Slika je simbolična.
Avstrijske oblasti so v šolah sprejele nove spremembe pri testiranju otrok. Ti morajo zraven hitrih testov, ki jih opravljajo dvakrat tedensko, odslej enkrat na teden opraviti še PCR-test s splakovanjem ust.

Ne samo pri nas, tudi v Avstriji se zaradi novega koronavirusa povečuje število razredov, ki so v karanteni, teh naj bi bilo trenutno okoli 500. Na avstrijskih šolah testiranje na novi koronavirus dvakrat na teden še vedno poteka s hitrimi antigenskimi testi, so pa pri tem uvedli nove spremembe.

Tako se morajo avstrijski učenci enkrat tedensko testirati tudi s PCR-testom, ki poteka s splakovanjem ust, je za Televizijo Slovenija poročala Petra Kos Gnamuš. Učenci po opravljenem postopku na sam test prilepijo kodo, testi pa se kasneje pošljejo v laboratorij. Otroci pa lahko gredo nazaj v šolo le z negativnim izvidom testa. 

Pravila so med tem v Avstriji spremenili tudi pri izvajanju karanten. Tako morajo v karanteno le učenci, ki sedijo ob okuženem učencu in to za pet dni.

Zaradi epidemije koronavirusa in pravil, ki jih morajo izpolnjevati otroci, se je v Avstriji povečalo število na domu šolajočih otrok. Letos se tako v Avstriji na domu šola več kot 7515 otrok, potem ko se jih je lani okoli 2600, kažejo podatki avstrijskega ministrstva za izobraževanje.

V Avstriji obiskovanje šole ni obvezno, je pa obvezno izobraževanje. Šolanje na domu je dovoljeno, če je kakovost izobraževanja približno takšna kot v šoli. Ob koncu leta morajo otroci opraviti izpit, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Naši pred šolo v gostilni poplaknejo pa je tudi vredi.

čarni vrag (nepreverjen)

Kurz mus weg!

Highbbb (nepreverjen)

Noben to ne rabi ker se gre za NATEG in PREVARO!

prdni lujza (nepreverjen)

kurba še od cele evrope ste bolj pametni kapo dol

micikaaa (nepreverjen)

CEPITE SE ....pomagajte zdravniškemu osebju da nam bo vsem lažje....

Truster (nepreverjen)

Isto pri nas, v Avstriji in drugje po Evropi.... na deco se spravlajo zato ka so nesposobni precepiti ranjlive skupine in starejše, kere tej virus resno ogroža. Sran je naj sakšo politiko in stroko v državaj ge to delajo.

Starejše novice