Občina Radenci je to nedeljo dobila novega župana, potem ko je Roman Leljak v drugem krogu lokalnih volitev premagal Emila Šmida in si zagotovil štiriletni mandat.

Volivke in volivci v Radencih so se odločili za Leljaka, človeka z burno preteklostjo, ki bo bržkone edini slovenski župan, ki je v osebnem stečaju.

Nov župan radenske občine je del življenja preživel tudi za zapahi. Leta 2008 je moral na prestajanje zaporne kazni, in sicer zaradi goljufanja pri posredovanju posojil in zlorabe kartice Diners club. 

Njegovi grehi segajo v leto 1993, takrat je pri avstrijski banki Leasfinanz lažno prikazal več slovenskih posojilojemalcev, avstrijska posojila, vrednost teh je bila okrog 54 tisoč evrov, pa so nato romala v njegov žep. 

Vendar pa to ni bila edina in največja goljufija, ki so mu jo dokazali. Kot direktor podjetja Avto Ideal je namreč med junijem 1995 in septembrom 1996 oškodoval kar 448 vlagateljev, pri čemer je znesek na koncu znašal nekaj več kot 900 tisoč evrov.

Med žrtvami tudi Terme 3000

Leljak se je prav tako moral zagovarjati zaradi obtožb, da si je ustvaril protipravno premoženjsko korist v vrednosti 144 tisoč takratnih tolarjev. V tem primeru je oškodoval Terme 3000, pri katerih je z naročilnico nabavil sto kopalnic vstopnic, računa pa naj ne bi nameraval poravnati. 

Ironično je, da bo torej Leljak na čelu občine, kjer se lahko pohvalijo s termami in posledično dobrim turizmom, pa čeprav so bile ravno terme ena izmed njegovih "žrtev" v preteklosti. Zanimivo bo torej videti, kakšno bo sodelovanje občine in Zdravilišča Radenci, ki je podobno kot Terme 3000, pod okriljem Sava Turizem.

Vsak greši, največjih greh je, če se iz tega ničesar ne naučiš

Toda na grehe iz preteklosti so volivke in volivci v Radencih kot kaže pozabili, oziroma so se odločili, da si Leljak kot vse kaže zasluži drugo priložnost. Tudi sam naj bi se svojih napak iz preteklosti zavedal, kar je nedavno povedal tudi v soočenju na TV IDEA.

"Grehi so življenjski, mnogi jih naredijo, ampak največjih greh je, če jih ponavljaš in se iz njih ničesar ne naučiš. Jaz mislim, da sem tudi veliko dobrih stvari naredil v družbi in da podtikanje vsega tega za nazaj nima smisla. Dajmo se raje pogovarjati o programih, o tistem, kar je potrebno v občini narediti in nam bo veliko bolje".

Ravno turizem, o katerem je bilo govora prej, je ena izmed stvari, ki bi se jih po njegovih besedah dalo nadgraditi.

"Seveda smo to turistično ime malo izgubili v teh 27 letih. Verjamem pa, da so temelji še vedno dovolj močni, da na njih lahko zgradimo neke nove zgodbe in v to smer želim županovati".

Odgovor ali so temelji dovolj trdni ali ne, bo verjetno znano že v bližnji prihodnosti, ko bo jasno, kako se bo delal lotil župan, katerega dolg je skorajda dvakrat večji kot proračun občine, v kateri bo županoval.

S spleta

Komentarji (37)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
butalec (nepreverjen)

Pa te ka smo slovenci nej Butalci??

Matejko (nepreverjen)

Nej slovenci, radenci in kapela z okolico, ti so posebna sorta.

In reply to by butalec (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Imeli ste volitve, torej možnost odločanja, zakaj se niste odločili drugače ??

In reply to by Matejko (nepreverjen)

Radenčan (nepreverjen)

Zato, ker demokracija ni za idiote!

In reply to by goostt (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Res ste smešni. Ljudje pač verjamejo, da je sposoben za župana in so ga pač izvolili. Zakaj ne pišete o tem za koliko je Janković oškodoval podizvajalce Elekte. Gotovo za 10 krat več kot tale Leljak.

In reply to by butalec (nepreverjen)

Diši Podobu (nepreverjen)

Tale Leljak je že bil obsojen za zanikrna kriminalna dejanja kraj in prevar. Je tudi v osebnem stečaju. O njegovih "ideoloških podvigih" pa so zadosta napisali že drugi. To je pravi gospod in človek na meste. Fajn bi se bilo zavedati, ka župan na nekši način predstavlja tudi občino. Kak koli poglednemo, takšnoga kapitalca je še nej bilo na čelu nobene slovenske občine. V Radencaj so ga izvolili. Oni že znajo s čim jih je ta časten mož prepričal.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Pa še človik se je obeso....... meni je to grozno, grozljivo!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

..... mislim zaradi neplačil Jankovičevih podizvajalcev - da ne bo pomote!

In reply to by butalec (nepreverjen)

alkimist

Prosin ka vsi normalni v občini stavite život za eno minuto in se zamislite kakšni lidje vas obkrožajo. Če je nešče sposoben obkrožiti kriminalca in podpornika udbašov, ki zanika xy ubojev, je sposoben še marsikaj drugoga. Saj se ne bi sekejro, ampak tej narod ne živej daleč od mene, fala bogi še zmeraj prek Mure.
Vice prvak teh volitev je pa pacient, ki se po Sobotainfo hvali ka je cejla familija volila kriminalca, ker so se s ten izognili stranki SD. In tej človik s takšin mišljenjon vzgaja deco.

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Leljak objavlja dokumente v katerih razkriva zločine, ki so jih delali udbaši. Samo to razmiti je za tebe atomska fizika.

In reply to by alkimist

Voznik (nepreverjen)

žalostno je da slovenska politična elita ni bila sposobna vse od 1990 spremeniti kazenski zakonik s katerim bi preprečila takšnim in podobnim ljudem,kateri so že bili pravomočno obsojeni kandidaturo in opravljanje funkcij v državni upravi . Res žalostno kam smo prišli .

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Tudi Radenčan (nepreverjen)

Evo, opozicija že tuče po nasprotnikih. Imeli so/smo priliko izvoliti drugače a kaj , če je Šmid nesposoben.
Smo se menili z krajani zakaj temu tako a smo bili večinoma vsi enakega mnenja, da je Šmid izgubil volitve ko na soočenju na IDEA.TV ni imel pojma na vprašanje kaj in kolko je Lejak dolžan občini in na mesto, da bi cifro istrelil kot iz topa je listine samo pospravil nazaj v mapo in bil tiho. Ga Leljak vprašal, kaj je naredil/podprl v teh 20 letih...pa tudi mutil in bil tiho.
Pač, če bi Šmit dobil volitve, bi nam občino vodili drugi, pri Leljaku dvomim, da bo tako.

In reply to by Voznik (nepreverjen)

Tudi Radenčan (nepreverjen)

Bi ga tako hvalil tudi takrat, če bi te "nategnil z tvojim denarjem"?

In reply to by Tudi Radenčan (nepreverjen)

Mirko Papirko (nepreverjen)

Čarni vrag, to isto, kar si ti že napisal, sem nameraval povedati tudi sam, pa si me prehitel! Mi z "one strani" se predobro zavedamo, zakaj je novi župan tolikšen trn v peti nekaterim: Če prvi
nenehno obsojajo druge zaradi "pogrevanja" grehov in zločinov iz polpretekle zgodovine, čemu
potem novemu županu podtikajo njegove "stare grehe", katere je tudi sam pred javnostjo priznal
in se zanje opravičil. Nikjer ni bilo zaslediti, da bi storil kak zločin! Kdaj bomo pa dočakali op-
ravičilo s strani prvih, se sprašujemo mnogi?
Če imajo v svojih vrstah dovolj sposobnih, moralno neoporečnih, pogumnih ljudi, zakaj potem
kdo od njih ni vložil županske kandidature, pa bi ne bilo cirkusa, ki se ga sedaj uganja?

In reply to by Voznik (nepreverjen)

KOS1 (nepreverjen)

Aha.... če on nekoga obsoja zaradi grehov v preteklosti je to superduper kul, če pa njega ljudje obsojajo zaradi grehov iz preteklosti pa je to grdo.

Človek je bil komunjara, bil je KOS-ovec...... zakaj takrat neje brsko po arhivih in jih objavljal? Sigurno je imel kak agent vojaške kontra obveščevalne službe dostop do marsičesa. Zdaj je pa zapriseženi fašist in nacist, zlizani s hrvaškimi ustašami. V Jugi je biu sluga totalitarnoga sistema in je za njega opravlo grda dela, zdaj pa celi masen odkriva toplo vodo. Itak so pa v Sloveniji zdaj vsi bivši zapriseženi komunjare največji desničaro. Tou samo pokaže ka je tou za brezhrbteničarov oportunističnih.
Ja turizem v Radencaj de zdaj cvetel, ka de iz celoga sveta stare ustaše na regeneracijo vozo.
Še kucalo de se van v Radencaj po SD-ji. Te mi povejte.

In reply to by Mirko Papirko (nepreverjen)

Kapelčan (nepreverjen)

Naj rajši Radenci propadejo kot pa SD vlada.Predsednik jim je Židan,ki se je ukvarjal z reprodukcijo prašičev,strokovno deloval na področju zdravja in razmnoževanja prašičev,je bil tudi urednik strokovne revije Reja prašičev,je opravljal dela vodje murskosoboške enote Nacionalnega veterinarskega inštituta Veterinarske fakultete, hkrati pa strokovno deloval na področju zdravja in razmnoževanja prašičev,razmnoževati prašiče za klanje to vsaki butec bi vedel...ha ha ha...
Stranka SD je bolj škodljiva za Slovenijo in Slovence kot pa SDS.Tile zadnji so vsaj proti tej migrantski golazni,ki dere v Evropo iz vseh stranih.

In reply to by KOS1 (nepreverjen)

KOS1 (nepreverjen)

S cejlin tvojin prvin delon posta san se strinjo gda san čito. Ali te gda prideš do konca ga moreš pa posrati. San mislo ka končno en čeden komentator, ta pa na konci SDS pa migranti Katastrofa.

In reply to by Kapelčan (nepreverjen)

Šratofščan (nepreverjen)

Nikomur se ne bo kucalo po SD-ji,kaj pa oni naredijo v Sloveniji za malega človeka,ali kaj bi naredili v Radencih,če bi prišli na oblast.Povem ti nič,čisto nič,ker SD stranka dela čim bolj proti malemu človeku in za kapitaliste,vemo tudi s katerega gnezda je Židan predsednik SD-ja.Zato so glasovali proti zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini,da ostane čimveč bandi na vladi,ki bo ta denar usmerjala tja in za katerega ne bo nihče vedel.Prav tako so proti dvigu minimalne plače,ker vemo vsi zakaj in koga bi to prizadelo v Pomurju.Seveda kapitalista Polaniča,ki bi potem moral svojim delavcem,ki jih izkorišča na vseh področjih izplačat kak € več.Židan in njegovi pa bodo naredili vse,da takim ugodijo,navadno rajo pa farbajo,da to ni mogoče,ker bo vplivalo na gospodarstvo in podjetja,ki bodo morala odpuščat in bo še slabše.Bla bla bla,vsi so isti in ljudje morate se zavedat,da imamo svojo usodo v naših rokah,torej na volitvah,ko lahko takim pokažemo,da jih nočemo in jim ne namenimo svojega glasu.
Sloveniji bo šlo spet dobro,ko bo ta zajedalska stranka SD obstala pred vrati parlamenta.

In reply to by KOS1 (nepreverjen)

Diši Podobu (nepreverjen)

Ta izvoljena figura pa je dosti naredila za male ljudi. Pijtaj te male ljudi za kelko jih je prevaral, pokradno. Figura je tudi bivši komunist, kontraobveščevalec, kosovec pa udbaš, tak ka do pičice podoben SDS Velikemu vodji. Verjetno se poznata s kakšne delovne mladinske brigade. Gliha vkup štriha.

In reply to by Šratofščan (nepreverjen)

Šratofščan (nepreverjen)

Ta "figura" kot ti naslavljaš g.Leljaka bi še morala dobit nagrado in priznanje,da je take pohlepne ljudi prevaral.Vidiš mi nekateri,ki smo že živeli v tistem času,ko so razni Leljaki,Grubeliči in drugi,tudi z tistim piramidnim nategovanjem ljudi vedeli,da so nategi in se nismo pustili ali dat nategnit takim.Kdo pa se je dal in pustil pa si je sam kriv.
Leljak ni nič več kriv in dolžen kot nekateri,ki pa so zaščiteni in jim nihče nič ne more.
1000 krat več škode so naredili Janša,Bavčar,Šrot,Hilda Tovšak in še bi lahko našteval,pa jih imate za poštenjake,ker so vaši in si mislite,da tile lahko kot vi,ki jih podpirate.Vem tudi,da so nekateri tudi taki,ki zdaj Leljaka ne morejo prej o njem lepše govorili,ko pa je Princu teme pokazal fakiča in je ta Jajo spoznal,da z Leljakom ni dobro češenj zobat ga je lepo pustil na miru.Tak pač to je,včeraj je bil vaš,danes pa je "naš"poglavar občine Radenci.Kot sem že napisal nekateri smo mu dali tudi glas iz kljubovanja nasprotniku.
Jebi ga,boljše je vsekakor,da je crknila krava vam kot pa nam in na to se pije in naslaja po Radenskih kafičih,no sicer pa,saj bo popustlo...ha ha ha...

In reply to by Diši Podobu (nepreverjen)

alkimist

Dobro je, pomejri se, tvoj heroj je zmago. Še malo pa njemi boš lejko pomago iskati dokaze ;)

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Drugi Radenčan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vem,da to leti name,ampak kot sem že povedal,raje smo glasovali za "kriminalca" Leljaka kot za to lopovsko SD v kateri so še večji kriminalci in so več pokradli in poneverili 1000 krat kot g.Roman Leljak.
Pa še za predsednika imajo človeka,ki veliko krat izpade pravi butelj,ko kako zine...
Torej raje kot levičar dam glas Janši kot stranki SD...
In kaj zdaj alkimist,važno je to,da imamo Leljaka za župana in,da je SD pušno v Radencih...
Se slišimo v naslednji vojni za štiri leta...

______________
Nekaj barabij SD stranke...
Pranje denarja v NLB, Teš 6, potop Factor banke in Probanke...

In reply to by alkimist

Tudi Radenčan (nepreverjen)

Sorry, ampak ti si pušno marsikje, se mi zdi... tvoj odgovor pove vse...

In reply to by Drugi Radenčan (nepreverjen)

Bin king (nepreverjen)

Bil sem pri njem, okrog 2006, pokazal mi je hotel in sobe... brazen... vse je prepisal na sestro... Lopov je... obogatel je na racun drugih.... lahko vas je sram kateri ste ga volili... stajerska posla....

In reply to by Drugi Radenčan (nepreverjen)

Drugi Radenčan (nepreverjen)

Jokajte jokajte zgube,ne bo vam pomagalo nič,ker Leljak je zmagal in vi se lahko na trepalnice mečete.Samo naprej še pluvajte po njem in ljudeh,ki so ga volili,boste za štiri leta še enkrat dobili po pički,ko bo še Leljak dobil en štiri letni mandat.
Vemo kteri so najbolj proti Leljaku in ti so tudi največji krivci,da se v Radencih nič nikamor ne premakne že od ustanovitve občine.

In reply to by Bin king (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Med slabima pozicijama/poloma ste pač izbrali pozicijo za katero upate, da je ugodnejša !?

In reply to by Drugi Radenčan (nepreverjen)

Drugi Radenčan (nepreverjen)

Vem,da to leti name,ampak kot sem že povedal,raje smo glasovali za "kriminalca" Leljaka kot za to lopovsko SD v kateri so še večji kriminalci in so več pokradli in poneverili 1000 krat kot g.Roman Leljak.
Pa še za predsednika imajo človeka,ki veliko krat izpade pravi butelj,ko kako zine...
Torej raje kot levičar dam glas Janši kot stranki SD...
In kaj zdaj alkimist,važno je to,da imamo Leljaka za župana in,da je SD pušno v Radencih...
Se slišimo v naslednji vojni za štiri leta...

In reply to by alkimist

Juhica99 (nepreverjen)

Itak. Narod ima oblast, kot so jo zasluži. Mahanje s strankami je priročen izgovor, če že bolj trdnega argumenta nimaš, bi bolj modro izpadel, če bi bil tiho. Sice pa mejte lopova za župana, kdo vam pa brani. Tudi takega v osebnem stečaju in iu zapora. O morali pa kdaj drugič, malo prespi, boš mogoce kdaj razumel.

In reply to by Drugi Radenčan (nepreverjen)

Drugi Radenčan (nepreverjen)

Zakaj bi naj bil tiho,vidiš,če ne bi oni iz nasprotnega štaba se šli umazane kampanije bi bilo mogoče drugače,kar mene ne bi nič bolj prizadelo kot sedaj,ko je dobil Leljak in njegova ekipa.Ampa razlika je samo v tem,če bi dobil drugi kandidat,da bi šlo naprej vse po starem in se ne bi zgodilo prav nič,kaka malenkost mogoče kot do sedaj v vseh mandatih.Kar se pa najbolj veselim je to,da bo Leljak spucal ene,ki bi že zdavnaj morali odit ali pa jih tam sploh ne bi smelo bit,ker so prejšnji župani zapirali oči in izigravali zakon na vse mogoče načine,naj te spomnim samo na direktorico občinske uprave,ki so ji župani nezakonito podaljševali mandat...

In reply to by Juhica99 (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Ja, veliko metlo de nucal, to pa drži kak pribito!

In reply to by Drugi Radenčan (nepreverjen)

Mirko Papirko (nepreverjen)

Kar se tiče kriminalne preteklosti, je novi radenski župan pravi ciciban (ali še to ne) proti Zoranu Jankoviću. Razlika v velikosti greha je pa odvisna izključno od tega, ali je storilec pristaš levih ali desnih. Vsaj tako meni vaš globoko vdani sogovornik Mirko Papirko

In reply to by Drugi Radenčan (nepreverjen)

KOS1 (nepreverjen)

Ne ven zakoj vij loleki celi čas Jankoviča poleg vlačite? Ka ma Jankovič veze s ten ka ste vi budale in ste si kriminalca, keri je v osebnon stečaji izvolili za župana? Mogoče van je že žal in ste nekateri preštimali kak ste se zajebali pa se zdaj z Jankovičon tolažite? Je tak?

In reply to by Mirko Papirko (nepreverjen)

pali (nepreverjen)

Radenci resan nemrete niže. Mate trenutno najbole aktualnega župana, in najnovejšo fontano, ki ni .neko čudo... ehh brez veze.
Mate župana, šteroga ste si zvolili in čas je, ka se sprijaznite s ten.
Tude fontana nej ne ven kaj, župan de še pa svoje pokazo.
Fontano van je zriktala stara klika, župana pa ste si zriktali sami, tudi zaradi stare politične klike, ki vam je v rondo postavila to skulpturo..
Torej, zakaj jočete?
Pa SREČNO!

In reply to by Drugi Radenčan (nepreverjen)

Komunjara (nepreverjen)

Se strinjam.
Počasi, zelooo počasi se zavedajo, kakšen smrad so si izbrali za župana.
Ampak sedaj je prepozno. ?????!

In reply to by pali (nepreverjen)

En Prlek (nepreverjen)

Radenska visoka SD gospoda! Nücate nekoga, ker de vas malo na krotko priveza, pa tü pa tan vred
pobra. Župan je ja avtoriteta in ga je treba spoštovati, ne pa ga že odstovlate, še pret kak se je revež ftegna sesti na svoj stol! (:-)

In reply to by Komunjara (nepreverjen)

Provi Prlek (nepreverjen)

Ti si sramota za Prleke!
Prleki ne podpiramo in ne volimo lopovof!!!

In reply to by En Prlek (nepreverjen)

Kegl Dakro (nepreverjen)

Mi ustaše momo puno stolov obečanih.

In reply to by En Prlek (nepreverjen)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice