Na današnji seji tudi o podražitvah odvoza odpadkov in oskrbe s pitno vodo, kako bodo glasovali svetniki?

Soboški mestni svetniki bodo na današnji seji med drugim odločali tudi o podražitvah javnih služb.

Na dnevnem redu je med drugim elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota za leto 2024.

Odločali bodo tudi o zvišanju cen turistične takse, oskrbe s pitno vodo in pomoči na domu.

Račun za vodo bo v povprečju na leto višji za skoraj 34 evrov

Javno podjetje Vodovod sistema B predlaga povišanje cene storitve oskrbe s pitno vodo. 

Račun za vodo se bo tako v povprečju povečal za 2,82 evra na mesec ali letno skoraj 34 evrov.

Mestni svetniki pa bodo odločali tudi o podražitvi cen pomoči na domu, ki jo v Mestni občini Murska Sobota zagotavlja Dom starejših Rakičan. Po novem bo rakičanski dom zaračunaval 0,79 evra več na uro med delovniki in ob sobotah ter 0,73 evra več na uro ob nedeljah in praznikih.

Povečanje stroškov bo večinoma padlo na občinski proračun, saj bo občina krila približno 67 odstotkov ekonomske cene tako med tednom kot ob nedeljah in praznikih. Za ta namen je v proračunu predvidenih 210 tisoč evrov.

Za odvoz odpadkov 15,84 evra na leto več?

Trenutno veljavna cena za storitev zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov znaša 0,15572 evra na kilogram brez davka na dodano vrednost, cena zbiranja bioloških odpadkov pa 0,15147 evra brez davka na dodano vrednost.

Predlagana cena za storitev zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov znaša 0,16590 evra na kilogram brez davka na dodano vrednost, predlagana cena zbiranja bioloških odpadkov pa 0,17003 evra na kilogram brez davka na dodano vrednost.

Predlog nove cene zbiranja mešanih komunalnih odpadkov pomeni, pri ocenjeni količini 46,86 kilograma na mesec za 120-litrski zabojnik povišanje za 0,52 evra z davkom na dodano vrednost na mesec.

Predlog cene zbiranja bioloških odpadkov pomeni pri ocenjeni količini 39,03 kilograma na mesec za 120-litrski zabojnik povišanje za 0,8 evra na mesec vključno z davkom na dodano vrednost glede na trenutno veljavne cene.

Na letni ravni bo v primeru sprejetja potrebno odšteti 15,84 evra več.

Gibanje Svoboda proti neusklajenim in neargumentiranim dvigom cen

Pri svetniških skupinah smo preverili, kakšno je njihovo mnenje o napovedanih podražitvah in kako bodo glasovali na seji.

Svetniki stranke Gibanje Svoboda bodo odločitev sprejeli na seji:

»Odločitev bomo sprejeli jutri na seji po opravljeni razpravi in pridobitvi potrebnih odgovorov. Načeloma smo pa proti neusklajenim in neargumentiranim dvigom cen javnih zavodov.«

Miran Forjanič iz Liste za našo Soboto je za Sobotainfo povedal, da je proti podražitvam: »Moje mnenje je trenutno takšno, kakšno še je. Bom poslušal danes obrazložitve in se bom na seji odločil. Več ali manj sem proti podražitvam

Iz Slovenske demokratske stranke pred samo sejo informacij niso želeli podati, na naša vprašanja se niso odzvali tudi Socialni demokrati.

Komentarji (15)

? (ni preverjeno)

Saj ovi pospani v dvorani so se še vedno strinjali z podražitvami .Nišče nikoli ni proti in tak bo zdaj .Še bo prilika in jih spet volite v občinski svet .Bedaki ste nič drugega hepnjeni zaostali Prekmurski narod

Cezar (ni preverjeno)

do volitev te pozabili, pa te pa volili SD ali kakše druge čudake ... vse tej firme ker ščejo meti povišanje so mele večje dobičke, njihovi direkori velke plače pa dodatke kao ka so dobro delali ... občinski svet pa je tak leglo parazitov keri samo izkoriščajo sobočance ge lejko

ButikHotel (ni preverjeno)

Sds bo ZA. Ker je Mesic na placilni listi. Skoraj 100 tisoc letno dobi familija Mesic, zato SDS GLASUJE ZA PODRAZITVE.

.
Tudi SD se je prodal ker je župan naiven. Kulturi je SD vzel denar glasuje pa ZA podrazitve. Obcani zapomnite si kdo glasuje ZA podrazitve.

pacijenti pac (ni preverjeno)

SD je vedno bil prodani ka blodiš. Vejpa SD pa SDS so tak kak v parlamente tak v MS vse iste dreki. Ale ena stran pigej ale drujga stran pigej. Čistak ista fora. Tak kak pujšča pa borejci. Obauje cigane ale ene se delajo bole fine kak drujge.

In reply to by ButikHotel (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Četudi najslabši cigan, je boljši od najboljšega janšista! To v Beltincih že vsi ptiči čivkajo!

In reply to by pacijenti pac (ni preverjeno)

trinkgeldaši (ni preverjeno)

Ka pa cvilite? Sakši teden več pejnez pistite kelnarcan pa kelnaron za trinkgeld ka do pa tej podražitve znašale vse fkuper ne mesec. Za alkohol pa čike van je nej problem davati pejneze, zaradi par evrov več na mesec na položnicaj pa te mrli. Ne pravin ka odobravan podražitve ali eni pišete takšne komentare ka glava boli. Še celo tisti ka van je politika poleg šanka glavna briga v življenji.

korotaj (ni preverjeno)

trinkgeldaši....... Tij si se tak pri šanki narodil in tam boš tűdi krepno .Vam socialašem se podražitve ne poznajo .

In reply to by trinkgeldaši (ni preverjeno)

Vodka (ni preverjeno)

Vse naj podražijo občina buča pejnez SD je večina v občini nucajo za stadion Murin

Gigi Govedina (ni preverjeno)

Vprašanje v naslovu je lahko le retorično,seveda,seveda se bo vse podražilo,ta prekleta klika bo tak vse uničila.

realnooo (ni preverjeno)

NO ME ZANIMLE CE DE SDS GLASUVO ZA SAMO ZATAU KA JE SAUBERMACHER NAJEMNIK V MESICOVI ZGRADBI!!!

TE STE PA REJSAN VSI ZAPOBRUHATI

gtfg43gg4g (ni preverjeno)

Spizdite mi gnide parazitske vse vas prepoloviti in davke znižati na 10% svinje sužnji satanistov!

realnooo (ni preverjeno)

SOBINFO. HITRO STE CLANEK SPODAJ SKRILI.
CE PA BI BIL CLANEK O MURI, PA BI DVA DNEJVA BIU NA VRHI...
LAZNIVI PORTAL, ...

JozeTuk5ri 20e (ni preverjeno)

Zakoj bi te voda bijla dražja vej pa z zemle jo sigdar črpajo šenki pa včeraj je dešč šol

. (ni preverjeno)

Joze si pa rejsan pameten viša se cejna storitve kera je vejzana na vodo. No da vijdin račun pa 10 postavk samo zaradi vode je tou itak lopovščina.

captain (ni preverjeno)

Bo življenje v soboški občini dražje? Tako ali tako je prepoceni !

Starejše novice