Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila obveščena o odpoklicu živila s trga zaradi ugotovljene prisotnosti salmonele.

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani proizvajalca Kmetija ČAS iz Pesnice pri Mariboru obveščena o izvajanju umika oziroma odpoklica začinjenih piščančjih peruti zaradi vsebnosti salmonele.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje bakterija salmonela povzroča salmonelozo, črevesno nalezljivo bolezen, katere povzročitelj se iz živali posredno ali neposredno prenaša na ljudi. S salmonelami je lahko okuženo na primer surovo meso, najpogosteje perutnina ali jajca.

Simptomatske okužbe potekajo kot akutno vnetje prebavil: pojavi se driska, bolečine v trebuhu, lahko tudi bruhanje in povišana telesna temperatura. Driska je lahko vodena ali krvava s sluzjo. Težave pri večini obolelih postopoma izzvenijo v nekaj dneh, pri osebah, ki imajo kronične bolezni, pa lahko vztrajajo več tednov

V primeru, da ste izdelek kupili, ga vrnite na mesto nakupa in povrnili vam bodo denar. 

Podatki o izdelku

  • Živilo: mesni pripravek »Začinjene piščančje peruti«.
    Lot/serija: 159.
    Rok uporabe: 16. junij 2021.
    Proizvajalec: Kmetija ČAS d.o.o., Rošpoh del 147, 2211 Pesnica pri Mariboru.
    Država izvora: Slovenija.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Varnostnik59 (nepreverjen)

Ta izdelek smo mi dali otrokom v vrtcu ob zaključnem pikniku ni jim bilo čisto nič mogoče so malo bolj srali vendar ni bilo komplikacij

A (nepreverjen)

Varnostnik59 Pa tebi se tou vijdi čista vrejdi ali ka Haloooooooo? Plačaš za zastrupljeno hrano pa je ok.

In reply to by Varnostnik59 (nepreverjen)

Florisa (nepreverjen)

To je tvoja breja mati tebi davala.
Izrodek blesavi!

In reply to by Varnostnik59 (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Zdaj poziv za izdelek, kerome je rok poteko že 16. junija? Te že zavolo toga driskas, tou so že davno pojeli, bravo inspektori, že pa ste se izkazali z brzino.

Starejše novice