Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 8. februarja, opravili 1566 PCR in 51.036 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 5076 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 3172 PCR in 121.068 hitrih antigenskih testiranj potrdili 11.098 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 173.691 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 1056 oseb

Trenutno je po podatkih Vlade Republike Slovenije v bolnišnicah hospitaliziranih 1056 covidnih pacientov, od tega je 147 pacientov na intenzivni negi.

Po zadnjih podatkih je zaradi covida hospitaliziranih 548 bolnikov, s covidom oziroma drugih bolezni pa 508 bolnikov. 

Na intenzivni negi je tako 125 bolnikov zaradi covida, 22 oseb pa s covidom in zaradi drugih stanj. Na navadnih oddelkih pa je hospitaliziranih 423 bolnikov zaradi covida, 486 posameznikov pa s covidom.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili 18 smrtnih žrtev s koronavirusom. Po podatkih Covid-19 Sledilnika je skupno umrlo že 6028 oseb s covidom.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmmmm1 (nepreverjen)

Kelko vas plačajo ka sakše den 10x objavlate copy paste članke pa laźnive številke objavlate KRIMINALCI podkupljeni! Vi sploh nimate končane osnovne šole in ste na socialni podpori! Podn od podna ste nižje ne gre.

. (nepreverjen)

Hmmmmmm1 dosaden si že s s ten ponavljanjon, ka si mogouče seposejdi poulek ge se testejra ka tak se znaš kak so številke lažne.

In reply to by Hmmmmmm1 (nepreverjen)

nhhhm. (nepreverjen)

Totalno Ne zaupam Sloveski vladi in nobenemu politiku in stranki, ki zagovarja škodljive covid ukrepe, PCT, prisilno cepljenje in sploh ne zaupam slovenskim medijem! Dejansko te ukrepe podpirajo vse politične stranke in vsi mediji!

whjii (nepreverjen)

Zakaj se vedno težite s cepivom, ki ničesar ne prepreči?

novetel (nepreverjen)

Bodite kot Esmeralda. Spregledajte!

kaj pa to (nepreverjen)

Tudi Valerij Jurešić je javno promoviral in pozival k cepljenju. Cepljenje ga je stalo življenja.

hmamma (nepreverjen)

Veste zakaj nov način štetja hospitaliziranih S in ZARADI Covida? Ker je v bolnicah več cepljenih kot necepljenih.

Tru990 (nepreverjen)

Moderna napovedala cepivo proti HIV in istočasno so prišle novice o novem širjenju HIVa, itak, jasno, lahko še malo dražimo.

Btc hepa (nepreverjen)

Naj že enjajo s ten cirkuson. Gnes mi je ena hepanka v BTCji gemala bris pa mi je palico do možganof navrtala. Mati mila, ka če be ta bijla medicinska sestra ali v laboratoriji lrf gemala. Vej pa tou ti kožo gor strga.
Vej san pa biu pri ZD-ji na hitron in na PCR testi meu potrjeno okužbo pa san nej čujto, ka so mi po nosi dregali. Ta mlada šintarka gnes mi je pa malonej nous razšrajfala. Vej so pa lekar meli nekše šolulanje tej študentje? Ka ga je ta vo pistijla? V glavnon, vupan, ka samo v tiston kontrjneri dela, ka mo se ga zdaj na veuko izogijbo.
Adijo pamet, še zdaj me sinusi bolijo.

Starejše novice