Klubi slovenske druge nogometne lige so v skupni izjavi za javnost izrazili zahtevo, da vlada spremeni ukrepe za zajezitev širjenja pandemije novega koronavirusa in tudi klubom v drugi ligi pod strogimi koronskimi pravili dovoli nadaljevati tekmovanje.

Kot so v izjavi, naslovljeni tudi na medije, zapisali klubi, so tudi v svojih sredinah zaskrbljeni in se zavedajo stanja zaradi pandemije, zato so ukrepi za zajezitev širjenja virusa razumljivi. Vseeno pa si želijo, da se ob upoštevanju strogih pravil tekmovanje lahko nadaljuje. V drugoligaškem tekmovanju tekmujeta tudi pomurska kluba Nafta 1903 in Beltinci.

Izjava za javnost klubov iz 2. SNL:

V klubih 2. slovenske nogometne lige z zaskrbljenostjo spremljamo vedno večji porast okužb z novim virusom COVID-19. V sklopu tega je pričakovano, da bo vlada R Slovenije zaostrovala ukrepe za zajezitev epidemije.

Pri tem si želimo, da smo klubi na eni strani varuhi zdravja, saj je to eno izmed poslanstev športa. Na drugi strani pa si želimo, da se prvenstvo 2. SNL nadaljuje pod strogimi ukrepi. Zato smo sprejeli skupno stališče vezano na to tematiko:

2. slovenska nogometna liga se naj v postopkih odločanja o igranju v času zaostrenih pogojev epidemije obravnava kot profesionalna liga, saj tekmujejo v ligi klubi, ki imajo z igralci sklenjene profesionalne pogodbe. Pri tem se bomo klubi zavezali spoštovati vse ukrepe, ki jih sprejme in določi vlada R Slovenije in NZS vezano na izvajanje treningov in tekem. Na ta način bomo zagotovili, da se poslovna tveganja klubov zmanjšajo in njihov obstoj ne bo ogrožen.

Za je glasovalo 16/16 klubov korespodenčno.

Naprošamo, da dopis pri presoji vaši organi jemljejo izredno resno in skušajo upoštevajo stališča klubov na terenu.

Klubi 2. SNL: Brda, Brežice – Terme Čatež, Jadran Dekani, Kalcer Radomlje, KNK Fužinar, Krka, Krško, Beltinci, Nafta 1903, Drava Dakinda Ptuj, Primorje, Roltek Dob, Rudar Velenje, Šmartno 1928, Triglav Kranj, Vitanest Bilje

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Japa (nepreverjen)

Če je lockdown, je lockdown za vse.

www (nepreverjen)

Janša bo zriktal da bomo crknoli vsi. Naslednji ukrep bodo boni za hrano.

afta he (nepreverjen)

To že obstaja. Študentski, nekaj novega si izmisli.

Žejni gospod (nepreverjen)

Če de druga liga naprej špilala, ges ščen ka se gostilne odprejo.
#DvojniStandard

gost1 (nepreverjen)

Kak pa te v Spartacu fitnes obratuje lejko samo za določene

Starejše novice