Romanu Leljaku, novoizvoljenemu županu Radencev je avstralska policija prepovedala vstop v državo. Ta je za dogodek na meji okrivil časopis Delo in televizijsko hišo Planet TV.

Leljak je za spletni portal V fokusu pojasnil, da so mu organi na meji kot dokaz, da zoper njega tečejo sodni postopki, pokazali članka iz prej omenjenih medijev. Dodaja, da gre za novinarska članka, ki pa ne temeljita na resnici. 

“Če bi imel s sabo potrdilo, da zoper mene ne tečejo kazenski postopki, bi me spustili v državo,« je še povedal.

Leljak nadalje zagotavlja, da dogodek na meji nima nobene zveze s tem, da Avstralija ne bi dovolila projekcije njegovega filma in da ni to razlog prepovedi vstopa v Avstralijo.

»To se je zgodilo samo zaradi tega, ker je nekdo želel, da se zgodi to, kar se je zgodilo,« je še povedal.

Slaba novica za upnike

Pred dnevi smo sicer poročali, da je izvolitev Leljaka za župana Radencev dobra novica za upnike - z obrestmi vred jim dolguje nekaj manj kot osem milijonov evrov, saj naj bi vsaj delno bili poplačani iz njegove županske plače.

Ampak veselje upnikov ni trajalo dolgo, Leljak je namreč včeraj za RTV pojasnil, da bo župansko funkcijo opravljal nepoklicno, kar pomeni, da bo v stečajno maso prišlo občutno manj denarja. 

Glede na to, da je Leljak po besedah stečajnega upravitelja Matije Vičarja trenutno brezposeln in brez dohodkov to najverjetneje pomeni, da bo prejemal plačilo za opravljanje funkcije v višini polovice županske plače. Obstaja pa tudi možnost, da si je ravno zdaj našel službo in bo zato funkcijo župana opravljal nepoklicno. 

Za pojasnilo smo Leljaka poklicali, a za razliko od volilne kampanje, danes o svojem osebnem stečaju ali zavrnitvi vstopa v Avstralijo z nami ni želel govoriti. 

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Drugi Radenčan (nepreverjen)

Leljak jih šola kot malo deco,plače ne bo dobival,bo pa se kaj steklo pod mizo od provizij,ki jih bo sklepal s kakimi izvajaci,ki bodo delali za občino.

loool (nepreverjen)

Tip obvlada, kot da bi bil pri Jankovicu v soli.

icnedar (nepreverjen)

Volk dlako menja, nravi nikoli.

čarni vrag (nepreverjen)

Je tudi vam na Sobotainfo, kaj dolžan? Ste zato navalili nanj kot vrag na grešno dušo?

goostt (nepreverjen)

Problem je, da ne bo profesionalni župan, torej se bo nekaj prišparalo in začel je pri sebi !
Kako se bodo drugi zgledovali po tem je drugo vprašanje ?
Priimek prvega predsednika države (Milan)? (ko slišim to ime in priimek me prične črvičiti v želodcu)

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Drugi Radenčan (nepreverjen)

Baje,da v Radencih SD razpada in poka po vseh šivih,obtožujejo se na veliko kdo je kriv za blamažo in nekateri se umikajo iz lokalne politike,ker so si s tem naredili več škode kot koristi,ko so se pustili zvleč v to lokalno politično sranje.
Da bi vsaj bil v Radencih kak zaupanje vreden kandidat za župana bi še mogoče Leljak pogrnil,ampak nam je bilo dovolj tega prepucavanja lokalnih politikov vsa leta in smo iz "inata" izvolili Leljaka,da bo on zdaj jebal mater vsem.
Sicer pa je v Radencih do sedaj še bil najboljši župan pokojni Šefer,ostalo pa samo ljudje,ki so gledali na svoje koristi.
Srčno upam,da bo z Leljakom zavel novi veter v naši občini kljub njegovi zgodovini in,da se ne bo pustil izigrat samostojnim obrtnikom,ki so ga podprli.Ker koliko se sliši med sabo že veliko sklepajo zaveznišva in se lahko zgodi,da zdaj,ko so na oblasti tudi Leljaku obrnejo hrben,eden med njimi je še posebno zanimiv saj je že v preteklosti koketiral z vsemi,ne glede,če so bili levi ali desni.
Zato se Roman pazi,da ne dobiš kake kajle z zadnje strani.

Moralni (nepreverjen)

Ti si res drugorazredni Radenčan. Izenata...hahah

In reply to by Drugi Radenčan (nepreverjen)

SD Radenci (nepreverjen)

Iz Leljakove Facebook strani...
________________
Drage Radenčanke, Radenčani,
s sodelovanjem župana g. Rihtariča smo se dogovorili, da se prodaja lastniškega deleža v Dosorju zaustavi. Tako pomembno odločitev bomo tehtali še enkrat v sestavi novega Občinskega sveta. Prav je, da o tem odločita, na nek način, oba sklica Občinskega sveta. Funkcijo župana bom prevzel 21.12.2018.

https://www.facebook.com/romanleljak

SD Radenci (nepreverjen)

Pol pa svizec zavije čokolado,ne more Leljak pri prodaji tega deleža nič naredit,to je spet njegovo spuščanje megle za naivne..

pali (nepreverjen)

Župan ima pravico zadržati sprejet sklep odloka.
Torej prejšnji župan ima vsa pooblastila, da zadrži izvajanje odloka.
Zakaj? Pa bo verjetno pojasnil.

In reply to by SD Radenci (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

imam dve odsluženi prostitutki,, mogoče ju bodo zaposlili na občini

Komentator_ (nepreverjen)

Čas je, ka se Prekmurje očisti komunistično-boljševiške mafije, kera je po leti 1945 klala naše prednike, ka so štopali reko Muro, naš jezik pa so prepovedali! Čas je ka se združimo z Madžarsko, Avstrijo, fkraj od te bolane srbske mafijske Ljubljane in njihovim podrepnikom! In Leljak je opozarjal in opozarja samo na povojne poboje, PRI NAS SO ŠE GNESDEN TABU TEMA!

637 (nepreverjen)

Po tvoje je torej Jasenovac bil počitniško odmaralište, ki ga je vodil Rdeči križ. Pa saj naši domobranci isto govorijo (borba proti komunizmu in podobne floskule, čeprav so pucali vse po vrsti, ki so se jim kdaj zamerili). Prisege Hitlerju kot da ni bilo. Zanikanje holokavsta. Pa saj si bolan. Zaradi takih kot si ti me je sram, da sem Slovenec. Bagra od človeka.

In reply to by Komentator_ (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jasenovec je to kar je bil. Po več kot je 70 letih je že čas, da se poišče prava resnica o tem kaj se je tam dogajalo. Komunistom, ki so pisali zgodovino ne moreš verjet, saj je komunizem po definiciji zgrajen na laži in zavajanju. Če je Leljak v arhivih našel originalni ustaški dokument, s tem ni zanikal holokausta. Če bi Leljak objavljal ponarejene dokumente bi pa res zanikal holokaust.

In reply to by 637 (nepreverjen)

Komentator_ (nepreverjen)

Jasenovac me ne briga! Tu je bil pravi genocid IN etnocid. Prekmurski knjižni jezik so prepovedali, kar JE DOKAZ TUKAJ IN ZDAJ! Med drugim se premalo govori nad pregonom in genocidom, etnocidom v Prekmurju PO 2. svetovni vojni!

In reply to by 637 (nepreverjen)

grinch (nepreverjen)

Nisem prebivalec Radencev, sem pa velikokrat tam. Moje mnenje je, da to da so izvolili Leljaka, kaže na to, da si ljudje pač želijo spremembe in izvolili so pač to kar so imeli. Nasprotna garnitura je pač pogrnila. Niso zdaj ljudje krivi. seveda politiki bi menjali ljudstvo, samo da bi ostali na oblasti.
Radenčani so verjetno siti dosedanjih županov, ker roko na srce Radenci propadajo že kar nekaj let. Npr. Kopališče propada. Park, tako lepi park imajo, potem pa podrtije, ki so letos ne vem kolikorat gorele skoraj sredi parka. Bil je minigolf igrišče, kegljišče. Skratka se je dogajalo in tudi veliko potenciala je bilo, ampak se ni nič delalo, samo se je čakalo da se bo samo od sebe nekaj naredilo.
Ljudem je bilo to zadosti in ja pogledali so ljubljanskega šerifa, ki je za moje pojme tudi lopov in bi moral biti drugje kot pa župan. Ampak ljubljančani tudi pravijo, prejšnji župani so samo kradli, naredili pa nič, jankovič pa vsaj kaj naredi.
Mogoče bo Leljak tudi popoljan Radence na kakšno novo pot in prinesel nujnopotrebne spremembe, da mesto oživi.

tužna žalost (nepreverjen)

Ja, istina je, da je Leljak dobil volitve IZ INATA. Tega Slovenija ne ve, ker ne pozna razmer v Radencih, zato se zgraža. Stara občinska garda, vam to kaj pove? Mislili ste, da boga za brado držite in da bo to večno tako. E, malo morgen!
Inat pa dokazano ni nikoli dobra podlaga za kakršno koli delovanje. No, bomo videli!!
Kot marsikdo, pa tudi jaz ne razumem, zakaj se Leljak ukvarja s temi ustaši, domobranci in ostalimi, ki so pač bili na napačni strani zgodovine. Cela zgodovina je krvava, in zgleda, da se bomo "pobijali" tudi v prihodnosti, samo z drugimi sredstvi.
Živi bili pa videli!

Juhica99 (nepreverjen)

Ne glede na "nov veter" pa vseeno mora źupan izpolmjevati vsaj minimalne moralnr norme. Poßtenost? Nekaznovanost? Ali leporečje in obljube?

Drugi Radenčan (nepreverjen)

Evo bando SD,spet bodo kradli...

https://siol.net/posel-danes/novice/zidanovi-zmagali-v-boju-za-sefa-hit…

Mazzini zaleti se nekam,to si pobral moj komentar...

https://siol.net/siol-plus/kolumne/zakaj-je-zmagal-roman-leljak-485085

"Naj rajši Radenci propadejo, kot pa SD vlada."

Leljak mi smo s teboj,dvigni nas iz pepela v katerega so nas porinili lopovski župani in vrni Radencem vsaj 20 % tistega kar smo imeli,in boš na čelu občine ostal še nadalnjih 20 let.

Delfin99 (nepreverjen)

Še najbolj zanimivo je to, da g.Leljaka medijsko podpira Nova Tv in Janšev klan. Kot tudi novinar Boris Cipot, ki bi za špricer prodal še ....... nekoč oče tega pozabljenega novinarja je bil velik domoljub za Prekmurje in pošten človek žal že pokojni in če bi se danes zbudil pa videl kakšne objave v medijih objavlja njegov sin, bi ga verjetno kap... špricer majster Cipot pa bo še naprej trosil brez umje, škoda je le tistih medijev, ki objavijo njegove laži......

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice