Slika je simbolična.
Agencija Republike Slovenije za okolje je za severovzhod države stopnjo vremenskega opozorila zaradi močnega vetra zvišala iz rumene v oranžno.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo danes popoldne padavine na zahodu okrepile in se širile proti vzhodu. Sprva bo pihal okrepljen jugozahodnik, po prehodu hladne fronte pa severozahodnik. Temperature bodo sredi dneva še od 10 do 20, na vzhodu do 25 stopinj Celzija, popoldne pa se bo od zahoda ohladilo.

Ponoči bo še nekaj padavin, lahko tudi zagrmi. Zjutraj in dopoldne bodo padavine ponehale. Jasnilo se bo. Jutranje temperature bodo od štiri do devet, v alpskih dolinah okoli ena stopinja Celzija, navaja Agencija za okolje. 

Opozorilo

Na severovzhodu bo danes popoldne pihal močan jugozahodnik.

Veter lahko v sunkih preseže 70 kilometrov na uro

Na izpostavljenih območjih lahko pride do vetrolomov.

Veter lahko lomi veje, podira nekatera drevesa in lahko odnaša kritino s streh, poleg tega nekoliko ovira cestni promet in otežuje gibanje.

Agencija za okolje svetuje, naj bodo vrata in okna zaprta, ljudje pa naj se pri gibanju na prostem izogibajo nevarnih mest, priporočena je previdnost v prometu.

Vir: ARSO (izrez zaslona)

Jutri bo sprva delno jasno, več oblačnosti bo proti vzhodu. Čez dan bo spremenljivo oblačno, spet bo zapihal jugozahodnik. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo.

V četrtek bo povečini sončno, le v zahodni Sloveniji bo več oblačnosti. Še bo pihal jugozahodnik.

Starejše novice