*Fotografija je simbolična
Zaposlitveni kotiček v Murski Soboti, ki je pred časom pošiljal delavce k razvpitemu A1 Personal, je po reorganizaciji znova v pogonu. Prvi mož zavoda Janez Tivadar pravi, da ne bodo ponovili preteklih napak.

Spomnimo, zgodba o podjetniku Tomažu Šilaku, ki je novačil delavce v Avstrijo je močno odmevala v slovenski javnosti. Njegova prva epizoda se je zaključila s stečajem HTS Skupine, oškodovanih je bilo 365 delavcev. Za kazen je Šilak dobil 1320 ur dela v splošno korist. To ga ni izučilo, v Avstriji je odprl firmo 1A Personal in nadaljeval z istim početjem.

Tudi ta zgodba se je klavrno končala, podjetje je konec 2018 šlo v stečaj in okoli 150 delavcev je ostalo brez plač. Dolgo do oškodovanih delavcev je rešila Avstrija, saj so po stečaju avstrijskega podjetja zanj jamčili avstrijski jamstveni skladi. Delavci so tako v roku štirih mesecev od stečaja podjetja bili poplačani za Šilakove grehe. 

Skupni imenovalec Janez Tivadar

V obeh zgodbah propadlih Šilakovih podjetij pa se pojavlja eno skupno ime - Janez Tivadar. Slednji je bil v družbi HTS zaposlen kot projektni menedžer, za 1A Personal pa je novačil Pomurce s privlačnimi oglasi o takojšnjem in odlično plačanem delu v sosednji Avstriji. To je delal v okviru zavoda Zaposlitveni kotiček, ki ga je ustanovil leta 2016.

"Pri Tivadarju si opravil razgovor, podpisal pogodbo in izročil ti je plačilno listo. Po mojem mnenju je bil desna roka gospoda Šilaka," nam je zaupal eden izmed mnogih, ki so bili zaposleni v 1A Personal.

Po reorganizaciji ponujajo nove zaposlitvene priložnosti

Po propadu 1A Personal je Zaposlitveni kotiček nekoliko zmanjšal intenziteto novačenja delavcev, so pa v zasebnem zavodu redno objavljali nasvete in priporočila glede iskanja zaposlitve ter celo organizirali nekaj delavnic, tudi na temo zaposlitve v Avstriji. Na družbenem omrežju Facebook so tudi večkrat sporočili, da poteka reorganizacija zavoda in se bodo kmalu preselili v nove prostore.

Iskalci zaposlitve, ki so bili evidentirani v njihovi bazi, med drugim tudi tisti, ki so bili oškodovani s strani Šilakovega 1A Personal, pa so v lanskem decembru dobili po elektronski pošti pomembno obvestilo. 

"1.      Reorganizacija zaposlitvenega kotička je zaključena.

 2.      Iz preteklih napak smo se veliko naučili in pripravljeni smo na nov začetek.

 3.      Selimo se na novo lokacijo v Murski Soboti. Naša nova pisarna bo od 01.01.2020 v prostorih Pomurskega tehnološkega parka, Plese 9a v Murski Soboti.

 4.      Za termin obiska se je potrebno predhodno dogovoriti. Naš elektronski naslov je [email protected]. Telefonska številka bo na Facebook-u naknadno objavljena.

 5.      Osnovne storitve zaposlitvenega kotička bodo ostale še naprej brezplačne. Posebne storitve bodo ohranile neprofitne cene.

 6.      Vse informacije v zvezi z zaposlitvenimi priložnostmi v Avstriji bodo prav tako še naprej brezplačne.

 7.      V mesecu januarju bomo predstavili strateško partnerstvo na področjih gostinstva in hotelirstva ter industrije. Vsi ki vas zanimajo ta področja se prijavite že sedaj.

8.      Vsi, ki se želijo na novo evidentirati, nam prosim pošljite vaš elektronski naslov, da vam lahko  pošljemo prijavne obrazce in se dogovorimo za spoznavni pogovor."

Pod navedeno obvestilo se je podpisal direktor Janez Tivadar, ki je obenem še izrazil veselje, da bodo lahko pisali zgodbo novih zaposlitvenih uspehov. Ravno včeraj, 6.2.2020, pa se je v prostorih Pomurskega tehnološkega parka odvijal predstavitveni seminar na temo "Zaposlitve v turizmu", ki je potekal v organizaciji Job Corner Slovenija, Zaposlitvenega kotička in Job Corner Österreich. Vse družbe so v domeni Janeza Tivadarja, ki je lani odprl "zaposlitveni kotiček" še na Hrvaškem, točneje v Poreču.

Zavrelo s strani nekdanjih zaposlenih

Pred predstavitvijo se je Tivadar zapletel v verbalni dvoboj na Facebooku pod kritično objavo Luke Perša, ki z njegovim zavodom in 1A Personal ni imel pozitivnih izkušenj. Pod objavo so se namreč zvrstili jezni zapisi oškodovanih delavcev, zato se je v svoj bran oglasil tudi sam Tivadar. Slednji si je opral roke in krivdo za pretekle nepravilnosti zvalil na vodstvo in direktorja Šilaka, obenem pa še povedal, da je tudi sam bil med oškodovanimi.

"Osebno se bom še naprej trudil, da bom pomagal pridnim in zanesljivim ljudem do boljše prihodnosti za pravično plačilo in spoštovanje do njihovega dela. Zaradi mojega dobrega in pridnega dela sem pridobil v Avstriji sloves zanesljivega in zaupanja vredne osebe. Na podlagi povabila avstrijske gospodarske zbornice lahko danes ponujamo zaposlitvene priložnosti v turizmu. Zaposlitve, plačane po avstrijski kolektivni pogodbi + 13. in 14. plačo ter dodatki. Zavedam se, da ste si zaradi žalostnih dogodkov našli mene kot osebo, ki jo lahko napadate, saj živim in delam v vašem okolju. Prejšnji lastniki že dolgo ne živijo več tukaj. Vabimo še naprej vse, ki želite sodelovati z nami. Ostalim pa želimo vse najboljše na vaši osebni in poslovni poti," je zapisal Tivadar.

Priložnost, da se odkupi?

Aktivnosti Zaposlitvenega kotička, ki ima tako od nedavnega izpostave že v sosednjih državah, se torej nadaljujejo. Nekdanji delavci imajo Tivadarja za soodgovornega pri preteklih aferah, sam pa trdi, da ni vedel, kaj se dogaja in upa, da bo lahko popravil pretekle napake z nadaljnjim dobrim delom. Kriv naj bi tako bil zgolj tega, da je naivno zaupal in verjel Šilaku, na koncu pa tudi sam končal kot žrtev njegovih mahinacij.

Kako iskreni so njegovi nameni, pa bo pokazal čas in upamo, da bo v tretje tokrat zares šlo rado, pravijo nekdanji zaposleni pri 1A Personal, ki se še kako spominjajo neprijetne izkušnje.

Za odziv smo skušali kontaktirati tudi šefa Zaposlitvenega kotička, ampak do zdaj nismo uspeli vzpostaviti kontakta.
 

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zavod za zapos… (nepreverjen)

In naši organi veselo dovoljujejo takim nemoteno delovanje naprej.... Res nas mora vrag vzeti v toj drzavi.... Zavod za zaposlovanje je pa zakaj ze? Aja ka ma 20 ljidi sluzbo...

Zrsz (nepreverjen)

20???? Ge ti živejš, samo na uradi za delo ms jih je 60

In reply to by Zavod za zapos… (nepreverjen)

dfg (nepreverjen)

Tu nega druge kak koca čez glavo tepa but taka več nede nikol sendviča moga jesti......
vem da nasilje ne vodi nikan ali tu druge nega....ker je pri vsakem takem posli poleg nekdo iz države in nakonci nemreš nič....ne samo da je šarec odstopa....vsi naj se spucajo doj.....pa toti židan kaj je zaprava vse kmetijstvo....eni pa ga tak hvalijo.....zato pa delajo kak mutavi pa nemajo nič nakonci.....

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

jaz pa sem sliišal
da so diplomanti univerze edvarda kardelja težko zaposlivi

afta he (nepreverjen)

Za terjatve delavcev se je pobrigala avstrijska država. Naši politiki, ki se radi zgledujejo po razvitih državah to ne naredijo, da bi bilo tako tudi v Sloveniji. Ampak tisti, ki je tam zavozil firmo ne bo šel na družbeno koristno delo kot pri nas, ampak v zapor.

To je to (nepreverjen)

Osel gre praviloma enkrat na led, nekateri pa večkrat.

gregorijč (nepreverjen)

Zavod je ,dosti kriv ,ker objavljajo delovna mesta delodajalcev kateri ne dajo plač .Dosti krat sem ostal brezi dela in vedno sem si sam našel delo brezi pametnih delavk na zavodu

Janez Tivadar (nepreverjen)

Spoštovani g. Rok Šavel! Spoštovano uredništvo sobotainfo.com!

Žalostno je, da se vedno znova in znova predstavljajo članki brez, da bi se preverilo dejansko stanje. Ali še druga stran zgodbe. Ampak s “kreativnimi članki” – clickbait članki se z lahkoto pritegne bralce, da kliknejo na članek in se bralcu posledično prikažejo oglasi. Pač od nečesa je potrebno živeti in plačevati račune. Tudi če so zgodbe polresnice, posejane z lažmi in namigovanji.

Avtor članka namiguje, da me je poskusil kontaktirati in ga zanima moja plat zgodbe. To je pohvalno, če ne bilo grenkega priokusa, da sem dobil njegovo prvo kratko vabilo na kontakt preko službenega »facebook mesengerja« včeraj zvečer ob 19.54 uri. Tudi predstavil se ni. Le telefonsko številko je hotel. Vabilo sem videl komaj danes dopoldan, ko je bil članek že senzacionalno predstavljen na sobotainfo portalu.

Janez Tivadar (nepreverjen)

Že naslov članka »Nove zaposlitvene priložnosti s strani zavoda, ki je Pomurce že peljal na led« in posledično slika oglasne deske zavoda za zaposlovanje je popolno zavajanje.
Res je, da je Zaposlitveni kotiček organiziran, kot neprofitni zavod, vendar ni Zavod za zaposlovanje RS, kot asociira slika pod naslovom.

Smo neprofitni zavod, ki nudi pomoč pri iskanju zaposlitev v Avstriji. Nikomur od iskalcev zaposlitve nismo nikoli nič zaračunavali, zato tudi ne vidimo razloga, da bi bili prikazani kot goljufi.

Pomemben faktor pri celotni zgodbi je, da mi ne zaposlujemo iskalcev zaposlitve. Nudimo jim le informacije o možnih zaposlitvenih priložnostih. Iskalci zaposlitve morajo nato sami k ponudniku zaposlitve (Magna, Boxmark, … ali agenciji za posredovanje delavcev). Tam se morajo dogovoriti za termin, nato morajo prinesti življenjepise, opraviti zaposlitveni razgovor in če so izbrani, podpišejo pogodbo zaposlitvi in začnejo delati.
Malo drugače, kot pa prikazano, da je ogoljufani prišel k meni, dobil pogodbo in šel delat. In to je podlaga, da so zaključili, da sem jaz šef, ki krade denar. To je podlaga, da se lahko moji družini in predvsem meni grozi, da me poiščejo in polomijo noge, odrežejo prste, da ne bom več mogel krasti in nekateri bi me najraje ubili.

Janez Tivadar (nepreverjen)

Če nadaljujem po članku, vas obveščajo, da smo razposlali dopis v katerem obveščamo, da se je Zaposlitveni kotiček reorganiziral. Res je. Vendar ste v članku pozabili povedati, kaj je bil glavni namen dopisa drugačen.

In sicer: »To obvestilo ste prejeli, ker ste bili pri zaposlitvenem kotičku evidentirani kot iskalci zaposlitve. Po zakonu o varovanju osebnih podatkov in internih smernicah zavoda vsak december brišemo kontaktne podatke za tekoče leto. V kolikor Vas sodelovanje z zaposlitvenim kotičkom in informacije v zvezi zaposlitvami v tujini več ne zanimajo vam ni potrebno narediti nič, ker boste avtomatsko brisani iz evidence iskalcev zaposlitve. V kolikor pa še iščete zaposlitev v Avstriji in si želite sodelovanja z nami, pa prosim vrnite elektronsko sporočilo s pripisom POTRJUJEM SODELOVANJE V LETU 2020. V kolikor želite prejemati informacije na drugi elektronski naslov, nam prosim tega sporočite. Ob tem Vam po tej poti pošiljamo še dodatne aktualne informacije:« Spet sta avtor in sobotainfo.com prikrojila resnico, saj ta ni tako sočna za kreativne članke.

Janez Tivadar (nepreverjen)

Omenjena facebook debata z gospodom Lukom Peršom in Markom Godino je bil moj odziv na vedno se ponavljajoče lažne obdolžitve na moj račun. Nisem se hotel odzvati, vendar so v debati ponovno začeli groziti in zbal sem se za življenje moje družine. Hotel sem jih pomiriti. Ponovno sem opozarjal, da je njihova plat zgodbe njihova resnica, ki so si jo ustvarili sami. Povabil sem jih na pijačo, da v miru razrešimo odprta vprašanja in odgovarjal na njihova vprašanja. Zavračal sem njihove želje po sodelovanju z novinarji. Na koncu, ko so razumeli mojo plat zgodbe, pa so kljub temu nadaljevali z grožnjami. In danes je članek pred vami.

Gozdiček (nepreverjen)

Perš piše članke za NovaTV24, mislin ka san vse povedo s ten.

In reply to by Janez Tivadar (nepreverjen)

Janez Tivadar (nepreverjen)

Sedaj pa k aktualnemu namigovanju, da želimo ponovno speljati ljudi na led. Skrbi jih sodelovanje Zaposlitvenega kotička pri novih projektih v Avstriji.

Lansko leto sem zaradi stečaja podjetja 1A Personal, kot zaposlen tako, kot preko 300 drugih, ostal brez službe. Nisem razumel zakaj se je to lahko zgodilo in sem se šel na avstrijsko gospodarsko zbornico izobraževat, da se mi podoben dogodek ne bi ponovil. V času šolanja sem pridobil veliko pohval za način dela, ki ga opravljamo in vrsto povabil partnerjev k sodelovanju za službe v turizmu v Avstriji. Kader sedaj iščemo po vsej Evropi, tudi v Sloveniji in na Hrvaškem. Specializirali smo se na področju turistične dejavnosti. Včeraj smo imeli prvo predstavitev v Sloveniji v Murski Soboti. Ljudi smo informirali o nevarnostih in pasteh ter o priložnostih in finančnih učinkih dela v Avstriji. In to je to.

Janez Tivadar (nepreverjen)

Obregnil bi se še na pet člankov, ki vam jih je sobotainfo.com ponudila, kot dodatno branje. Ne pozabite za vsakim starim člankom so tudi novi prihodki od oglasov. Ne pozabimo, da je potrebno na račun kreativnih polresnic, posejanih z lažmi in namigovanj, služiti dokler so žemljice še vroče.
V vseh teh primerih sem bil zaposlen v podjetjih HTS in 1A Personal. Kot 13 drugih sodelavcev v pisarni sem verjel g. Šilaku, da se je iz zgodbe HTS nekaj naučil in mu sledil v avstrijsko podjetje. Žal se ni.

Razumem tudi, da bodo ljudje zaradi dogodkov pisali še veliko člankov na moj račun, saj se jim je zgodila ne-pravica. Pozabljate le, da se je ta ne-pravica zgodila ljudem z 1.300,- do 2.500,- EUR neto mesečne plače. Ljudem na avstrijski pogodbi, z avstrijskim zavarovanjem in pokojnino. Kaj pa ko se takšna ne-pravica zgodi drugim, ki imajo 600,- EUR ali manj neto plače?

Janez Tivadar (nepreverjen)

Sobotainfo.com in avtorji takšni člankov se ne zavedajo, kaj s svojimi senzacionalnimi in kreativnimi članki delajo. Poleg tega, da širijo polresnice in laži, v komentarjih spodbujajo sovražni govor, namigovanja na uporabo fizične sile in še naprej bi lahko govorili.

To so razlogi, zakaj se do včeraj nisem odzival na neutemeljene obdolžitve. Ni mi potrebo oprati svoji rok – kot to nazivate v članku, ker nisem naredil nič narobe. Bil sem zaposlen, ki je delal po navodilih, kot vsak izmed vas, ki imate službe. Zgodila se je nepravičnost velikemu številu ljudi. Tudi meni in moji družini. Ampak nisem odgovoren za to, kar je počel nekdo, ki je vodil svojo firmo. Nisem odgovoren za to, da so ljudje, ki so po avstrijski pogodbi služili od 1.300 do 2.500 EUR neto mesečno izgubili službo. Nisem odgovoren, da je šlo podjetje, v katerem smo bili skupaj zaposleni, v stečaj.

Ali ste odgovorni vi za odločitve in dejanja lastnikov in direktorjev podjetij pri katerih delate?

Janez Tivadar (nepreverjen)

Na koncu bi le še avtorjem in spletnim portalom podobnih člankov dal k srcu kodeks, ki bi ga naj upoštevali vsi novinarji. Tisti, ki to so in tisti, ki bi to želeli biti. Izpostavil bi le nekaj izvzetih smernic, celotno vsebino si lahko preberete na povezavi: https://novinar.com/drustvo-novinarjev-s…/…/dokumenti/kodeks.

Novinar mora preverjati točnost zbranih informacij in se izogibati napakam. Svoje napake —četudi nenamerne — mora priznati in popraviti. Novinar mora pri objavljanju informacij, ki vsebujejo hude obtožbe, pridobiti odziv tistih, ki jih te informacije zadevajo, praviloma v istem prispevku, sicer pa takoj, ko je mogoče. Enako mora storiti tudi, ko povzema hude obtožbe iz drugih medijev ali arhivov. Če novinar odziva ni mogel pridobiti, mora to javnosti pojasniti. Novinar ne sme zamolčati informacij, ključnih za razumevanje obravnavane teme. Ko novinar objavlja nepotrjene informacije, govorice ali ugibanja, mora na to opozoriti. Plagiatorstvo in ponarejanje dokumentov je nedopustno. Novinar je dolžan ločiti informacijo od komentarja. Razlika med poročilom o dejstvih in komentarjem mora biti dovolj razvidna, da lahko naslovnik sporočila loči med dejstvi in stališči novinarja. Novinar spoštuje pravico posameznika do zasebnosti in se izogiba senzacionalističnemu in neupravičenemu razkrivanju njegove zasebnosti v javnosti. Poseg v posameznikovo zasebnost je upravičen le, če javni interes pretehta nad spoštovanjem njegove zasebnosti. Pri poročanju o javnih osebnostih in tistih, ki želijo dobiti moč in vpliv ter vzbujati pozornost, je pravica javnosti do obveščenosti širša. Novinar se mora zavedati, da lahko z zbiranjem ter objavo informacij, fotografij in posnetkov škodi posameznikom, ki niso vajeni medijske in javne pozornosti. In bi lahko nadaljevali.

Janez Tivadar (nepreverjen)

Spoštovani avtor. Spoštovani urednik sobotainfo.com.

Prijavil vas bom na Novinarsko častno razsodišče. Kar priporočam tudi ostalim, ki so bili oškodovani zaradi neodgovornih in kreativnih člankov. Povezava: https://razsodisce.org

Celoten članek, saj obstaja velika verjetnost, da bodo komentarji izbrisani, najdete na https://www.facebook.com/Zaposlitvenikoticek

Lep pozdrav,
Janez Tivadar

Toooo (nepreverjen)

Naj tudi tej amateri na sobotainfo koncno odgovarjajo za laznive clanke.

Lazejo skoraj v vsakon gospodarskon clanki. Tomi se more enkrat za vselej napraviti stop! Hujskanje ljudi keri grozijo pa neven ka se vse?

Ne laži (nepreverjen)

Stvar je enostavna ,nej se dati pa nategnoti pa si lejko firmo v okvir dene, ne ven točno kakšne vlogo je šteri meu v prejšnjoj firmi, samo znan ka da bi ge vido imejna keri zastopajo firmo bi se lipou obrno. Tak bi mogli si delati ,nej pa ka se dajo eni večkrat natejgnoti.

Radavit (nepreverjen)

Preusmerjanje pozornosti in delanje žrtve iz samega sebe. Janez, priznaj ka si bil med vodilnimi tak v HTS kak v 1A Personal. Znal si dobro kak stvari potekajo, ker si to vido že v HTS, par let kasneje si pa z istimi ljudmi še enkrat ponovil zgodbo z 1A Personal.
V Zaposlitvenem kotičku je bila Sara Karba. Mogoče je še vedno, ker k sreči več nimam opravka z vami. Ta ista Sara Karba je v istem času delala tudi v 1A Personal. Vzporednica si tudi ti Janez.
Vaš način delovanja je bil, da ste z Zaposlitvenim kotičkom iskali in zbirali ljudi v Sloveniji, potem ste nas pa napotili v vaše pisarne A1 Personal v avstrijski Radgoni.

Janez Tivadar (nepreverjen)

Spoštovani g. Radavit!
Nihče se tukaj ne dela žrtve, ker ni potrebno. Sodeloval sem z vodstvom tako v HTS, kot tudi v 1A Personal. Kot zaposleni odgovoren za stranke v Avstriji. Sara mi je pomagala voditi zaposlitveni kotiček in vas informirati o zaposlitvenih priložnostih v Avstriji. Vsi smo delali v dobrobit iskalcem zaposlitve. Včasih nam je uspelo, včasih pa tudi ni.
V prejšnjem komentarju sem že povedal, da smo vsi šli na avstrijsko firmo z zaupanjem, da se enaka zgodba ne bo ponovila. Ampak se žal je. Nihče od nas ne more pogledati v glave drugih in z gotovostjo in vedeti, kaj se bo zgodilo. Ali veste to vi? Še nikoli niste bili razočarani v dosedanji zaposlitvi? Se je vedno vse dogajalo, kot ste si vi želeli? Ali pa ste tudi vi kdaj doživeli, da kljub dobrim namenom in trudu niste dosegli kar ste hoteli. Jaz odkrito priznam, da je stečaj podjetja 1A Personal eno do mojih največjih razočaranj v življenju do zdaj. Predvsem posledično sovraštvo nastrojeno proti meni in sodelavcem.
Po stečaju se je svet vrtel naprej. Življenje je teklo naprej. Kaj zdaj. Naučimo se iz napak in delamo na tem, da jih ne ponovimo. Sam sem šel še korak naprej in se dodatno izobraževal, da se podobni dogodki ne bodo ponovili. Odločil sem se tudi, da grem samostojno poslovno pot.
Izpostavil bi, da kljub temu, kar posamezniki trdite v vaših odprtih forumih, komentarjih in facebook prispevkih, se ljudje obračajo na mene za pomoč. Zadovoljni so z pomočjo, ki sem jo nudil njihovim družinskim članom in znancem in so še danes zadovoljni v zaposlitvi v Avstriji. In dokler bom imel znanje in voljo bom pomagal tistim, ki si pomoč želijo in jo znajo ceniti.
Moram, pa odkrito priznati, da ne razumem, da vas človek (jaz), ki nikoli ni imel opravka z denarjem in posledični nikakršno možnostjo koga ogoljufati, v kateremkoli podjetju (niti HTS, niti 1A Personal) toliko razburja. Do zdaj ste zagotovo prišli do spoznanja, da jaz in Sara in Maja in Franc in Brigita in mnogo drugih, ki so delali v podjetju HTS in 1A Personal, niso krivi za stečaj podjetij. Vsi smo bili enako pomembni v podjetju in ob ob vaši zaposlitvi v Avstriji. Razlika je le ta, da ste z ostalimi prišli v stik ob začetku (pred zaposlitvijo), jaz pa sem vas spremljal skozi celotno obdobje zaposlitve. Ste zato tako sovražni do mene, ker sem v okviru navodil, ki sem jih prejel, vas spremljal na delovno mesto, vam pomagal pri zahtevkih za dopust, opravičeval vašo odsotnost ob bolezni ali pa vas grajal, kadar se bili neopravičeno odsotni od dela. Ste sovražni zato, ker sem bil prisoten ob podpisu vaše pogodbe o zaposlitvi in zato, ker sem bil prisoten ob podpisu vaše odpovedi. Ali zato, ker ste vedno mene poklicali, ko ste rabili novo službo ali brat ali sestra ali ljubica ali soseda in smo vam vsi stali ob strani tako dolgo, da ste jo dobili.
Je to razlog, da ste me imeli za šefa? Žal vas moram razsvetliti. NE, nisem bil vaš šef!! To namreč šefi ne delajo. To delajo zaposleni z točno določenimi zadolžitvami. Ali pa vi poznate takšnega šefa?
Prosim spoznajte, da jaz nisem pravi naslov za vašo sovraštvo. Kljub temu, da vas posamezniki, znova in znova poskušajo v to prepričati.

In reply to by Radavit (nepreverjen)

Ruski vlagatelj (nepreverjen)

Vprasanje za Janeza Tivadarja
Sicer sem clanek in komentarje bolj na hitro preletel skozi, in zmes zasledil da ste ustanovili novo podjetje, omenjate da brezplaco svetujete in pomagate ljudem. Ali?
Me pa zdaj zanima ce ni skrivnost na kaksen nacin potem ustvarjate dohodek oz. zasluzek?
Sprasujem ker tudi sam zelim v prihodnosti poiskati zaposlitev v Avstriji in bom mogoce se obrnil tudi na vas...

Mikl (nepreverjen)

Še preden smo mi vsi obstajali na tem svetu je obstajal slovenski pregovor, ki mi ga je povedala moja pokojna babica (bog ji daj dobro) in velja za vse nas:
Volk dlako menja narave nikoli

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice