Foto: Atletski klub Pomurje
Klara Janža je znova potrdila, da imajo v Atletskem klubu Pomurje izredno obetavno šprinterko. Šele 16-letna Bratončanka je bila na državnem prvenstvu v teku na 200 metrov prehitra tudi za starejše sotekmovalke.

Letošnje državno dvoransko prvenstvo za starejše mladinke in mladince je zaradi poškodovane strehe Olimpijskega centra Novo mesto potekalo v Zagrebu.

V hrvaški prestolnici je po novih odličnih rezultatih posegla tudi Klara Janža, članica Atletskega kluba Pomurje. Čeprav je po stažu še mlajša mladinka, je v Zagrebu ugnala tudi starejše sotekmovalke.

Klara je namreč postala državna dvoranska prvakinja na razdalji 200 metrov v kategoriji starejših mladink za leto 2023. V Zagrebu je za sabo pustila Piko Bikar Kern (25,47) in Saro Mio Belič (25,56).

S časom 25,02, ki ga je tekla tako v kvalifikacijskem kot finalnem teku, je izboljšala tudi osebni dvoranski rekord, uspešen nastop pa je dopolnila še s tretjim mestom na 60 metrov.

Čeprav je zaostala za dve leti starejši Lucijo Potnik in Dašo Kernel, je leta 2008 rojena atletinja s časom 7,72 tudi v teku na 60 metrov izboljšala svoj najboljši dosežek v dvorani, kar je nova potrditev dobrega dela.

V Zagrebu 20 predstavnikov soboškega kluba

Ob Klari je na državnem prvenstvu za starejše mladinke in mladince ter pionirje v konkurenci skupno 779 atletov iz 35 klubskih sredin nastopilo še 19 atletinj in atletov iz soboškega kluba. 

Med pionirji do 16 let se je v Zagrebu z osmim mestom najbolje odrezal Luka Sagaj, ki je bil s 40,60 osmi na 300 metrov, Matija Majhen pa je na isti razdalji zasedel 18. mesto.

Tvit Trajbarič je bil z osebnim rekordom 9:30,80 peti na 3000 metrov, novi osebni rekor pa je postavila tudi Nika Perš, ki je bila s časom 1:07,62 18. na 400 metrov. Mesto pred njo se je uvrstila Kaja Horvat, za njo pa Tina Čuk.

Jaka Svenšek je bil v konkurenci starejših mladincev 13. v teku na 60 metrov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hp (nepreverjen)

Pa koga briga? Vejpa sploj nej iz sobote.

Starejše novice