Slika je simbolična.
Poletje je očitno že v zadnjih izdihljajih. Prihaja namreč veliki vremenski preobrat, ki bo s sabo prinesel tudi obilno deževje. Vremenoslovci ob tem že svarijo pred morebitnim črnim scenarijem in novimi poplavami.

Vročina bo ta teden še kako pritisnila, vendar vremenoslovci že pogledujejo proti koncu tega in začetku prihodnjega tedna. Obeta se nam namreč veliki vremenski preobrat. Po dolgotrajnem obdobju sončnih dni namreč vremenoslovci napovedujejo prihod deževja.

»V drugem tednu bo na delu tako imenovani 'summer killer', ki nam vrača znosnejše temperature, žal pa tudi več padavin. Kot kaže bo ob prehodu fronte nad severnim Sredozemljem nastal sekundaren ciklon, ki lahko poskrbi za novo obilno deževje za našo okolico,« razlagajo vremenoslovci portala Neruje.si.

Ob tem so vremenoslovci primerjali današnje vremenske razmere z razmerami, ki naj bi veljale prihodnji teden. Tako napovedujejo, da lahko ob prehodu fronte pričakujemo razvoj močnejših neviht, saj bi naj nastala velika temperaturna razlika med dvema zračnima masama.

»Predvsem zaskrbljujoče je dejstvo, da smo pred kratkim že imeli silovite poplave, sedaj pa nam vremenski izračuni nakazujejo še eno možnost, pa čeprav je jesen še zelo daleč, ko bo deževje še bolj intenzivno,« svarijo vremenoslovci portala Neruje.si.

A pri tem v isti sapi dodajajo, da z napovedjo ne želijo vzbujati skrbi ali strahu med ljudmi. »Namen objave je informativne narave, saj v zadnjem času opažamo razne negativne komentarje na obveščanje« zaključujejo vremenoslovci.

Starejše novice