Prihodnjo soboto bo v Gornji Radgoni po enoletnem premoru spet v živo potekal Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. Poleg trenutne epidemiološke situacije je po mnenju vodstva še en razlog, da bo letos manj razstavljavcev.

Na že 59. Mednarodno kmetijsko-živilskem sejemu Agra bo letos manj razstavljavcev kot jih je bilo minula leta, v vodstvu Pomurskega sejma so prepričani, da ne samo zaradi epidemije koronavirusa, ampak tudi zato, ker so nekateri člani Združenja uvoznikov in proizvajalcev kmetijske in gozdarske tehnike Slovenije nagovarjali druge razstavljavce naj se sejma ne udeležijo. Vodstvo Pomurskega sejma razmišlja o resnih ukrepih.

Sejem le za tiste s PCT pogojem

Razstavišče Pomurskega sejma v Gornji Radgoni trenutno še sameva, že čez dober teden dni, ga bodo napolnili razstavljavci in obiskovalci, a le tisti, ki bodo izpolnjevali PCT pogoj.

»Na sejem bodo lahko prišli samo tisti, ki bodo to pravilo izpolnjevali, organizirali smo pa tudi možnost tako cepljenja kot testiranja,« razlaga Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma.

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma.

V združenju prepričani, da še ni pravi čas za sejme

Kljub temu pa so v Združenju uvoznikov in proizvajalcev kmetijske in gozdarske tehnike Slovenije prepričani, da še ni pravi čas za organizacijo sejmov, zato se je kar 25 od 28 članov združenja odločilo, da se letošnje Agre ne udeleži.

»Enostavno pri 30 stopinjah Celzija ali pa še več, da bomo mogli razstavljavci z maskami tam streči naše stranke. Bilo je pa tudi rečeno, da če bo nekdo stopil v traktor, da ga bo treba po vsakem razkužiti, potem je to povezano tudi s številom razstavljavcev,« pa pojasnjuje Branko Miler, predsednik Združenja uvoznikov in proizvajalcev kmetijske in gozdarske tehnike Slovenije.

So se razstavljavci med sabo dogovarjali?

Predsednik uprave Pomurskega sejma težko razume odločitev članov združenja, in meni, da to ni pravi razlog za odpoved udeležbe. Po njegovem je v ozadju nekaj drugega. Erjavec članom združenja očita tudi, da so druge razstavljavce pozivali naj se ne udeležijo letošnje Agre. V združenju očitke zanikajo in pravijo, da niso vplivali na nikogar.

»Dva ali trije bodo šli, ker mi nobenemu ne postavljamo pogoja, da ne sme, to je prostovoljna odločitev od vsakega. In ne drži, kot je bilo rečeno s sejma, da mi kličemo druge, da naj se ne udeležijo, niti enemu nismo rekli,« še dodaja Miler.

Branko Miler, predsednik Združenja uvoznikov in proizvajalcev kmetijske in gozdarske tehnike Slovenije

Vodstvo sejma napoveduje resne ukrepe

Erjavec tem pojasnilom ne verjame in napoveduje resne ukrepe, saj jim je bila povzročena velika škoda.

»Bomo se posvetovali s pravnimi službami, vendar trenutno še ne morem reči kaj natančno. Prav gotovo moramo zbrati vse podatke o teh aktivnostih. Mogoče bodo prišle stvari na dan bolj izrazito v času sejma in potem bomo seveda temu primerno ukrepali,« je jasen Erjavec.

Kljub nesoglasjem med organizatorji in nekaterimi razstavljavci bo sejem Agra svoja vrata odprl prihodnjo soboto in bo trajal vse do četrtka. 

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ulaaja

KAZENSKI ZAKONIK REPUBLIKE SLOVENIJE
---
Šestnajsto poglavje
KAZNIVA DEJANJA ZOPER ČLOVEKOVE PRAVICE IN SVOBOŠČINE
---
Kršitev enakopravnosti
131. člen
(1) Kdor zaradi razlike v narodnosti, rasi, barvi, veroizpovedi, etnični pripadnosti, spolu, jeziku, političnem ali drugačnem prepričanju, spolni usmerjenosti, premoženjskem stanju, rojstvu, genetski dediščini, izobrazbi, družbenem položaju ali kakšni drugi okoliščini prikrajša koga za katero izmed človekovih pravic ali temeljnih svoboščin, ki so priznane od mednarodne skupnosti ali določene z ustavo ali zakonom, ali mu takšno pravico ali svoboščino omeji ali kdor na podlagi takšnega razlikovanja komu da kakšno posebno pravico ali ugodnost, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
(2) Enako se kaznuje, kdor preganja posameznika ali organizacijo zaradi zavzemanja za enakopravnost ljudi.
(3) Če stori dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic, se kaznuje z zaporom do treh let.
---

ZA ulaaja (nepreverjen)

KAJ TI TU NAVAJAŠ KZ RS ??? nimaš pojma o pravu. Sejem za katerega razstavljavci morajo zelo drago plačati, da sploh razstavljajo, ni nobena človekova pravica, ampak svobodna odločitev vsakega posameznika, če gre razstavljat ali pa ne in nima nobene zveze z KZ RS in nobeno prisilo ali ustrahovanjem. dr. pravnih znanosti B. M.

In reply to by ulaaja

Hi,hi,hi, (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

O čemu ti to , vsaj enkrat vklopi možgane , aja nimaš jih.

In reply to by ulaaja

Gost1423 (nepreverjen)

Da se bom šel testirat da bom šel na sejem, ki je večinoma na prostem? Ne hvala, mejte kar ta PCT diskriminatorni sejem, upam da večina bojkotira.

FYI (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Super, vsaj nede takših teucof pa gužve :) PCT je čisto ok zadeva. Brez tega bi bili že gladko v rdečem in spet zaprti.

In reply to by Gost1423 (nepreverjen)

Tihi (nepreverjen)

Preveč tv-ja, 3 dni nazaj Rovinj do konca poln, nobenih PRCEV in vse ok...

In reply to by FYI (nepreverjen)

NE ERJAVEC (nepreverjen)

PA DOBRO KAJ SI ZAMIŠLJA TA ERJAVEC DA JE NAD NJIM SAMO PLAVO NEBO ? On bo ustrahoval proizvajalce, da bodo šli na njegov sejem in zelo drago plačevali da bodo razstavljali, ne da bi ta Erjavec bil vesel, da sploh kdo pride razstavljat, pa ka je te nor naj pove da se mu gre za denar in nič drugo. Sicer pa glede na zdravstveno situacijo NIKJER V EVROPI NI NOBENEGA SEJMA. Kdo mu je sploh dovolil, da razmišlja o organizaciji sejma ??????

Gost1898 (nepreverjen)

A se lahko vsi cepite da se jaz ne bom okužil zaradi vas ?

Suyud (nepreverjen)

Ti si se cepo? Kak se te ti lejko okuzis zaradi nas ka se ne cepimo? Cepivo ma ocitno novi stranski ucinek, odmrtje mozganov.

In reply to by Gost1898 (nepreverjen)

FYI (nepreverjen)

Če si cepljeni še ne pomeni ka si 100% zaščiteni. Očitno pa necepljeni možganov sploh nimate.

In reply to by Suyud (nepreverjen)

masjter3 (nepreverjen)

hmmm, covid se prenaša tudi če si cepljeni, lol. človek bi pričakoval, ka po vsem kar je bilo do zdaj povedanega to že vsak polpismeni posameznik ampak očitno nej...

In reply to by Gost1898 (nepreverjen)

HALO ERJAVEC (nepreverjen)

Kako si ti lahko v času komunizma in socializma prišel, do lastništva sejma ? Stranka LEVICA KJE SI ????

...vbb (nepreverjen)

Super, dobro da so se dogovorili, ker jih nenormalno lupijo s visokimi cenami za prostor. Efekta pa nobenga, ker vecino obiskovalcev ima le vrt ali še to ne.

Proizvodnja (nepreverjen)

Cena visoka zanimanja malo, cena nizka zanimanja veliko. Vsak je pripravljeni placati nekaj. Ce so stroski vecji od koristi, pa premislis ali se izplaca. Prepeosta filozofija.

HojSS PRESS (nepreverjen)

>>> »Bomo se posvetovali s pravnimi službami, vendar trenutno še ne morem reči kaj natančno. Prav gotovo moramo zbrati vse podatke o teh aktivnostih. Mogoče bodo prišle stvari na dan bolj izrazito v času sejma in potem bomo seveda temu primerno ukrepali,« je jasen Erjavec. <<<

Hmmm, pa kaj bi ta "VEČNI" Erjavec sploh rad ???
Kaj bi on zbiral????
Vsak se lahko dogovarja, kot mu paše in se sam odloči, če bo sodeloval na sejmu ali ne bo !!!!!!!!
Itak Erjavec že desteletja mastno služi s tem sejmom in iz tega tedna potem celo leto dobro živi!
Cene za razstavljalce so vrtoglave in če je potem zaradi ukrepov PCT obiskovalcev malo je res vprašanje, če se še splača vlagati, da greš nekam razstavljat ali pa ubereš za danes bistveno bolj moderne poti, da predstaviš svoje izdelke.
Sejmi so pač bili že nekoč davno, ker enostavno ni bilo drugih stvari za obveščanje porabnikov.
Danes imamo nešteto drugih poti obveščanja in seveda nekatere so zelo poceni in dosežejo ogromno količino ljudi.
Praktično cel svet.
Tak, da sejmi so stvar preteklosti !!!!
Tako kot "večni" Erjavec !!!!!!

ppk (nepreverjen)

Kmetijski sejem v Komendi pa samo pridobiva. Nobene vstopnine.

Cato the Censor

Ej Erjavec..cas te je povozil..virus pa ti prizadel zadnji udarec. Ne razumes da vec nic ne bo kot je nekoc zate bilo? Ko tam kilometre dalec nisi parkinga nasel..ko je disalo po dragih klobasah do Radkersburga..ko se nisi imel kje vsesti ker je tisoce ljudi cevape mazalo? Ne bo vec tega pa na tvojo zalost ne mores ti kot neki Himmler zahtevati da se uvozniki pod mus udelezujejo tega sejma. Na katerem planetu pa ti zivis. Spokaj raje od tam..ker se ze voha do Sobote crkotina od sejma. Poberi to kar se pobrati da.

đuro (nepreverjen)

čas je ka se sejem vrne v mesto, kjer je nastal

Tihi (nepreverjen)

Bravvvvooo....

Darkic (nepreverjen)

Mislim da je virus Erjavca močno udaril vglavo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice