Foto: Jure Banfi
Nogometaši Mure po sobotnem razočaranju s petkovim gostovanjem v Kidričevem odpirajo šesti krog Prve lige Telemach. Darjan Slavic pričakuje, da bo ekipa delo s treningov prenesla tudi v tekmo.

Črno-beli predstave z Bonifike niso uspeli ponoviti v domačem spopadu z Radomljani, ki so Muri prizadejali že tretji ligaški poraz.

Nova neprepričljiva predstava je le še povečala nezadovoljstvo med pristaši kluba, člani navijaške skupine Black Gringos pa so nogometaše že takoj po tekmi poklicali na nekajminutni zagovor.

Jasno je, da bodo nogometno razpoloženje v Murski Soboti dvignili zgolj boljši rezultati, a naloga ne bo enostavna. Zasedbo iz Fazanerije tudi v Kidričevem čaka zahtevna preizkušnja, kako je minil teden na treningih?

»Ne samo psihološko, po porazu je potrebno dvigniti več dejavnikov. V tem kratkem tednu je bil poudarek na treningih predvsem na reakciji in agresivnosti, saj smo bili v tem zelo slabi na zadnji tekmi,« je pred klubsko kamero dejal Darjan Slavic.

Dodati več agresivnosti

Vršilec dolžnosti glavnega trenerja bo po odstavitvi Dejana Grabića vodil še tretjo tekmo, zaenkrat pa nič ne kaže na to, da je vodstvo prekmurskega prvoligaša že našlo novega stratega.

Anteja Šimundžo, ki je prva želja pristašev Mure, so v tem tednu povezovali z Rijeko, ki jo je po vabilu Dinama zapustil Sergej Jakirović, a so na Kvarnerju že našli rešitev v Željku Sopiću. Kljub vsemu to ne pomeni, da se bo Mariborčan vrnil v Fazanerijo.

Tudi prvi mož Mure Robert Kuzmič je pred dnevi v pogovoru za Ekipo SN priznal, da Šimundža trenutno ne razmišlja o povratku na klop črno-belih.

Ne glede na to, kdo bo vodil moštvo, pa je jasno, da morajo nogometaši močno dvigniti svojo igro, če želijo v petkovem večeru v »šumi« priti do točk. Pri tem je jasen tudi Darjan Slavic:

»Ponoviti moramo branjenje s tekme proti Kopru in dodati agresivnejšo igro v pritisku. Biti moramo bolj pogumni in predvsem čim bolj mirni na žogi. Glede tega imamo rezerve. Na treningih je glede tega šlo na bolje, zdaj pa je že čas, da igralci to prenesejo tudi v tekmo.«

Gostitelji živahni in agresivni

»V Kidričevem je vedno težko. Po videnem so zelo živahni in agresivni, imajo dobro kombinatoriko. Na to smo se pripravili. Dali bomo vse od sebe in se temu zoperstavili, upam, da bomo na koncu prišli do pozitivnega rezultata,« še opozarja Slavic.

Kidričani so v prejšnjem krogu pošteno namučili Olimpijo, saj so v dvoboju z državnimi prvaki kar trikrat povedli, na koncu pa so se morali kljub štirim doseženim zadetkom sprijazniti s porazom.

Aluminij in Mura sta se doslej v Prvi ligi Telemach pomerila na 16 tekmah, Sobočani so slavili petkrat, Kidričani pa trikrat. Črno-beli so se z osmih gostovanj v Kidričevem petkrat vrnili s polnim izplenom, le enkrat pa poraženi. 

Kakšen bo jutrišnji razplet? Srečanje se bo pod nadzorom sodnika Slavka Vinčića pričelo 20:15.

Komentarji (14)

Stari sobočanec (ni preverjeno)

3:0 za Aluminij. Pa nej je Ante norčasti ka de takšo Muro prevzel.

Lepec (ni preverjeno)

Kaj kažete na treningih??? Mešate beton??? Popušili boste kot stara kuzla!!!!

Bambus (ni preverjeno)

Voctvo Mure uničili ste Muro pohlep po denarjo je bil prevelik nogometnoga znanja pa nimate približujete se drugi ligi kjer vam je tudimesto.

In reply to by Lepec (ni preverjeno)

Gost22 (ni preverjeno)

Kak dobro špila aluminij se bojin ka de pa prišlo do petarde.

Trening (ni preverjeno)

Na treningi so lehkon"dobri". Kda slabi proti slabin presing spilajo 🤣

Dva paccc (ni preverjeno)

Poraz poraz poraz

Opazovalka (ni preverjeno)

Opet de na tekmi nic od nic. Nega kondicije, nega vole, elana, nikaj nega vec pri muri.

Le Pec - DF (ni preverjeno)

Nega vole, nej razuma, ne delovnih navad, ne kulture pa nej zdrave pameti

navijač (ni preverjeno)

pa što je zdaj glavni trener Slavic ali Luk v glavnem videno Luk jih uci kak v napadu verjetno bodo zdaj na tekmi resan dobri samo nede jih toliko v napadu kot na treningu ,samo rajbar še fali ka bi jim razložu kak v obrambi pa še nekaj če na tekmi igraš s tremi napadalci jih tak tudi postavi ne pa da daš napadalca na krilni položaj kjer ni od njega nič škoda pisanja več ker tu niti Šimundža več nemre nič napraviti .

Diri diri 8 (ni preverjeno)

Kuzmič liži mi jajca

. (ni preverjeno)

Mure nega, pa nej alumijija, fuzbal pa ostaja.

Rajbarko (ni preverjeno)

Rajbar...vse se vrača vse se plača.

Zresnimose (ni preverjeno)

Še vedno nete kondicijskoga Novaka nazaj pripeljale?

Bambus (ni preverjeno)

KUZMIČ PA RAJBAR ZAPOMLITA SI KDOR VISKO LETI TA NISKO SPADNE PLUS TEGA POHLEP PO DENARJO NI DOBER

Starejše novice