Foto: Jure Banfi
Štirje kandidati, en županski stolček. V Gledališču Park smo soočili kandidate za župana Mestne občine Murska Sobota.

Vse bolj se bližajo lokalne volitve, ko bomo 20. novembra v 212 slovenskih občinah volili nova vodstva. V Mestni občini Murska Sobota se za županski stolček potegujejo trije kandidati in ena kandidatka.

V uredništvu Sobotainfo in televizije TV IDEA smo pripravili soočenje kandidatov in kandidatke za župana Murske Sobote. 

Mnenja, načrte in vizije so soočili Blanka Denko Čeh (Akacije), Mitja Horvat (Gibanje Svoboda), Andrej Mešič (SDS) in Damjan Anželj (SD).

Odgovori DA/NE z loparčki

Županski kandidati so med drugim odgovarjali na nekaj hitrih, morda malce provokativnih vprašanj. In sicer z zelenim loparčkom za 'da' in rdečim loparčkom za odgovor 'ne'.

Županski kandidati prepovedanih drog še niso uživali

Na prvo vprašanje, ali so že kdaj uživali prepovedane droge, so vsi štirje so odgovorili, da ne. 

Složni so bili tudi pri drugem vprašanju - ali obiskujejo cerkev. Vsi so odgovorili pritrdilno. 

Letno karto za tekme Mure je kupil le Horvat, gledališkega abonmaja v Murski Soboti ni imel nihče. 

Kdo je bil že kaznovan za prehitro vožnjo? 

Čeprav niso nikoli kupili gledališkega abonmaja, bi vsi štirje, če bi bili na županskem mestu, financirali profesionalno gledališče v Murski Soboti. 

Denko Čeh in Anželj še nista plačala kazni za prehitro vožnjo, Horvat in Mešič sta jo že. 

Na vprašanje ali so kdaj kaj ukradli, so vsi štirje kandidati dvignili rdeči loparček. 

Bo za izvolitev novega župana ali županje Murske Sobote potreben drugi krog? Denko Čeh in Anželj menita, da bo. 

Bodo vodenje občine opravljali poklicno? 

Na vprašanje ali bodo občino volili poklicno ali nepoklicno, so vsi odgovorili da poklicno, le Horvat se še ni povsem odločil. 

Povprašali smo jih tudi o tem, ali uporabljajo tako imenovani 'car sharing' v Murski Soboti in soboški biciklin. 

S soboškim biciklinom sta se zapeljala le Horvat in Anželj. Horvat in Mešič sta se že poslužila souporabe električnih koles. 

Eno izmed vprašanj se je glasilo tudi: »Je kampanja za župana Murske Sobote naporna?« Mešič in Anželj sta odgovorila pritrdilno. 

Za konec smo jih povprašali še, ali so se na katero izmed naštetih vprašanj zlagali. Županski kandidati so enotno odgovorili, da se niso, le pri Denko Čeh je bilo nekaj negotovosti pri izbiri, kateri loparček dvigniti. 

Komentarji (22)

Dolenski Đanči (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sobočance drage, niti enoga od tej kandedatof ne poznan. Ali zdaj jeh poslujšan po 24vor pa van poven, ka teva sčistak lejvo sedejči pa desno sedejča si njeva glij ne želejte za župana. Te pa teva srejdnjiva pa je tak. Komaj pod Jevškon je Sobota poustala malo bole prepoznavna. Expano je konec koncof uspešen, pa Slovenska vulica je lejpa pa preci dobrij koncertof mate pa Sočno vilico pa še kaj. Skratka Sobota je končno na malo višišon nivoji od Trejzinoga senja. Ta ka, ge be pravo, ka vij samo nadaljuvlite s touf opcijof od Jevšeka. Bojte pametne pa poslujšajte mnenje neodvisnoga občasnoga obiskovalca vašega varoša štere ma nika pojma o ton.

Poster (ni preverjeno)

Kje ti na slikah vidis koga sedeti? Pa kandidati so javni, uporabi priimke, nej si neke skrivalnice pises.

In reply to by Dolenski Đanči (ni preverjeno)

Tanja flaškon (ni preverjeno)

zakaj jim niste postavili vprašanja
Ali bi nategnili tajnico
če boste izvoljeni ?
Bi rada videla mencanje z loparčki

In reply to by Poster (ni preverjeno)

Asd2 (ni preverjeno)

E moj Đanči, ti kao niti enoga kandidata ne poznaš, poznaš pa Slovensko ulico, pa expano, pa Sočno ulico. Torej vse dogodke poznaš v mesti, kandidatov pa nobenoga. Vej pa nej smo po župi doj priplavali, pa če gli se predstavlaš kak Dolenski Đanči. Lejko bi mogoče prle bil SD Đanči. Pa vesele volitve naprej.

In reply to by Dolenski Đanči (ni preverjeno)

Cvvc (ni preverjeno)

Baje ce izsilijo zmago Horvata, bi podzupan naj bil Lang, tako govorice po mestu.

Asd2Up27 (ni preverjeno)

Čudno ka ne poznaš še govoric, što de podžupan če SDS zmaga ali pa SD.

In reply to by Cvvc (ni preverjeno)

tutolino (ni preverjeno)

Čudno resan še cilou če je mogoče njihov?

In reply to by Asd2Up27 (ni preverjeno)

Uioppp (ni preverjeno)

Vau, a je edini njihov??. Ocitno nimajo izbire ker drugi ni noben vec njihov in je zato vse jasno. Vsaj tebi.

In reply to by tutolino (ni preverjeno)

Asfsaa (ni preverjeno)

Ne poznamo, razsvetli nas z imeni, nas ki ne visimo celo popoldne za sankom.

In reply to by Asd2Up27 (ni preverjeno)

Gos89999 (ni preverjeno)

Pa to je LMS kader, bivsi.

In reply to by Asd2Up27 (ni preverjeno)

Huuh (ni preverjeno)

Mesic prodaja na crno neje kraja? 😜

gru (ni preverjeno)

Posredujte podatke; Kdaj, kje in koliko? Če ne razpolagate s temi podatki, gre le za natolcevanje v škodo kandidata.

In reply to by Huuh (ni preverjeno)

Dolenski Đanči (ni preverjeno)

Vij se mislite, ka si sčejte. Ge poznan Soboško sceno čiglij samo naobisk hoden. Vej se pa že tu na Sobotainfo marsekaj preštej. Kak ščejte, nej trbej SDjovoga. Ali za 2 lete de van žau.
Mene de pa tuj, ka te opet kakšoga b**** 4 lejta meli na sceni. Ipak je MS glavno mesto mojega Prekmurja.

Soboški Đanči (ni preverjeno)

Ti kar tou svojo modtijo tan na Dolenskon dale tiraj, nas Sobočance pa pusti, ka sami zberemo svojoga novoga župana. Smo zadosti čedni za tou in ne nucamo tujih nasvetov. Vej pa tu živimo.

In reply to by Dolenski Đanči (ni preverjeno)

112pp (ni preverjeno)

Kdorkoli bo, nekaj se nikoli ne spremeni. Pomgrad bo vedno obcinski gradbinec. Scena gor alo dol.

In reply to by Dolenski Đanči (ni preverjeno)

Qpopppp (ni preverjeno)

Horvat bo nepoklicno zupan, skoraj zagotovo, imel bi vsaj 2 podzupana. On bi bolj na otvoritve in predstave hodil, pogostitve ter seveda na tekme. Btc je vseeno boljse kot biti zupan, tega konja ne sme zapustiti.

otros (ni preverjeno)

saj tudi jevšek je imel 2 podžupana ko je sestavljal koalicijo z smc..
je pa včeraj na soočenju horvat povedal da bo poklicni župan

In reply to by Qpopppp (ni preverjeno)

crvekco (ni preverjeno)

Ti že pa več znač, verjetno na podlagi šank govoric. Vej pa gledaj soočenja pa boš mogouče več zvedo tudi kaj od vsebine.

Soboačnski (ni preverjeno)

Volite zagrenjene kavčare s toga portala! Oni so pravi džeke, praf oni so tiste, kere nucamo, ka sobota postane velevaraš! Kakše velevaraš! Glavna prestolnica! Fse znajo! Fsen do stalali pejneze, fso infrastrukturo do popravile, kriminal do odpravile, fsi Sobočance mo zadovolne, fsi mo fse mele! Ne prepoznate v teh kavčareh potenciala? Tau so pravi džeke! Njih trbej volite!

infoodsobote (ni preverjeno)

Sem pogledal celotno soočenje. Pokazalo se je, da je očitno Horvatov populizem precenjeni. Odgovori Horvata na vprašanja, ki zahtevajo znanje, so populistični, celo protizakoniti npr. kako bi on zmanjšal ceno odvoza odpadkov. Na koncu koncev je Horvat diplomirani tekstilni tehnolog, torej enako kot Alenka Bratušek, tekstilni tehnologi pa so bolj primerni za kakšne druge dejavnosti. BTC ni občina.
Mešič glede na to, da tudi sam izpostavlja, da je večkratni mestni svetnik, bi moral imeti občinske zadeve v "malem prstu", pa jih očitno nima, saj odgovarja, da bomo šele videli, kaj bo naredil kot župan. Njegovi odgovori so na nivoju občana z ulice, od njega sem pričakoval več, ker je relativno zmerni kandidat.
Anželj, med vsemi kandidati je dajal najbolj realne odgovore, izgleda da zadeve pozna. Verjetno pa je to tudi njegova hiba, ker ne razume, da je ljudem na volitvah potrebno prodajati tudi pravljice.
Denkova, presenetljivo, določeni njeni odgovori so prav tako za razmisliti, verjetno pa si niti sama ne želi postati županja.
Pod črto, ali voliti populizem, ter si pri tem predstavljati polno parkirišče avtov pred BTC, kot znak uspešnosti vodenja, voliti relativno zmernost, voliti realista ali pa voliti nekoga ki "vidi" občino vsaj 10 let vnaprej, vendar pa takšen posameznik ne kandidira.
Volivci pa bodo spet očitno odločili pravilno, kdo vse si bo v naslednjih 4 letih lahko polnil žepe iz občinskega proračuna, ostalo so nianse.

nerealno (ni preverjeno)

Če si ti na tem soočenju videl, da je Anželj dajal najbolj realne odgovore si očitno gledal neko drugo soočenje ali pa si pač politično zaslepljen. Anželj je odgovarjal na splošno, še najbolj med vsemi. Še Blanka je odgovarjala bolj konkretno. Njegova glavna napaka je bila prevelika nervoza in pa da je odgovarjal, kaj vse je potrebno storiti, čeprav je pozabil, da je bil pred njim župan SD in bi to oni lahko že vse storili (geotermija npr). Tudi on, ki je na zadnje tudi že delal na občini. To soočenje se mu ni izšlo, vsak lahko ima slab dan. Samo ne potem nam razlagati nekaj, kar v resnici ni bilo.

Sobočan218 (ni preverjeno)

No pa je svoboda rezkrila svoje adute kdo kaj bo kdo volitvah:
- Župan naj bi bil Horvat (jemlje kjer se le da od sponzorskih sredstev, do provizij..) iz bivše službe odpuščen zaradi uničenja poslovnih listin in kraje denarja
- direktor uprave naj bi bil Ratkai Roman, odpuščen iz bivše službe zaradi nesposobnosti in sumljivih poslov. 8 let poskuša dobiti službo pa ga nihšče ne zaposli. živi na račun poslov zaradi katerega so odpustili
- Lang bi naj bil poklicni podžupan - človek brez delovne dobe razen nekaj malega politike.
- druga obcija za podžupana Farič iz rakičana. Odpuščen iz bivše službe zaradi sumljivih poslov v tujini. Ženo hoče spraviti za direktorico zdravstvenega doma.
- Andi Sapač. Človek odpuščen iz vsake službe zaradi kraje goriva, gradbenega materiala. Obsojen da je kradel Shell-u. Namesto dve leti v zapor kot njegov kolega Živko se pogodi in oddela kazen od doma.
- Serec Boštjan. Prevzel naj bi delo od Perhavčeke. Kradel karte v Moravcih in zato 2 leti lepo na Dobu.
- Canjko Nives. hoče biti podžupanja. menjala 3 stranke. upa, da ji bo s svobodo uspelo. brezposelna živi na račun otroka, ki ga vozi v šolo. krajevna skupnost ji plačuje in kupuje mobitele.
-gostilničar Cor. Odpuščen iz bivše službe. Obsojen da je imel lepljive prste v bivši službi.
- Staša Horvat. brez očeta še sedaj nebi bila zaposlena. delodajalec si z njo ne ve kaj začeti.
-Iris Lanjšček. iz vsake službe odpuščena zaradi nesposobnosti. zaposlena le do konca leta. delovno mesto na občini se ji že išče.
-Kerec. bankir, ki ima pooblastila da si lahko le sebi odobri limit. pa še to občasno. rad bi bil direktor komunale.

Če kaj ne drži pa naj predstavniki svobode zanikajo in ne tako da druge obtožujejo ampak pri vsakem napišite kaj ni res.

Starejše novice