnirjem za mlajše selekcije in turnirjem v odbojki na mivki za mešane trojke ter človeškim namiznim nogometom. V torek bodo na vrsti nogometni turnir na milnici, turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, med dvema ognjema in veteranski nogometni turnir. Za tretji festivalski dan obljubljajo sumo nogomet, potekala bosta tudi košarkarski turnir in turnir v odbojki na mivki za ženske dvojice, predstavljeni bodo trije judo klubi, sledilo pa bo še tekmovanje v tem borilnem športu.

V četrtek se boste lahko pomerili v nogometnem biljardu, za plesne ritme bo poskrbela Plesna šola Zeko, odvijalo pa se bo tudi 26. tradicionalno streljanje penalov. Petkovo dogajanje med drugim posvečajo dobrodelni nogometni tekmi, v kateri se bosta pomerili reprezentanci MNZ MS in MNZ Lendava. Zbrana prostovoljna sredstva in pakete pomoči bodo podarili Anini zvezdici Pomurje.

Sobota je rezervirana za Pomurski javni sparing v boksu in kickboksu, odvilo se bo tekmovanje v strelstvu, pripravljajo tudi pohod generacij, pripravljajo pa tudi 26. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu. V sklopu zadnjega festivalskega dne bodo proslavili 40-letnico športnega društva.

Letos kar pet nastopajočih glasbenikov

V petek, 1. julija, se bo zvečer začel prvi izmed letos kar treh koncertnih dni. Nastopili bodo Poskočni muzikanti in Ivan Zak, v soboto zvečer bodo na oder stopili Mladi Pomurci, v nedeljo pa bodo za nepozabni zaključek festivala poskrbeli člani dveh ansamblov, Ansambla Toneta Rusa in Ansambla Horizont.

Za najmlajše Bumerang Sreče, čarovnik, angleške delavnice

Za najmlajše v ponedeljek pripravljajo šport brez meja in angleške delavnice, povabili pa so tudi čarovnika. V četrtek bodo najmlajši uživali v vodnih dogodivščinah in ustvarjalnicah.

Na velikem platnu bo mogoč ogled nogometnih tekem EURO 2016, na festivalu pa se bodo predstavili tudi ponudniki zdrave športne prehrane.

Vse informacije so dostopne tudi na www.pomurskisportnifestival.si in na uradni Facebook strani Pomurski športni festival.

Starejše novice