Vir: Radenska d. o. o.
Letošnjo jesen bodo prodajne police polne srčnih dreves. V Radenski namreč nadaljujejo z zelo dobro sprejeto in uspešno akcijo Bolj zelena Slovenija.

Če so v preteklem letu etikete mineralne vode Radenska k aktivaciji pozivale zgolj z litrskih steklenic, letos k nakupu vračljivih steklenic nagovarjajo tudi z 0,25-litrsko embalažo.

Strokovno podporo jim tudi letos nudijo gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije, ki bodo tokratnih 10.000 dreves razporedili po vsej Sloveniji.

»Bolj zelena Slovenija«

Prva akcija Bolj zelena Slovenija je bila deležna veliko pozitivnih odzivov.

»Prejeli smo veliko spodbudnih sporočil naših kupcev, ki so izkazovala podporo naši skrbi za okolje ter pozdravila uporabo vračljive steklene embalaže,« je pojasnila Egle Wehle, direktorica marketinga v Radenski.

Potrošniki prispevajo k zasaditvi

Tudi letos potrošniki z nakupom mineralnih vod Radenska Kraljevi vrelec, Petanjski vrelec ali Naturelle v litrski in 0,25-litrski vračljivi steklenici prispevajo k zasaditvi 10.000 dreves v Sloveniji.

Mineralne vode potrošnik prepozna po etiketi, na kateri se značilna tri srca Radenske prepletajo z zdravimi, mogočnimi vejami dreves. Na akcijo bodo opozarjale tudi posebne izpostavitve v trgovinah – zaustavite se ob drevesu in namenite trenutek pozornosti skrbi za okolje.

Izbrali bodo gozdove, potrebne obnove

Zavod za gozdove Slovenije bo glede na aktualne potrebe opravil izbor vrst in gozdov po vsej Sloveniji, ki potrebujejo obnovo s sajenjem sadik gozdnega drevja.

Tudi letos bodo sledili principom trajnostnega, sonaravnega in večnamenskega gospodarjenja z gozdom, predvsem pa ohranjanju avtohtonih slovenskih vrst dreves.

Skupaj z Radensko in lastniki gozdov bodo poskrbeli, da bodo sadike, zasajene s srcem, tudi uspevale.

Tudi maratonci sadijo drevesa

Poleg načrtovanih 10.000 dreves pa bodo kmalu zasajena tudi drevesa, za katera svojo energijo in kilometre prispevajo tekači 2. virtualnega Maratona treh src. Za vsak pretečen obseg Zemlje bodo v Radenski posadili 100 dreves. 

Ker tekači pridno tečejo in se kilometri še vedno zbirajo, se povečuje tudi količina dreves, ki bodo zasajena v »gozdičku« Maratona treh src.

Organizatorji pravijo, da jih lahko pričakujemo vsaj 800.

Poseben gozd v Radencih

Prav poseben »gozdiček« bo zasajen v Radencih, kjer je Maraton treh src doma, tako da bodo tekači lahko iz leta v leto obiskovali naravni spomenik, ki je nastal v času, ko so okoliščine prekinile tradicionalen najstarejši maraton Severovzhodne Evrope.

Lahko bodo spremljali njegov napredek, drevesa pa jim bodo nedvomno vračala spodbudno, zdravo energijo.

Na ta način bo Radenska dodala kamenček v mozaik aktivnosti in projektov, ki se načrtujejo pod okriljem Srčno za jutri

Komentarji (1)

virolog (ni preverjeno)

Nisem zasledil, da bi vlagali oz. podpirali kakšno akcijo v Pomurju, Konkretno v šport.

Starejše novice