Slika je simbolična.
Na Facebooku je eden od uporabnikov objavil fotografiji dveh dogodkov, ki sta se zgodila isti teden, a eden pod strogimi omejitvami, na drugem pa je bilo skorajda videti, kot da koronavirus ne bi nikoli obstajal.

»Isti teden, ista država, ista epidemiološka slika,« je na družbenem omrežju Facebook zapisal uporabnik, ki je želel izpostaviti, da za vse očitno ne veljajo ista pravila.

Na eni fotografiji namreč vidimo mize, postavljene na ustrezni razdalji, za posamezno pa ne sedijo več kot štiri osebe. Gre za festival MENT Ljubljana.

Na drugi fotografiji je videti gnečo, med udeleženci ni primerne razdalje, ni videti, da bi kdo nosil zaščitno masko. Gre za zaključni dogodek Kolesarske dirke po Sloveniji.

Uporabnik je v zapisu izpostavil še, da gre v enem primeru za kulturno, v drugem za športno prireditev.

»V naslednjih treh mesecih pa predlagam, da vsi organizatorji glasbenih dogodkov delajo športne dogodke z glasbeno spremljavo, magari neke zumba rejve in koncerte, na katerih bodo očitno vsi strahovi pred virusom in z njimi povezane restrikcije (vsaj do konca poletja) suspendirane,« je zaključil zapis.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
majmuni (nepreverjen)

Dobro jutri mediji.... po leti in pol van se je končno začnolo svitati kak je ta cela stvar zavožena in ka so vsi, oziroma določeni ukrepi samo za jeebanje naroda v glavo. Sicer se pa niti ne čudin, če ste pa vi že celi čas glavni napihovalci in podpihovalci toga svetovnoga natega. Zdaj te se pa palik celi hepnjeni navduševali na takšnimi objavami, gda van že voda v grlo tečej ka van več nišče ne vrvle, manipulanton enin.

čači mači (nepreverjen)

Točno tak! Začnite objavljati tudi tiste z dr. nazivom keri se s tem napihovanjem ne strinjajo, pa predstavijo znanstvene dokaze, nej na lari fari, pa možnosti, pa mala verjetnost komplikacij po cepljenju itd.... v nedogled. Po Murinom slavji smo tudi pomurci nej vsi crknoli, se je slika izboljšala s tem prokletim covidon, to bi že tudik vij novinari lejko opazili, samo mate pune lače, pa se bojite o toun napijsati. Tu v prekmurji smo pa itak najbolje pedantni v izvajanju vsega, če je gnes konec epidemije, je pač konec! Pika. Tak kak so razglašali vsakši den okrepe tak jih zdaj te nega več. Pa hejajte objavlati samo nikše ka je što kršil ukrepe, ka ste tudik vi nej sveti.

In reply to by majmuni (nepreverjen)

24hlairs (nepreverjen)

Dvojna merila so že od začetka plandemije saj pa je vsem jasno da gre za klasičen nateg in prevaro!

Starejše novice