*Fotografija je simbolična
V večini slovenskih bolnišnic se kaže veliko pomanjkanje zdravstvenega osebja, zato nekatere rešitve iščejo tudi pri zaposlitvi študentov. Je tako tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota?

V Splošni bolnišnica Murska Sobota je po zadnjih podatkih zaposlenih 1094 oseb. To veliko število ljudi, ki si kruh služijo z delom v bolnišnici predstavlja zdravnike, diplomirane medicinske sestre in babice, zdravstvene tehnike in tudi nezdravstvene delavce, kot so kuharji, čistilke in administratorji.

Medtem, ko so se tudi v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru odločili, da bodo zaradi kadrovske stiske zaposlili vsaj 50 študentov in so na to odločitev poželi nekaj kritičnih odzivov, pa v soboški bolnišnici pravijo, da so pri njih študentje redko začasno zaposleni. 

Študenti samo "na praksi"

Kot so nam sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, se poslužujejo študentov le izjemoma, saj večina del v bolnišnici potrebuje specifična znanja, ki jih študentje nimajo. Študentska dela pripomorejo predvsem v času poletnih dopustov, ko študenti opravljajo večinoma administrativna in pomožna dela, pravijo.

"Pri nas študenti opravljajo klinično usposabljanje in to v velikem številu. Delo opravljajo pod nadzorom mentorja, ker za samostojno delo še niso usposobljeni. In tudi to je procesom zdravstvene nege in medicinskih sestram v določeno pomoč, ni pa to tako, da bi lahko eno delovišče študent sam pokril," še dodajajo v SB Murska Sobota.

Plače v Avstriji največji faktor

Priznavajo sicer, da so se odhodi njihovega osebja na bolje plačana delovna mesta v tujino, predvsem v Avstrijo, že pričela. Delavci odhajajo, tako pravijo, tudi na lažja delovna mesta na primarni nivo zdravstva.

Eden takšnih, ki je tudi zapustil enega izmed zdravstvenih zavodov v Sloveniji in se zaposlil v sosednji Avstriji je M.V., ki že peto leto dela v domu za ostarele v bližini Gradca kot zdravstveni tehnik. Pravi, da se jih iz Pomurja vozi 15, glavni razlog za delo v tujini pa je plača, ki je tam vsaj enkrat višja, kot jih imajo zdravstveni tehniki v Sloveniji.

S pomanjkanjem kadra, predvsem na račun tujcev, pa se soočajo tudi v Avstriji, saj morajo od nedavnega zdravstveni delavci imeti opravljen B2 tečaj iz nemščine, kar pa gre na roko slovenskim zdravstvenim ustanovam, ker se tako manj zaposlenih odloča za odhod v tujino, še ocenjuje sogovornik. 

Potreba po dodatnemu kadru obstaja

Kljub temu pa pomanjkanje kadra čutijo tudi v soboški bolnišnici, saj bi v tem trenutku potrebovali med drugim tudi 15-20 zdravnikov specialistov, 10-15 diplomiranih medicinskih sester in 2 kuharja, priznavajo v bolnišnici.

Po njihovi oceni pri reševanju kadrovske stiske igra ključno vlogo vodstvo: "Naši ukrepi segajo nekaj let nazaj, ko smo kader na področju zdravstvene nege zaposlili, ga usposobili in educirali. Zaposlovali smo predvsem diplomirani negovalni kader, na najzahtevnejših deloviščih (intenzivne terapije, dializa). Vodstvo je pokazalo interes, da bo zdravstvena nega v bolnišnici dobra in strokovna, prisluhnilo argumentom, saj se potreba po večjem številu medicinskih sester in povečanje števila bolnikov, ki so bolj zahtevni in odvisni od nege, že nekaj let povečuje in kaže," in še priznavajo, da je sicer vedno manj interesa za delo v bolnišnici.

V murskosoboški bolnišnici si tako manjkajoče zdravstveno osebje zagotovijo na daljši rok s štipendijsko politiko in s stalnimi razpisi delovnih mest.

Glede možnosti zaposlovanja študentov, kot to počnejo v UKC Maribor, pa v SB Murska Sobota ne razmišljajo, ker po njihovem mnenju študenti zdravstvene nege ne morejo samostojno opravljati dela z bolnikom, saj študija niso zaključili in pridobili vseh znanj in veščin. V soboški bolnišnici pravijo še, da bodo študente koristili morda le v času poletnih dopustov, kot so to v preteklosti že prakticirali, saj so tudi študentje lahko velika in dodatna pomoč rednim sodelavcem, ko delajo pod nadzorom. 

Komentarji (85)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smrkci (nepreverjen)

Kaj so si politiki in kapitalisti skuhali to naj tudi pojedo.

slvkos (nepreverjen)

To pa ni tak slabo
Na tak način bodo mladi dobili službe
Stari dohtarji pa bodo avstrijski denar koristili in zapravljali v sloveniji
Resnično bo slovenija postala druga švica, po drugi strani pa imamo med migranti veliko zdravnikov

In reply to by smrkci (nepreverjen)

juuj (nepreverjen)

to si zelo dobro napiso
žal mi je
da sta ti dva komunjara dala minus
samo zato ko je rdeči
mogoče bi trebalo
da budu minusi v rumeni barvi

In reply to by slvkos (nepreverjen)

TTTTTTTT (nepreverjen)

Dialog, ki je v resnici monolog ...

In reply to by juuj (nepreverjen)

yys (nepreverjen)

mama ti ima monolog
z župnikom
ona govori župnik
posluša

In reply to by TTTTTTTT (nepreverjen)

yys (nepreverjen)

mama ti ima monolog
z župnikom
ona govori župnik
posluša

In reply to by TTTTTTTT (nepreverjen)

sobotlp (nepreverjen)

"smrkeci", ti si en velik marksist. V Avstriji so čisti kapitalisti in vsi hočejo tam imeti službo in imajo tudi zasebne privat domove za ostarele, in privat zdravstvene storitve.
Problem je v socialističnih politikih. Ko boš presegel to mantro, bodo tudi plače višje.

In reply to by smrkci (nepreverjen)

veliki kl. (nepreverjen)

Boljše da si ne predstavlja da smo obdani s samimi socialističnimi državami ala venezuela, kuba, severna koreja, ali ex jugoslavija, hvala k... za kapitalistično avstrijo, da ni socialne bombe.

In reply to by smrkci (nepreverjen)

Dr. (nepreverjen)

Što je politike zvolo?
Kapitalisti pa rejsan v javnon zavodi nemajo vpliva ali?
Žal članek je članek zelo pristranski in sadi raužice čez mejo pri nas pa samo vse črno. Je že res da so plače v Avstriji večje, ka pa na Hrvaškem, Madžarskem...?
Standard je merilo finančne zmožnosti in ta je kombinacija življenskih stroškov in prejemkov. Če mo se samo gor kurblale mo pač zrevoltirani in prav to je žal posledica teh člankov in takšnega novinarstva.
Zakaj pa se ne piše koliko so se pa plače dvignile v zadnjih letih v Avstriji in koliko pri nas.
Sicer pa hvala bogu da je soseda Avstrija in je ob enem dodatna možnost zaslužka. Uspešen dan vsem Prekmurcem...

Krek (nepreverjen)

Zgledovanje po boljših ni sajenje rožic, ampak je lahko zgolj pozitivno. Zakaj bi se primerjal pa zasledoval prakse, ki so slabše?? V Avstriji imajo plače regulirane nekoliko drugače, po sektorjih, so pa nedavno dvignili minimalno plačo za vse sektorje na 1500 evrov. Poleg nedavnih davčnih razbremenitev dohodnine in že prej boljšega razmerja med neto in bruto plačo, pa je to samo še pika na I in bi se absolutno vsaj glede tega morali zgledovati po severnih sosedih.

In reply to by Dr. (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakaj se ne bi zgledovali po Švicarjih, ki imajo še enkrat večje plače kot Avstrijci.

In reply to by Krek (nepreverjen)

1500 € (nepreverjen)

V Avstriji? Za 10 urni delavnik dobim različno, od 1120€ do 1220€. Ure enkrat priznajo toliko kot jih je, naslednjič jim vse moramo šenkati. Tako kot dopuste. Prvo leto sem bil vesel za 5 dni. Samo ne praviti, da zato, ker ne delamo dovolj.

In reply to by Krek (nepreverjen)

Miška 9966 (nepreverjen)

V kuhinji v bolnici je problem, da imajo pomanjkanje kadra, da so tam nevzdržne delovne razmere. Nenormalni pritiski in nespoštljivo obnašanje glavne tehnologije. V službo se hodi 1h prej. Malice ne smejo imeti.
Kuharje že zaposlijo vendar ti ne zdržijo več kot 2 do 3 mesece. Tukaj si naj v hiši red naredijo pa bo dovolj kadra.

Doktor1234 (nepreverjen)

To ze dugo znamo...Naši drzavi itak paše. Še fajn masni dvojni davek od teh skasejrajo ka idejo v avstrijo. V Slo pride jugovina ali ukrainci, rusi ltd. ka do jih fajn nategnili pod minimalcon in delali kak črnci se nede nišče buno. Spremenilo se nede nič dokeč bojo koruptni in nesposobnezi na polozaji in našo drzavo v ozadju vodijo stari komunisti a la kučan..

ala (nepreverjen)

Noben, ki dela v Avstriji ne plača dvojni davek, ampak samo razliko.

In reply to by Doktor1234 (nepreverjen)

janez b (nepreverjen)

V avstrji je torej premali davek,ali pa je pri nas prevelik???Malo razmisli s svojo glavo.

In reply to by ala (nepreverjen)

claudia.... (nepreverjen)

Razliko dohodnine v Sloveniji plačujejo samo bebci keri nasedajo ovomi sindikati migratov, namesto ka bi se šli na davčno pri nas ali pa k kašnomi računovodji pozanimat kak se to uredi.

In reply to by janez b (nepreverjen)

Boris2020 (nepreverjen)

Se spomnim ko sem koncal zdravstveno solo pred 20 leti. V bolnisnici si dobil sluzbo le prek poznanstva. Sedaj pa nihce noce delat v njej.

sob (nepreverjen)

Tako je!

In reply to by Boris2020 (nepreverjen)

zvezdica 10 (nepreverjen)

Točno tako, pred dvajsetimi leti sem se želela zaposliti celo volantersko, pa ni šlo. Zaposlovali so pretežno sorodstvo ter ljudi, glede na veroizpoved. Pa nisem nestrpna, niti malo- ampak dejstvo je, da se je zaposlovalo pretežno ljudi binkoštne veroizpovedi.

In reply to by Boris2020 (nepreverjen)

prekmurje1234 (nepreverjen)

Problem je zakaj zaposlujejo večino iz markastega dela?

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

TheD (nepreverjen)

Točno tako. Bakpišti se tiskajo na vsake vodilne položaj v javnom sekture.

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

Javni s... (nepreverjen)

Sta pokojna dva z markojskoga, tam rojena in za vse tiste sta rihtala službe v javnem sektorju. Kot tudi vse ostalo. Niti misliti si ne morete, kaj vse. Zdaj so na tej sceni drugi, iz stranke, ta obvladuje, ima vse prek v Soboti. Saj veste katera.

In reply to by TheD (nepreverjen)

Bakpišti (nepreverjen)

Se zdaj Jehove priče imenujejo Bakpišti? TheD- odgovori.

In reply to by TheD (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

V SBMS vse štima, še glavni sindikalist tako pravi. Kadra je še preveč in predstavljamo največji strošek bolnišnici, nadrejeni te redno pohvalijo za vso dobro delo, ki si ga opravil in so ti hvaležni za vsa leta zvestobe namenjena ustanovi, za delo si redno stimuliran z obljubami, plačajo nam vsako naduro, oddelki ne pokajo po šivih, nismo preobremenjeni, če opozoriš na kakšne težave ali te kaj zmoti, ti ponudijo odhod na boljše delovno mesto, katerega si sam izbereš. Kaj drugega bi si še želeli?

In reply to by Boris2020 (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Jaz vedno pravim: V vojni smo, bogati proti revežem (sužnjelastništvo)!
Vi reveži, kateri imate pogum čim prej dat odpoved in si najt službo v Avstriji, Nemčiji!
Imate možnosti, ne bit cota od bogatašev kateri imajo v tej državi prevelike apetite!

čarni vrag (nepreverjen)

Zaposlovali smo predvsem diplomirani negovalni kader, na najzahtevnejših deloviščih (intenzivne terapije, dializa).

Mene zelo moti, da v bolnici uporabljajo pojem delovišče. Bolnica ni tovarna ali gradbišče. Bolnik je potem obdelovanec.

License to ill (nepreverjen)

Lazejo ka se vse kadi. Ne tam, pa ne drugje (v Lj) ni noben student pod stalnim nadzorom mentorja, ker to ni mogoce. Studente se ponuca za cisto vse - za delo SMS in za diplomirane, pa za transporte itd. Za zaposlitev tam pa ja..., si nucal krepka poznanstva, da bi bil sprejet.
Avstrija? Ja mam licenco, ampak ko jih jebe - mene v Pflegeheimu ne bodo vidli. Praksa, ki sem jo opravljal v Avstriji? Ponucali so me za vse... Nadzor, mentor, ma kaki! ? Isto sranje drugo pakovanje - kot pri nas.
Vceraj smo dobili premestitev nase slovenske pacientke, po 1 mesecu in pol, iz Salzburga, na nevrolosko v Lj. Odpustna dokumentacija vzorna. Nasa diplomirana (iz bivse juge), neje mela pojma kje kaj pise. Pa tak "einfach" in razlocno je blo vse navedeno (Pfllegedoku).
To je pri nas rak rana, da se zmerom, ze najmanj 16 let sanjamo o elektronski dokumentaciji, ki je se kar ni (kliknes ali poskeniras in je vsem vse jasno in razvidno - pri nas pa iste stvari pises na 3 ali 4 razlicne papirje). Dokler mo se morali s papirologijo vec ukvarjati kak s pacientom, de tak.
Fajn primer so pri nas e-Davki. Doma poklikas izpunis in posljes. Pa se tak prijazni so ka te poklicejo nazaj vcasi, ci nucas:)

slvkos (nepreverjen)

Sigurno je pacientus obdelovanec
Na njemu se izvajajo določene obdelovalne funkcije
kot so razne operacije, meritve, evtanazije in podobno
Dragi moj črni vrag, to so delovne operacije, ki se izvajajo na pacientu

License to ill (nepreverjen)

Čarni...
Srat bi te stisnolo zdaj vcasek, ci bi vido kakso terminologijo in izraze se morajo dudlati bodoci diplomirani na faksu v Mb...

čarni vrag (nepreverjen)

Bolnik se mora v bolnišnici počutiti kot človek. To je prvi pogoj za uspešno zdravljenje. Bolnik bi moral v bolnici imeti svojega doktorja, ne pa kot je danes, ko se doktorji neprestano menjavajo. Tak ti eden predpiše nekšne tablete, drugi den ti novi doktor doda nove, tretji doktor nema pojma ka je s tebov. Mira pa tak nemaš nikšnoga. Meli smo tri čistilke. Ena je pometala, druga je brisala pohištvo, tretja je praznila koše. Vsaj 10 krat dnevno so prišle v sobo in nekaj delale.

In reply to by License to ill (nepreverjen)

Kultura na nuli (nepreverjen)

Miru v bolnici nimaš, osebje nenehno prihaja, kot pravite nekaj dela, derejo se po hodnikih, se kličejo in premlevajo. Tako sem pristopila tej debati, komaj govorila saj so mi zlomljeni 2 rebri poškodovale pljuča in dobila zevanje češ zakaj se gibam, kaj bi rada. Prosila sem za drugo posteljo, saj ta ni imela ene letve in sem se vgrezala. To je izkušnja, da te kap prav tam v Rakičan bolnici. Postelja je prišla se potiskala z dvema med. tehnicama, se ustavljala, ker sta imele toliko za povedati, ne mogoče opisati to obnašanje. Potem metale posteljino, jeznivi na pacienta. Kje so ti njihovi temno modri mantlini- delavci, kateri nekaj hodijo, nekaj popravljajo, da ne morejo vrezati ene deske ali bota in posteljo naštimati. Kdo leži na poškodbenem oddelku na tej postelji? Skup spotreti, na spotreti postelji?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

imamo pa kar nekaj brezposelnih sanitarnih higienikov - šinterjev
ki bi jih leiko zaposlili v zdravstvenih ustanovah
mislim, da minister ne bi mel nič proti, kajti on je res strokovjak svojega posla

Sobočanc (nepreverjen)

Najslabša bolnišnica na svetu. Katastrofa.

zumba afriški (nepreverjen)

to pa ne bo držalo
Naša je še slabša
sterilizacijo opravljajo kar z dvema cigloma
Narkozo pa zadnje čase opravljajo že kar samo z enim ciglom
veste špara se na vseh ravneh

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

So dobri in slabi (nepreverjen)

Najslabša bolnica je te, kda kakšnega vničijo. Za kirurgom, kateri nej mladi bil, ka bi naj bila olajševalna okoliščina za to ka mezinca ni dobro zašil. Starejša kirurginja je za njim popravlala, doktorca 1A, operacija na ex, prst me več ne boli, niti brazgotine ni, pa je bil po celi dolžini gor vrezani, saj je iskala živec katerega kirurg pravo, da ga nega in se naj prst odreže. Kar tak zašil, pa vido mrtev prst, s tem sem zadevala, ga več kot leto vezala in lepila k roki.

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

BOJK (nepreverjen)

V Sloveniji nas je komunistično - socialistična politika pripeljala preprosto rečeno v rit ker:
1. Preveč 50% jih imamo zaposlenih v javbem sekturju, tu mislim državne pisarniške štakore.
2. V Sloveniji, kraja korupcije, ponevebe odnesejo polovico letnega proračuna (5 miljard evrov)
3. V Sloveniji stane delavec delodajalca 1.950 EUR od tega delavec dobi samo 1.100 EUR neto vse ostalo pobere
država, kar je največ v EU, in kje je ta denar ????
4. Takoj zmanjšati sestavo parlamenta iz 90 na 45 poslancev in število ministrov na 10 in za 50 % zmanjšati
zaposlenost po ministrstvih.
5. Takoj zapreti vse, ki ne morejo dokazati od kod jim toliko premoženja.
Pa dajte se enkrat zbudite ljudje.

čarni vrag (nepreverjen)

Zdaj do iskali novoga mandatara, pa se prijavi.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

Bonge (nepreverjen)

Bojk , nedo se zbudili dokejč nemo bankrotejrale in do posledice cutili tudi tisti privilegirani. Za vse ostale neprivilegirane poskrbijo majnstrem mediji in piškotarji oziroma družbeno politični delavci kak je naprimer debele fukjenec štere cejke dnejve sidij za računalnikom in ljudem možgane perej seveda nej zašenke.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

ee (nepreverjen)

Št. poslancev treba povečat iz 90 na 300.
Večje je št. poslancev nanjša je korupcija v državi. Kaj lažje zlobiraš 46 poslancev ali 151?

In reply to by BOJK (nepreverjen)

sd-samo denar (nepreverjen)

Primanjkuje prej :-) znam ka eni pošiljajo prošnje pa jim niti ne odgovorijo ;-) službo dobijo samo,če imajo poznanstvo

SD-SAMO D... (nepreverjen)

Tisti kateri trdijo, da pomurske fabrike jemljejo delavce, se hudo motijo. Iščejo, ne pa zaposlujejo. Potrebujejo, ne pa zaposlujejo. Notri prideš po zvezah ali zato, ker si mlad. 40-letni so že prestari za njih, izobrazba ni nikoli primerna niti za Arcont, kar pomeni, morali bi imeti dolgoletne izkušnje ali... Izbirajo in frfrajo, potem še odpuščajo, kot Cartago.

In reply to by sd-samo denar (nepreverjen)

ehmeti mehmeti (nepreverjen)

se bom jaz prijavil
sem zadnjič pomagal pri porodi
bosanski kobili, ki je kotila
Sem vlekek kot traktor
in plod je bil zunaj
Kot vidite imam izkušnje
in leiko bi me zaposlili
v vaši cenjeni instituciji

slvkos (nepreverjen)

marš v bosno

ka je??? (nepreverjen)

Gda de van že enin enkrat kliknolo.... na severi Nemčije nemci odijo v Skandinavijo delat ka so tan večje plače, avstrijci odijo v Nemčijo pa Švico delat ka so tan večje plače, Slovenci odijo v Avstrijo delat ka so tan večje plače, bosanci, srbi in hrvati odijo k nan delat ka so pri nas večje plače..... vse je pa odvisno od standarda države. Bole ideš od juga proti severi boukši je standard. To je bilo sigdar tak in očitno de še dale tak. Samo je zdaj gda je EU to bole očitno in je ležje oditi prek meje in dobiti službo. Ekonomske migracije so vedno bile in vedno do. Dajte se že enkrat s ten sprijazniti in ne serte skoz po nekši vladi in ne iščite za svojo nesposobnost in nezadovoljstvo razloge in krivce vedno drugje. Malo se nad sebov zamislite.

stary1 (nepreverjen)

kriva je prepožrešna vlada
in zato imajo zdravniki premale plače
in zato jaz pijem dražje pivo v bifeju
Če bi bila normalna sposobna nekorumpirana vlada
bi Slovenija prišparala najmanj 5 Milijard
in ta denar bi krožil med narodom
in nam ne bi trebalo hoditi s trebuhom za kruhomđv tujino

In reply to by ka je??? (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Daj ne nabijaj,da imajo pri nas zdravniki premale plače,naši zdravniki imajo za svoje delo in čakalne vrste,ki so pri nas zaradi njih veliko prevelike plače.
Res pa je,da so sestre premalo plačane.
Da ne boš nabijal,evo ti kolko dobi zdravnik v Avstriji...zaslužijo nekateri tudi veliko več,ampak za to morajo nekaj narediti in pokazati,da so pravi zdravniki vredni zaupanja,ne pa tako kot naši šintarji...
___________________
Na primer, specialist nevrologije zasluži do 5500 evrov bruto na mesec. Po drugi strani splošni zdravniki zaslužijo le okoli 3.400 EUR bruto...

Koliko zasluži zdravnik v Avstriji?
Zdravnik v dunajski splošni bolnišnici prejme 6.440,18 EUR bruto kot zdravnik asistent in 7.510,18 EUR mesečno kot specialist od prvega leta službovanja. Zdravnik iz Vorarlberga na drugi strani dobiva 3.130 evrov na mesec. Če dodate še nočne storitve, dobite bruto 4.223 EUR.
__________________
Toliko,da se ve,ker naši Kuštrinovci drugo kot izsiljevat za plače ne vejo.

In reply to by stary1 (nepreverjen)

slvkos (nepreverjen)

ne jedi govna govnar

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

ehmeti mehmeti (nepreverjen)

Neka jede ako je govnar
drugo mu itak ne preostaje
kao da jede govna

In reply to by slvkos (nepreverjen)

df (nepreverjen)

sem ga prošli put stvarno videl ko je jedel govna
jer rdeča zvezda voli govno u sendviču

In reply to by ehmeti mehmeti (nepreverjen)

niksoon (nepreverjen)

BLA BLA BLA....SPET VECINA SĐS GLASNIKOV IN PLJUVACEV.
Poznam par mladih in starejsih kateri so imeli zeljo po karieri v nasi bolnisnici.
Pridobili so si na eni na redni, drugi na izredni nacin srednjo solo ali visoko solo.
Ampak pozor, pri razpisu pa zahteva po 3 letnih izkusnjah:)
Sobotainfo preverite prosim pogoje zaposlovanja novega nujno potrebnega osebja:)
Kar se pa tice avstrije pa je normalno v vseh segmentih, da se gre tja kjer dobis vec denarja.
Po drugi strani pa vecina opravlja prisilno mizerna dela v avstriji, ker v sloveniji ne dobijo sluzbe. Ni vse v denarju kot spet propagirate JEBENI MEDIJI.
SOBOTAINFO PROSIM ZA SEZNAM ODPRTIH DELOVNIH MEST V BOLNICI MS IN PRIPIS JEBANIH POGOJEV!

SPET SE DELA MEDIJSKA IN SINDIKALNA MAFIJSKA PROPAGANDA!!!
POPOLNOMA NOBEN PA NE OBJAVI NEKE TOCNE PAMETNE STATISTIKE KAJ SE DOGAJA V ZDRAVSTVU.
MEDIJI PISEJO V SMISLU PRIDOBIVANJA KLIKOV, DELAVCI SE TOZIJO KER JIM SINDIKAT DIRIGIRA, VODILNI PA SE DELAJO NEUMNE IN PO TIHEM KRADEJO SE ZADNJI DROBIZ!

premalu (nepreverjen)

tak je, samo ka, če je narod butasti.....samo kričijo ka doktori majo prevelko plačo, pa poslanci, pa direktori, pa....jes znan. Gnes bi že rad vsaki navaden butl komandiro, brez šole, brez znanja...bejte no, vsi majo prevelko plačo, samo jaz premalo, takšna je naša miselnost, čisto po jugoslovansko!

In reply to by niksoon (nepreverjen)

bolna bolnica (nepreverjen)

niksoon:
- jabuko jejš ali
- đabuko gejš?
Či jabuko jejš, maš šanse za službo, či pa đabuko gejš, pa že moreš rodbino notri meti!

In reply to by niksoon (nepreverjen)

ehmeti mehmeti (nepreverjen)

če nimaš prakse se lahko jebeš
Jaz nikad nikoga ne zaposlim če ima završeno školo,, treba mu najmanje još 5 godina prakse , da ga lahk koristiš za posao

gloprt. (nepreverjen)

za prodajo bureka, ki ga ti izvajaš, je praksa ovira.

In reply to by ehmeti mehmeti (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Zamenjati de trbelo tau rdečo mafijo, štera kradne vse posejdi, tudi v zdravstvi. Te kupuvle medije, postavlaja ljud na vodilne položaje in ostrahuje ljudi zaposlene v javnem sekturju. Vse z ciljem da obdržijo oblast, drugo razredni državljani pa v Avstrijo ali skromno _življenje. To se more končati z naslednjimi volitvami, če ne se nam slabo piše.

kharma is a bitch (nepreverjen)

Mislin ka bi mogo malo k doktori na pregled. To ka nonstop nekšo rdečo farbo vidiš je verjetno sindrom nekše bolezni. Ge bi se nej s ten špilo, idi hitro po napotnico.

In reply to by Munt (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Ne boj smešen, ka ti še vedno verjameš v volitve pa v dedka mraza???
Tile pohlepneži še kolikokrat morajo odstopat da vec ne boš verjel v te smešne zgodbice!

In reply to by Munt (nepreverjen)

Niso potrebni (nepreverjen)

Vse zdravstvene delavce v zapor, ker so organizirana mafijska zdruzba.

nomeansno (nepreverjen)

Ideš po vrsti od prvoga komentara na doj, pa ti je takoj jasno što je janšist, što ma končano samo osnovno šoulo in še par takšnih očitnih stvari. Glede na to ka je večina komentarov tutalno primitivnih in zarukanih, se večina vas komentatorov lejko najde v prvon mojon stavki.

Bonge (nepreverjen)

Tij bimbo , pa vij ste mele zaj premijera serpentinška , štere je mel 7 popravnih v srednje lesarski šouli, ka se je v Brusli po hodnikaj skrijvo ka se je z niken nej znal gučate. Ne pomle nite en tuji jezik. Pa Alenka Bratušek je nika načeša nej bijla, sama aroganca jo gor držij . Sramota za naš narod. Pa ne misle ka što je prouti komuniston ka je vsake Janšist, tou so lidgej štere spremljajo situacijo pa brodijo z svojof glavouf.

In reply to by nomeansno (nepreverjen)

nomeansno (nepreverjen)

Saj si ti niti kaj dosta ne razlikuješ, če glij trdiš ka si nej janšist, še vseeno vidiš nekše komuniste za vsakin grmon. Me zanima ka de se zgoudilo zdaj s temi komunistami gda do vsi šli z Janšo v vlado. Me zanima če te še dale kričali kak so Bratuškova, erar, ovi iz Desusa vsi rdeči in komunisti. :) Janša je komunist, za ostale pa ne vrvlen.

In reply to by Bonge (nepreverjen)

Za ali proti (nepreverjen)

Janši. Pravilno: nismo za tega, če smo proti komunistom.

In reply to by Bonge (nepreverjen)

Nezadovoljna mama (nepreverjen)

Bla, bla, bla.... primanjkuje zdravstvenih delavcev ja. Moja hčerka je lansko leto poslala več kot 10 prošenj v SBMS in ima več kot 10 let delovnih izkušenj, pa vedno isti odgovor....niste izbrani na razpis.
Vsak ki koga pozna pride notri, poznanstvo je važno kakor vsepovsod.... Službo pa želi menjat, ker so nevzdržne razmere....

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

če bi pa ta pravemu dala
bi pa prišla noter
lahko pa da tudi mama
in potem ne bo več nezadovoljna mama

In reply to by Nezadovoljna mama (nepreverjen)

bolna bolnica (nepreverjen)

- jabuko jej
ali
-đabuko gej?
Najbrž "đabuko gej", či so jo 10x nej vzeli.
Naj v markovščini prijavo napijše!

In reply to by Nezadovoljna mama (nepreverjen)

Markovščina (nepreverjen)

Ljudje od tam so sociopati.

In reply to by bolna bolnica (nepreverjen)

Makiavisti (nepreverjen)

...

In reply to by Markovščina (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Ka, rdečkarji se vam čas izteka, zato ta živčnost in poniževanje, drugače mislečih. Zadnji čas je za Slovenijo da se vas zustavi, drugače ni pomoči za Slovenijo. Kaj boste naredili, ker neznate živeti od svojega dela je pa vaš problem in še račune bo treba položit za škodo, ki ste jo povzročili Slovencem. Tako da bodo traume in delo za zdravnike.

nomeansno (nepreverjen)

Točno tak..... zdaj mo končno doubili prave komuniste na oblast....... SDS de se povezala s rdečimi komunisti iz zadnje vlade in de napravila novo vlado..... Janša, Bratuškova, Serpentinšek in podobni.... to je prava stvar. Za domovino z Janšo naprej.

In reply to by Munt (nepreverjen)

Janša (nepreverjen)

Vam niti vode ne bo dal!

In reply to by nomeansno (nepreverjen)

nikaaaalo (nepreverjen)

NASPLOŠNO ŽE ZNANO, DA IMA STRANKA SDS PLAČANCE IN PSIHIČNE PRIVRŽENCE KATERI PO NAVODILAH SPREMLJAJO FORUME, PORTALE IN PIŠEJO PROTI VSEMU!!!!

DRAGI SDS DOBRO POZNAM VAŠE FINTE, KER SEM V STARIH ČASIH BIL EDEN IZMED VAS, POTEM PA SEM SE NA SREČO PREBUDIL! ŠE DANES ME JE SRAM IN BOGA PROSIM, DA MI ODPUSTI GREH, DA SEM BIL VAŠ SLEPI PRIVRŽENEC!
SDS JE STRANKA KATERA NE SPOŠTUJE VERSKA NAČELA IN DELA NA HUJŠEM PRINCIPU KOT KOMUNISTIČNE STRANKE KATERE SDS IMENUJEJO ''LEVIČARJI'' :)

- SDS... (nepreverjen)

SDS ni ta stranka, katetra obvladuje vse v Soboti. Je pa desna, kar pa sploh nima veze, naslov ne pomeni nič, ker je mafija v vsaki stranki. Bil ...v levi pa leto iz Ljubljane, nikdar več v politiko.

In reply to by nikaaaalo (nepreverjen)

1 Lendavčan (nepreverjen)

Vsi ki se šolajo na račun slovenskih davkoplačevalcev bi morali vrniti stroške šolanja če gredo v tujino delat..

1 Lendavčan (nepreverjen)

Vsi ki se šolajo na račun slovenskih davkoplačevalcev bi morali vrniti stroške šolanja če gredo v tujino delat,to bi moralo biti uzakonjeno.

Prekmurec3 (nepreverjen)

"V murskosoboški bolnišnici si tako manjkajoče zdravstveno osebje zagotovijo na daljši rok s štipendijsko politiko in s stalnimi razpisi delovnih mest."

Dragi novinar, proso bi te, ka se pozanimaš koga ali kaj štipendejrajo.
Da, mlade zdravnike ja, vse ostalo pa 0!
No, vsaj kelko san seznanjeni. Pa san kar preci dobro seznanjeni.
Potem se pa zgodi to, ka tij mladi zdravniki pobegnejo, zato ker jim stari ne dopustijo vpeljati novitet, oz. modernejšega načina dela.
Jap, to je naša bolnica, puna vsega, največ pa laži! ;)

stary1 (nepreverjen)

sem bil zadnjič na urgenci
so enemu mulci roko vkup šraufali - kost mislim
a veste da ta stari dotore ni pustil mlademu zdravniku, da bi šraufe šraufal v kost z gedoro
ampak je moral s kombinirkami
to ti je napredek znanosti v medicini

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Delavski svet (nepreverjen)

Pa ne samo v zdravstvu.Tudi v gradbeništvu in v proizvidnjah,ampak tam ni upada ker tam delajo bosanci,hrvati...itd.Slovensji narod pa odhaja v tujino.

Supermen2020 (nepreverjen)

Ni samo v Avstrijo in ni samo zaradi boljših plač.Grejo ker so slabši pogoji za delo kot so bili.

Visek v sbms (nepreverjen)

Ja kao fali kader. Moje izkušnja v sbms je glih kontra. Pridem na x oddelek za mene sanjski kot diplomitani zdr, tri mesce proba te pa za stalno ka nucamo pa itak vidimo ka stvari veš, po enem tedni pa pridejo eh nucamo te nujno v šok sobi pa te gres nazaj gor. No po 3mescih je prisla ena z porodniške, žal ne rabimo te, glavna sestra se skrije, o prven oddelki pa ne duha ne sluha ocitno je nesce mel poznanstvo. Odidem z tote bolnice se začnem ukvarjati z podjetjom v drugi branzi im glej ga zlomka zovejo me cez pol leta nazaj. A zaj ga jebi, me vec ne zanima. Tak ka tu nesce jebe...

Vinogradnik (nepreverjen)

sem slišal da medicinske sestre ponoči
v bolnici
delajo svašta

Svetlana Maka… (nepreverjen)

ali pušijo

In reply to by Vinogradnik (nepreverjen)

df (nepreverjen)

puši ti mama

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

tvoja pa vleće
ko ciganski konj

In reply to by df (nepreverjen)

df (nepreverjen)

tvoja pa vleče ko štajerski konj

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice