Foto: Jure Banfi
Zlatko Gabor, ki je s selitvijo v Ljubljano dvignil precej prahu med pristaši pomurskih nogometašic, ni več trener Ženskega nogometnega kluba Olimpija. Ljubljančanke so nekaj tednov pred koncem sezone izpadle iz boja lovorike.

Zlatko Gabor je na predvečer praznika dela ostal brez dela, saj se je razšel z Ženskim nogometnim klubom Olimpija. V ljubljanskem taboru so odločitev potrdili danes.

Triinšestdesetletni Prekmurec je na klop zeleno-belih iz prestolnice zasedel avgusta 2022, nekaj tednov po tem, ko je ob koncu sezone 2021/22 do naslova državnih prvakinj popeljal Ženski nogometni klub Pomurje.

V Ljubljani ni uspel ponoviti tega dosežka, zmajčice so brez lovorike ostale v lanski in letošnji sezoni. V polfinalu pokalnega tekmovanja je bil boljši Ženski nogometni klub Mura, ki je z nedeljsko zmago v Šiški potrdil tudi prvo mesto v državnem prvenstvu.

Po Prekmurcu še en Prekmurec

»Z velikim spoštovanjem želimo sporočiti, da smo se po skrbnem premisleku odločili sporazumno prekiniti sodelovanje z našim nogometnim trenerjem Zlatko Gaborjem. Ta odločitev ni bila lahka, a je bila sprejeta v najboljšem interesu kluba.

Hkrati želimo izraziti iskreno zahvalo za njegov predan in strokoven prispevek v času njegovega vodenja ekipe. Njegovo delo je bilo ključno pri razvoju igralk in gradnji moštva, za kar mu izrekamo najglobljo hvaležnost. Želimo mu vso srečo in uspeh v njegovih prihodnjih podvigih.

Prepričani smo, da ima svetlo pot pred seboj in da bo njegova strast do nogometa še naprej navdihovala vse okoli sebe. Slovo je toliko težje, ker smo z njim spletli odlične človeške odnose, toda žal so v športu rezultati tisti, ki odločajo, včasih zmanjka sreče ali pa vloženo delo ne da želenih rezultatov.

Zahvaljujemo se mu za vse, kar je naredil za naš klub in mu želimo v prihodnosti vse najboljše pri nadaljnjih izzivih in projektih, ki jih bo sprejel. Hkrati pa zagotavljamo, da bomo aktivno delali na iskanju novega trenerja, ki bo nadaljeval z našo nogometno vizijo in prinašal nove uspehe,« je v izjavi za javnost zapisal predsednik kluba Boris Snedec.

Do konca letošnjega prvenstva so preostali še trije krogi, Ljubljančanke pa bo v zaključku sezone vodil še en Prekmurec, dosedanji pomočnik Zdenko Maučec, ki se je Olimpiji pridružil pozimi. Sicer sekretar Zveze nogometnih trenerjev Slovenije je pred tem deloval v ženskih selekcijah soboškega kluba. 

Olimpija ima ob tekmi več trenutno sedem točk naskoka pred tretjeuvrščenim Ženskim nogometnim klubom Ljubljana.

Komentarji (5)

feri wv

Karma je prasica

Gost2 (ni preverjeno)

Pravilno,antipatik pa izdajalec,vse se vrača

Sirisunka (ni preverjeno)

Zdaj lejko pri pajdoje hamburgere pece

Bg19 (ni preverjeno)

Kar sejaš to žanješ. Prvo moreš biti človek. Vso življenje samovšečni nakladač brez resnega poznavanja nogometa in niti blizu resne kariere nogometaša.

Cunclmajster (ni preverjeno)

Bravo karma.to mi delaj

Starejše novice