Foto: KMN Meteorplast
Pričela se je nova sezona futsal državnega prvenstva. Oslabljeni Meteorplast ŠIC bar je uvodoma gostoval na Primorskem, v prenovljeni dvorani na Škofijah je po zaostanku s 5:2 iztržil točko.

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je novo sezono futsal državnega prvenstva odprl s točko na gostovanju pri primorskem Bronxu.

Dvoboj v prenovljeni dvorani Burja na Škofijah se je končal z izidom 5:5, potem ko so gostitelji že vodili s 4:1 in 5:2. Prleki, ki so zaigrali v oslabljeni zasedbi, se niso predali in so uspeli nadoknaditi zaostanek.

Ljutomerski trener Robert Grdović je že pred tekmo za nekaj tednov izgubil Roka Šnofla, ki je bil operiran in ga čaka daljše okrevanje, večer pred začetkom prvenstva pa je nenadejano odpadel še kapetan Matic Goznik, ki si je poškodoval prst na roki in mora mirovati nekaj dni. 

BRONX ŠKOFIJE - METEORPLAST ŠIC BAR 5:5 (3:1)
Strelci:
0:1 Rajter (2.), 1:1 Stanič (8.), 2:1 Mandir (12.), 3:1 Stanišič (12.), 4:1 Kneževič-Mrak (22.), 4:2 Lipovšek (22.), 5:2 Prelčec (24.), 5:3 Trstenjak (27.), 5:4 Matan (34.), 5:5 Lipovšek (35.).
Meteorplast: Klemen Anžel, Tjaž Lovrenčič, Aljaž Goznik, Lovro Trdin, Tilen Rajter, Vid Kos, Ante Matan, Adrian Trstenjak, Alen Ruis, Tim Lipovšek, Aljaž Ruis, Borna Gjurasek. Trener: Robert Grdović.

Gostitelji dvakrat povedli s tremi goli prednosti

Ljutomerčani so kljub težavam odlično pričeli dvoboj pred okoli 500 gledalci. V drugi minuti je Adrijan Trstenjak prodrl po levi strani in pred vrati našel Tilna Rajterja, ki je matiral vratarja Alena Mordeja

Če so gostje v uvodnih minutah imeli terensko premoč in so nadzorovali dogajanje na parketu, pa so v nadaljevanju prvega polčasa sledile slabe minute, ki so jih domačini izkoristili. V osmi minuti je po nezbranosti prleške obrambe zadel Aleksander Stanić

V 12. minuti sta domače ljubitelje futsala razveselila še Marin Mandir in Davor Stanišić, do odmora pa so bili nato znova podjetnejši gostje. Lovro Trdin in Adrian Trstenjaka sta zadela okvir vrat, Alen Mordej pa se je izkazal z nekaj odličnimi obrambami.

Ko so gostitelji v 22. minuti preko Žige Kneževiča Mraka zadeli za 4:1, je malokdo verjel, da se lahko Ljutomerčani še poberejo. Tim Lipovšek je že v naslednji minuti znižal zaostanek, a je Nikola Prelčec v 24. minuti ponovno poskrbel za visoko vodstvo Primorcev s 5:2. 

V nadaljevanju tekme je igrala praktično le še ena ekipa. Domačinom so pojenjale moči, igralci Meteorplasta pa so stopnjevali ritem. Adrian Trstenjak je v 27. minuti dosegel drugi zadetek, Mordeja pa sta nato v 33. in 34. minuti premagala še Ante Matan in Tim Lipovšek. 

Ljutomerčani so v zaključku tekme iskali pot do zmage, a je bila obramba Bronxa dovolj zbrana, da ni več klonila.

Čez dva tedna prvič tudi na domačem parketu

»Prvi polčas je bil res porazen. Spustili smo se v t.i. 'run & gun' igro (teci in streljaj), čeprav smo bili pred tekmo dogovorjeni, da tega ne bomo počeli. Nismo dominirali, kot smo želeli, podajali smo si slabe žoge. 

V drugem polčasu smo strnili glave, izvajali tisto, kar smo se dogovorili. Čeprav je ena točka, je zaslužena tako za nas kot za Bronx,« je po tekmi dejal Tim Lipovšek, ki je na prvi uradni tekmi v ljutomerskem dresu dosegel dva zadetka.

Lipovšek ni bil edini debitant v moštvu Roberta Grdovića, v prleško prestolnico se je pred letošnjo sezono preselila še četverica novincev. Ob Lipovšku sta v minuli sezoni dres Mlinš nosila še Vid Kos in Lovro Trdin, Borna Gjurašek in Ante Matan pa prihajata s Hrvaške.

Prihodnji konec tedna bo namenjen kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo med Slovenijo in Španijo, prvenstvo pa se bo nadaljevalo 13. oktobra, ko bo v Ljutomeru gostovalo Dobrepolje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice