Foto: Loris Cipot
Ponudba je že milijonska.

V vrstah ljubljanske Olimpije imajo pravi dragulj. Marcel Ratnik, šele 19-letni Prekmurec, je v dveh sezonah ekspresno postal zvezdnik ekipe in nepogrešljiv člen zadnje vrste zeleno-belih. 

Kljub svoji mladosti je z izredno zrelimi predstavami navdušil že bivšega stratega Ljubljančanov Alberta Riero, redno pa nastopa tudi pod taktirko trenerja Zorana Zeljkovića.

Po poročanju portala Planet nogomet je Olimpija nedolgo tega prejela ponudbo švedskega kluba Malmö, ki je bil za mladega slovenskega reprezentanta plačati odškodnino v višini 1,4 milijona evrov. Olimpija je ponudbo že zavrnila, in sicer z besedami, da želi Ratnika prodati za približno toliko, kot je zeleno-belim prinesel Svit Sešlar. Torej za približno dva milijona evrov.

Nadalje so na plano prišle tudi informacije, da Marcel Ratnik že nekaj časa tudi na seznamu želja kluba BK Häcken. Slednji je letošnjo sezono v ligi Allsvenskan končal kot tretji in se prebil v Evropo, lani pa je bil celo najboljši v državi.

Foto: Zajem zaslona/Transfermarkt.

Številka ena v klubu in državi

Ratnik je visoko cenjen tudi po standardih najbolj prepoznavnega mednarodnega portala za beleženje prestopov nogometašev. 

Po oceni Transfermarkta naj bi se njegova okvirna cena na nogometni tržnici gibala okoli 1,3 milijona evrov, s čimer bi bil njegov prestop tudi najdonosnejši iz prve slovenske lige. 

Njegov napredek je lepo razviden tudi iz grafa, ki prikazuje rast Ratnikove vrednosti skozi leta. V primeru, da se bo obetavni branilec v letošnji sezoni dobro izkazal tako v slovenskem prvenstvu kot na preostalih tekmah evropske Konferenčne lige, pa bi lahko prihodnje poletje Olimpijo zapustil tudi za rekordno odškodnino zadnjih sezon in s tem lepo napolnil klubske blagajne.

Komentarji (4)

RonaldoPrekmurec1973 (ni preverjeno)

Prav neverjetno, kar 3 klubi od 10 v prvi Slovenski ligi imajo kapetane, katerim je matični klub Nk Tišina. Upam da bo sedajšni oz bodoči župan namenil več pozornosti Tišinskemu članskemu nogometu ki je razpadel. Nk Tišina je klub ki je dal najvec nogometnih talentov ki igrajo v 1ligi in nizjih liga kot tudi v sosednji avstriji…. Zato se da zamisliti nad tem…

janšist (ni preverjeno)

Pa nej je župan janšist ?

In reply to by RonaldoPrekmurec1973 (ni preverjeno)

Jakov (ni preverjeno)

Ka ma zdaj tou veze? Čisto naključje.

In reply to by RonaldoPrekmurec1973 (ni preverjeno)

NN (ni preverjeno)

Tišinskemu županu je na žalost najbolj množično društvo v občini zadnja skrb,klub kjer se dela z mladimi ter skrbi za njihov razvoj ter se jim daje upanje da bodo nekoč tudi oni Kousi,Ratniki,Kouterji...Občina je tem otrokom ter klubu,ki je uspešno deloval od leta 1959 dalje zabila zadnji žebelj v krsto!!

Starejše novice