Foto: Jure Banfi
Prvoligaši bodo do zimskega premora odigrali še štiri tekme, Mura pa decembrski spored odpira z nedeljskim gostovanjem v Šiški. Kaj sta pred tekmo z Bravom dejala Vladimir Vermezović in Roko Jurišić?

V Fazaneriji je danes v prvem planu derbi mladinske lige med Muro in Nafto, ki si ga bo ogledal tudi Vladimir Vermezović.

Srbski strokovnjak na klopi Mure pričakuje, da soboški upi - med katerimi je tudi nekaj kandidatov za člansko ekipo - pokažejo, zakaj so na vrhu lestvice. Misli Beograjčana pa so kljub vsemu predvsem pri nedeljskem gostovanju v Šiški:

»To bo verjetno naša najtežja tekma, saj je Bravo zelo čvrsta ekipa, ki veliko dela na igrišču. Imajo zelo nevarnega napadalca, po mojem mnenju najbolj nevaren v naši ligi.

Pričakujem dobro tekmo, ki šteje šest točk, saj gre za neposrednega tekmeca na lestvici. Do premora je potrebno nabrati čim več točk, saj bo pomembna vsaka točka. Pričakujem, da se domov vrnemo neporaženi.«

Pričakovati je zahtevne pogoje za igro

»Zagotovo se bo boljše odrezala ekipa, ki se bo boljše prilagodila pogojem za igro. Na pokalni tekmi smo že prestali podoben test, ko je bilo igrišče izjemno zahtevno, vendar so se nogometaši prilagodili na to.

Res je, da v takšnih pogojih ni mogoče izvesti vsega, kar ste si zamislili. Če se taktične zamisli oddelajo, kot je potrebno, je to to, ne moremo pa pričakovati, da bo igra tehnično perfektna, če se bo igralo v vodi ali blatu.

Vprašanje je, kdo se bo bolje znašel v teh pogojih, 'lahka konjenica' ali 'težja artilerija'. Ko je teren zahtevnejši, obstaja nekaj pravil,« v pričakovanju obračuna na razmočenem igrišču pravi Vermezović.

Kot je še dejal, se pri sestavi enajsterice ne želi ozirati na stanje igrišče, ampak na trenutno formo nogometašev. Zagotovo jutri ne bo igral Leard Sadriu, je potrdil trener Mure, saj je osrednji branilec zbolel.

V kader se vrača nekaj povratnikov, a bo njihov nastop odvisen tudi od stanja igrišča. Vermezović je napovedal, da na tej tekmi potrebuje popolnoma zdrave igralce, so pa nase opozorili tudi nogometaši, ki so na tekmi z Mariborom v igro vstopili s klopi.

»Ekipa pozna mojo nogometno filozofijo, obramba se dela, napad pa se rojeva. Vsakodnevno delamo na obrambnih podrobnostih, a to ne pomeni, da bo Mura na vseh tekmah obrambno naravnana.

Poznamo pa nepisan rek, da samo iz dobre obrambe nastane dober napad. Obramba daje zanesljivost in čvrstost ekipi, v obrambi pa lahko igrajo samo odgovorni fantje,« poudarja Beograjčan.

Muro prvič vodil proti Bravu

»To je bila tekma, ki smo jo skoraj v celoti odigrali z igralcem manj. Če je bil res rdeči karton, zdaj niti ni več pomembno. Že tedaj sem videl, da je Bravo mlada in organizirana ekipa, ki je dobro vodena s strani trenerja. Verjamem, da bodo največ s tekme odnesli gledalci,« se spominja Vermezović.

Šestdesetletnik je Muro doslej vodil na desetih ligaških preizkušnjah. Črno-beli so pod njegovim vodstvom premagali Rogaško, Domžale in Aluminij, ob štirih neodločenih rezultatih pa so doživeli še tri poraze.

Vermezović je zgodbo v Murski Soboti pričel prav s tekmo proti Bravu. Prekmurci so povedli z golom Roka Jurišića, po hitri izključitvi Learda Sadriuja pa so Šiškarji z zadetkom Luke Štora izenačili v drugem polčasu. Kakšen je Vermezovićev pogled na uvodno obdobje v Fazaneriji?

»Liga je zanimiva, vsak lahko premaga vsakogar. Veliko je rezultatskih presenečenj. Na nekaj tekmah nismo imeli sreče, po tekmi z Mariborom sem dejal, da smo naredili napredek, ker v zadnjih petih minutah nismo prejeli zadetka.

Igralci so dobro sprejeli naš način dela, mislim, da uživajo na treningih in tekmah. Ni posebnega pritiska, trudimo se, da uživamo, saj je nogomet najlepša stvar na svetu,« razkriva izkušeni maček.

Foto: Jure Banfi

Domov se želijo vrniti z zmago

»Pričakujemo težko in zahtevno tekmo proti močnemu nasprotniku. Igramo v gosteh, zato so domačini v rahli prednosti, vendar gremo v Ljubljano z namero, da dobimo tekmo in se domov vrnemo s pomembnimi točkami,« pa pred gostovanjem v prestolnici pravi Roko Jurišić.

Hrvaški nogometaš spada med tiste poletne novince, ki so v jesenskem delu sezone pustili dober pečat, vidno vlogo pa sta mu namenila tako Dejan Grabić kot tudi Vladimir Vermezović.

Dvaindvajsetletni nogometaš je izpustil zgolj eno ligaško srečanje, za zdaj edinega zadetka v črno-beli opravi pa se je pred tedni razveselil prav na domači tekmi z Bravom.

»Igrišče bo zahtevno, vendar se na to ne smemo pretirano ozirati. Želimo dobiti tekmo,« se je Roko odzval na besede, kako bo igrati v zahtevnejših vremenskih in terenskih pogojih.

Do premora čim višje na lestvici

»Do konca jesenskega dela sezone nas čakajo še štiri tekme. Skušali bomo opraviti najboljše kar lahko. Vse, kar trener pričakuje od nas, moramo prenesti na igrišče in do premora osvojiti karseda največ točk.

Vsaka naslednja tekma je motiv, na vsaki tekmi želimo biti boljši. Do zimskega premora se želimo povzpeti čim višje na lestvici,« je glede želja v zaključku jesenskega dela prvenstva jasen bočni branilec Mure.

Bravo in Muro na lestvici ločijo zgolj tri točke, Sobočani pa imajo v nedeljskem popoldnevu lepo priložnost, da se prvič v letošnji sezoni povsem približajo zgornji polovici lestvice. Po slabšem uvodu v sezono Mura to jesen še ni bila višje od šestega mesta.

Obračun v prestolnici se bo pričel že v času nedeljskega kosila, ob 13. uri, glavni sodnik dvoboja bo Alen Bubek.

Komentarji (2)

Navijač (ni preverjeno)

Če nede plače nedo špilali! Ge so zdaj pejnezi? Lejko bi Kuzmič pa Rajbar malo nazaj dala. Gmt nede več posojal, zdaj edino če Nona da. Gledalcof pa pomali itak več nede. Na derbiju je bilo manj kak 2500 lidij... Vidite kama to vodi? Edina rešilna bilka je pokalno tekmovanje!Malo sreče pa iti do konca...

adsfhadj (ni preverjeno)

Gledalce že celo sezono čakamo ka pokažete neka ka igrišče. Lastna hvala cena mala...

Starejše novice