*Fotografija je simbolična
Nekdanji svetovni prvak v windsurfu in eden izmed pionirjev športa Avstrijec Chris Sammer je lovil veter v Murski Soboti.

Pri windsurfanju, oziroma jadranju na deski, mojstri prostega sloga izvajajo radikalne skoke in neverjetne trike, ki jih pričarajo na vodi ali v zraku. Eden izmed takšnih športnikov je Avstrijec Chris Sammer, ki je bil leta 2003 svetovni prvak.  

Gre za izkušenega surferja, ki je sicer magister športnih ved in se zdaj ukvarja predvsem s poučevanjem tega zanimivega športa. Najdemo ga na vseh koncih Evrope, v Španiji, Grčiji, na Hrvaškem, večkrat pa obišče tudi Slovenijo in konkretno Pomurje.

Veter lovijo tudi Pomurci

Jadranje na deski je sicer vodni šport, ki združuje elemente surfanja in jadranja. Za ta šport potrebujemo desko, veliko od 2-4 metre, in jadro, s katerim 'lovimo' veter in tako omogočimo premikanje po vodni površini.

V Murski Soboti imamo kar dva kluba, ki se ukvarjata s tem vodnim športom, in sicer Surf & Sup klub Pomurje ter Klub jadralcev na deski Štrk.
 

Ravno pred dnevi pa je bil Chris Sammer v Murski Soboti, kjer je obiskal Soboško Jezero oziroma kamenšnico in z vetrom v laseh pričaral nekaj svojih značilnih vragolij. 

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gospod Ford (nepreverjen)
Mura je večna (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

to kar je prikazal
je do kurca
moja krstna botra
bi več pokazala

Gost—— (nepreverjen)

Obvezno napravite fuzbalsko igrisce namesto kaj drujgoga......ka bos se tij pa tebi podobni lejko pasli gor

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

nešče 32313 (nepreverjen)

Izvoli, napravi več pa baukše drujge vikend! Javi samo uro pa den ... Lp

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Popgams (nepreverjen)

Hvala bogu za kamensico.Res obstajata dva kluba.Oni surf &sup klub se trudijo,imajo dobre kvalitetne surface.
Vidimo jih skozi celo leto na vodi.Vsaj pestro dogajanje lepsa naso kamensico.Zdaj sozaceli tudi z jadranjem,kjer tudi pokazejo da vejo kvalitetno upravljat z vodnimi sporti.Sem slisal da tudi hodijo na tekme,en cas nazaj se spomnim,ko je samo Zlatko tekmoval,zdaj pa je znanje prenesel na druge surface.Vsaka cast da je postavil ta klub ter da siri znanje.
Oni drugi klub pa ni tolko aktiven na vodi,so bolj aktivni v druzenju ob pivu.
A vseno,glavno da se na jezeru razvija sport .

Tujec333 (nepreverjen)

Surf klub pomurje.oni se bar trudijo na toten jezere ustvariti sportno dogaja ne.Sploh si nea predstavlate,kak je lepo sedete v expanoje pa jih gledate kak svigajo z totime jadri na toj mrzle vodi.samo tak naperej decke

Mura je večna (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

rajši pesu jajca ližem kot da bi sedel v expanoji

In reply to by Tujec333 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

vsak ki mi je dal minus je peder
tisti ki pa mi je dal dva minusa
pa ima tudi očeta pedra

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Slakovec (nepreverjen)

Mura je vecna,ti ze znas.Ka bi pa ti lejko pokazo?doma v fotelje z pivo v rokaj vuples komenterate?Ce nebi slike vido,nanc nebi znal o cem se guci.
To je poseben sport,tezki sport,keroga se nemrejo vsi navciti.Idi kaj ta,te decke iz toga srfer kluba razlizijo zakoj se sploj ide.

unika (nepreverjen)

Pa ka se sploj čejšeš pa probaš nekaj razlagati takšnin imbecilon. Ta nesnaga enoceličarska itak ne razmi drugoga kak fuzbal pa promile alkohola.

In reply to by Slakovec (nepreverjen)

License to kill (nepreverjen)

Skoda ka neje prisel in se izkazal par dni nazaj gda je tak fudalo. Bi bil zanimiv kak clanek/reportaza tu gori, ce so si decki z lokalnega kluba v tistom casi kaj vupali. Ci bi bil clovik skous mladi pa zdrav, te bi si jaz tudi to privosco. Srecno vsem.

Slakovec (nepreverjen)

Saj je to slikano glij te kda je tak fudalo.
Ovak so pa lokalne srfere zakon.
Pa glij zdaj ov z tistin velken bejlen cunon atrakticera pred expanojon.

Ufo 9324 (nepreverjen)

Glij san na drinke v expano.
Katamuran se tome prave.
Te njeme redno šopa....vuple si možakar.
Narod ga slika pa snema.
Top-bravo.

Vaše ime... (nepreverjen)

Mura je večna.. Pa daj ne sere.. Samo provokator se ka do palik prote Mure.. Te pa tan Murine članke pišeš pod drugem imenon pa sinfles.. Daj daj.. Samo ka drek mejsas.. Pa ka kole je za novice van neka ne paše.. Daj no.. Resno ene nemate drugo za delate kak pa samo blesarije pisate po raznih člankaj.. Sto je gnes biu na kamensnice je vido fest dosta lidij... Za parkerate je več plača Nej bilo.. Sploj Nej tan biu, pa pišeš neka na pamet.. Sto ki te plača, država? Socialna?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice