Foto: Loris Cipot in Borut Bencak
Člani Društva Dahavski pingvini so danes izvedli dobrodelno prireditev Dobrodelnih 300 kilometrov za Duleta.

Dahavski pigvini se na prvi dan novega leta pogumno podajo v hladno vodo soboške Kamešnice, njihov član Miran Solar pa je še drugo leto zapored kolesaril za dober namen.

Lani so Dahavski pingvini s 300 kilometri kolesarjenja zbirali prostovoljne prispevke, ki so jih v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje namenili socialno šibkim družinam v Prekmurju, letos pa so na pomoč priskočili Dušanu Lepoši.

O Dušanu, ki se je pred časom hudo poškodoval v tujini, smo že večkrat pisali tudi na Sobotainfo. Nekdanji tekmovalec v spustu s kolesom je potreboval intenzivno zdravljenje, okrevanje po nesreči pa še vedno poteka v tujini.

Sredstva za Dušana so v preteklih mesecih zbirali že v MIKK-u in Fazaneriji, pa tudi v podjetju Špica MTB bike, s katerim so se v sodelovanju s humanitarno organizacijo povezali tudi Dahavski pingvini.

Prostovoljne prispevke lahko nakažete na:
EHO PODPORNICA
Slovenska ulica 17, 9000 Murska Sobota
IBAN: SI56 0249 6008 9536 543
NAMEN: CHAR (obvezno izbrati CHAR)
PODROBNOSTI PLAČILA: za Dušana
SKLIC: SI00 1504

Danes prekolesarili 300 kilometrov za Duleta

Člani Društva Dahavski pingvini so danes, 15. aprila 2023, izvedli dobrodelno prireditev Dobrodelnih 300 kilometrov za Duleta, ki je namenjena Dušanu Lepoši - Duletu, ki je utrpel težko poškodbo med kolesarjenjem v Franciji.

Vse življenje se je ukvarjal s športom, največ prav s kolesarstvom. Po nesreči je povsem odvisen od pomoči drugih. Prizorišče prireditve je bil prostor pred ribiškim domom Ribiške družine Murska Sobota ob Kamenšnici, v neposredni bližini Expana v Murski Soboti.

Na posameznih odsekih tudi skupno 50 kolesarjev

Miran Solar, član Dahavskih pingvinov, je s pomočjo ŠPICA Bike Shop-a in humanitarne organizacije Eho Podpornica odpeljal dobrodelno vožnjo Dobrodelnih 300 km za Duleta. 

Vožnja je trajala od 4. ure zjutraj. Izhodišče in zaključek dobrodelne vožnje je že omenjen prostor pred ribiškim domom Ribiške družine Murska Sobota ob Kamešnici.

Miran Solar je odpeljal pet krogov na relaciji Murska Sobota - Lendava, kar nanese nekaj čez 300 km. Z Miranom Solarjem so vseh pet krogov kolesarili Bojan Kučan, Gregor Gomboši in Franc Toplak. Na posameznih odsekih trase je Mirana Solarja sicer spremljalo približno 50 kolesarjev.

Vsa zbrana sredstva in prostovoljni prispevki gredo za Dušana 

Vsa zbrana sredstva, prostovoljne prispevke, bodo nakazali preko humanitarne organizacije Eho Podpornica Dušanovi družini.

Zahvaljujejo se sponzorjem in donatorjem dobrodelne prireditve: Davidov hram, Mlinopek, Mesnine Korošak, Kodila, Vzajemna, AC – Profekt, Radenska, Ribiška družina Murska Sobota, Strojno ključavničarstvo in puškarstvo Strebo, Moto oprema, Okrepčevalnica Carica, Okrepčevalnica pri Cimeštru, Špica Bike Shop, Fotolens.si, Osvežitev, Inštalacije bar, Ocean Orchids Cycling Team, Osnovna šola Puconci, Debok, Dengrad, Vaga bar in Steklarstvo Frama.

Komentarji (1)

Italia

Bravo Miro, kapo dol.

Starejše novice