Foto: Peter Dominko
Črno-belim nogometašicam se nasmiha nov naslov državnih prvakinj. ŽNK Mura Nona je bila v Fazaneriji boljša od ŽNK Olimpije, ki je sicer povedla, a po preobratu izgubila s 3:1. Sobočanke imajo na vrhu lestvice že 11 točk prednosti.

Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago na derbiju proti ŽNK Olimpiji storile morda že odločilen korak do potrditve naslova državnih prvakinj.

Sobočanke imajo štiri kroge pred koncem prvenstva že 11 točk naskoka pred Ljubljančankami. Olimpija je v Fazaneriji sicer povedla, a so črno-bele pripravile hiter odgovor in so do odmora trikrat zatresle ljubljansko mrežo. 

ŽNK MURA NONA - ŽNK OLIMPIJA 3:1 (3:1)
Strelke: Špela Kolbl (13'), Aleksandra Đorđević (44'), Evelina Kos (45+3'/11m); Maša Osojnik (4').
ŽNK Mura Nona: Teja Truntič, Aleksandra Đorđević, Evelina Kos, Špela Kolbl (93' Anamarija Kršljin Stojić), Lucija Kos (80' Tereza Bednarova), Živa Rakovec, Zala Vindišar, Tija Šoštarič Karič (46' Neža Hrga), Noelle Vilčnik (74' Noelle Vilčnik), Lea Dolinar, Jana Malakova. Trener: Vladimir Kokol.
ŽNK Olimpija: Sara Nemet, Zala Balažic (54' Maja Dimitrijević), Špela Rozmarič, Jona Javorič (54' Vanja Duronjić), Urška Bratuša, Maša Osojnik (76' Sara Medić), Sara Makovec, Izabela Križaj, Maja Madon (91' Viktorija Janković), Laura Šenk, Zala Omerza (54' Zoja Kartuš). Trener: Zlatko Gabor.

Hitro vodstvo Olimpije ni zmedlo Sobočank

Ljubljančanke so povedle že v četrti minuti. Maša Osojnik je bila po podaji v prostor hitrejša od Tije Šoštarič Karič in Teje Truntič, žoga pa se je nato počasi skotalila preko gol črte. Domačinke so odgovorile že v naslednji minuti, a je Jana Malakova po podaji Špele Kolbl streljala mimo vrat Olimpije.

Sicer redkoštevilni gledalci so na izenačenje čakali zgolj do 13. minute, ko so črno-bele izpeljale hitro akcijo, Špela Kolbl pa je bila po podaji Jane Malakove prehitra za ljubljansko obrambo. Domači kapetanki se je zgolj minuto kasneje ponudila priložnost za vodstvo, a je po tem, ko je izigrala Špelo Rozmarič, merila preko vrat Olimpije.

V 20. minuti je bila nevarna še Noelle Vilčnik, a tudi ona z udarcem proti ljubljanskom vratom ni bila dovolj natančna. Teja Truntič na drugi strani ni imela nikakršnih težav s poskusom Zale Omerze, ki je streljala z razdalje, in predložkom Urške Bratuše

Je pa v 44. minuti do preobrata prišla Mura. Sara Nemet je strel Špele Kolbl še odbila, po drugem zaporednem kotu pa je z neposredne bližine zadela Aleksandra Đorđević. V sodniškem dodatku so Sobočanke po prekršku Špele Rozmarič nad Špelo Kolbl prišle še do najstrožje kazni, ki jo je v vodstvo s 3:1 pretvorila Evelina Kos.

Brez spremembe v nadaljevanju

Murašice so prve zapretile tudi v drugem polčasu. Jana Malakova se je ob poskusu škarjic sicer ujela v prepovedani položaj, v naslednji akciji pa je streljala mimo vrat Olimpije. V 51. minuti je zapretila še Živa Rakovec in priigrala kot, v 57. minuti pa je predložek Špele Kolbl za las zgrešil gol Ljubljančank.

V 72. minuti bi Sobočanke skoraj zatresle lastno mrežo. Urška Bratuša je izvedla prosti strel z velike razdalje, žogo poslala pred domača vrata, kjer jo je skušala z glavo izbiti Evelina Kos, a je predložek usmerila v prečnik, nato pa je okroglo usnje ukrotila Teja Truntič.

V končnici tekme so ritem igre prekinjali številni prekrške pa tudi menjave v obeh taborih, zato novih priložnosti ni bilo, Sobočanke pa so kljub manjši pobudi zeleno-belih zadržale varno prednost. Minuto pred koncem je bila na mestu Teja Truntič, z razdalje je zvito poskušala Urška Bratuša.

Mura lahko naslov tudi matematično potrdi v naslednjem krogu, ko bo gostovala pri ŽNK Ljubljani, še prej, v četrtek, pa se bodo nogometašice Mure in Olimpije pomerile v polfinalu pokalnega tekmovanja.

Komentarji (4)

Jug (ni preverjeno)

Bravo Murašice 💪💪💪🖤🤍🖤🤍

Labod (ni preverjeno)

Čestitke pa tako naprej.

Moravcan (ni preverjeno)

Koki tudi dela čudno postavo kot Žlogar

Tanja flaškon (ni preverjeno)

sem bila tam da bi se malce nategnila
Pa nič kaj pametnega ni bilo
Sami malinovci
jebeš take pubece, same mamine maze
Sem šla raje v piceraj na pico in dva pira
sem imela več od tega
kot če bi obdelala kakšnega smotankovića morda dva ali celo tri

Starejše novice