FOTO: Jure Banfi
V Lipovcih se danes pričenja evropsko prvenstvo v hokeju na travi tretje divizije. Ob Slovenkah bodo na turnirju zaigrale še reprezentance Hrvaške, Ukrajine, Portugalske, Slovaške, Švice in Turčije.

V Tokiu se je včeraj zaključil skupinski del olimpijskega turnirja v hokeju na travi, v Lipovcih pa se danes pričenja evropsko prvenstvo tretje divizije.

Lipovci bodo med 1. in 7. avgustom gostili deveto izvedbo evropskega prvenstva tretje divizije. Na turnirju se bo predstavilo sedem reprezentanc, ki so razdeljene v dve skupini. Udeležbo na prvenstvu sta odpovedali Finska in Madžarska.

Slovenke se bodo v skupinskem delu tekmovanja merile s Hrvaško in Ukrajino. Prav Ukrajinke so ob Švici po besedah slovenskega selektorja Tomislava Zrinskega kandidatke za končno zmago na turnirju.

Švicarke se bodo v skupini B srečale s Portugalsko, Slovaško in Turčijo, ki je z Ukrajino pred dvema letoma izpadla iz druge kakovostne divizije hokeja na travi.

Slovenke izredno mlade

»Imamo zelo mlado ekipo. Skušali bomo ustvariti čimboljši rezultat, a pritiska ni, poudarek pa je na tem, da dekleta pridobijo izkušnje za prihodnost. 

Prvouvrščeni ekipi skupine se bosta uvrstili v polfinale, v vsakem primeru pa nas čakajo še tekme za končno razvrstitev na turnirju,« pred pričetkom prvenstva za Sobotainfo pravi selektor Tomislav Zrinski.

Bežen pogled na seznam slovenske reprezentance razkrije, da ekipo sestavljajo mlade športnice. Med sedemnajsterico prijavljenih igralk za nastop na prvenstvu je kar 11 igralk mlajših od 20 let.

V izbrani vrsti Ukrajine, ki bo danes popoldne prvi tekmec Slovenije, najdemo zgolj tri najstnice, pa še te štejejo 19 let. Zgolj za primerjavo, slovensko zasedbo sestavljajo tudi štiri 15-letnice.

V tujini igrata dve reprezentantki

Barve Slovenije bodo na evropskem prvenstvu branile Pia Kocet, Daniela Pavalec, Nuša Rantaša, Danaja Škrilec, Neja Dragojlovič, Ana Vegič, Maja Legen, Andreja Rituper, Ema Vöröš, Špela Berden, Ajša Kuzma, Ines Ranko, Maja Ošlaj, Sabina Sočič, Tanja Könye, Lucija Kadiš in Ella Edmonds.

Največ reprezentančnih izkušenj premore Andreja Rituper. Kapetanka Slovenije je ob vratarki Elli Edmonds, ki tekmuje v Nemčiji, edina hokejistka iz tujega kluba. Že nekaj let nastopa za zagrebški Zrinjevac.

Turnir bosta ob 12:30 odprli reprezentanci Turčije in Slovaške, ob 14:45 bodo lipovsko igrišče zasedle še Švicarke in Portugalke.

Slovenke bodo z današnjo tekmo sklenile uvodni dan prvenstva, ob 17. uri se bodo pomerile z že omenjeno Ukrajino. Celoten spored turnirja najdete tukaj.

Komentarji (3)

Jansa (ni preverjeno)

Gremo dekleta, super ste!!!

Plava ciganka (ni preverjeno)

Vsaka čast.. dikile idemoooooo

Kristina111 (ni preverjeno)

Bravo 👏🏽

In reply to by Plava ciganka (ni preverjeno)

Starejše novice