Čeprav je DRI lahko začel z upravljanjem z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor, se pojavljajo nove težave. Stari upravljavec Aerodrom Maribor, je z opozorilnimi tablami omejil dostop do letališča.

Aerodrom Maribor, ki ga napaja kitajski kapital, je ob vhodu na parkirišče mariborskega letališča namestil opozorilne table, ki prepovedujejo prehod in parkiranje.

Po naših informacijah so opozorilne table, ki omejujejo dostop do letališča in prepovedujejo prehod na parkirišče, nameščene že od nedelje. Zaposleni na letališču se očitno na nje požvižgajo, saj so avtomobili kljub opozorilni tabli na parkirišču.

Kitajski investitorji, ki so preko družbe SHS Aviation v Mariboru v preteklih letih poskrbeli predvsem za velikopotezne napovedi, so se poslovili od Letališča Edvarda Rusjana Maribor. A ne povsem. Dostopne poti do letališča in del parkirišč že leta niso v lasti države, temveč dosedanjega najemnika Aerodroma Maribor, s tem pa Kitajcev. Bi to lahko pomenilo oviro za delovanje letališča?

Nov upravljavec Letališča Edvarda Rusjana Maribor državna družba za razvoj investicij DRI upravljanje investicij v nastalem položaju ne vidi težave. Zatrjujejo, da je urejena stvarna služnost, za katero bo država Aerodromu plačevala.

»Razmerja glede dovoznih poti je uredila Republika Slovenija,« so zatrdili za Mariborinfo, a po poročanju Siol.net Aerodromu Maribor zanika, da bi prišlo do dogovora glede služnosti.

Po neuradnih informacijah 24ur.com, naj bi se predstavniki Aerodroma Maribor ravnokar mudili na ministrstvu za infrastrukturo.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
B.M.K. (nepreverjen)

Do se navčili, ka je nej pametno vse odati. Pa nemreš cesto odati jebote idioti.

luc-ifer (nepreverjen)

Tao je gda g.Horvat guči kapital je plaha ptica in hitro odleti tu je odletel na Kitajsko take, ki zagovarjajo odprodajo vsega kar smo skupaj ustvarjali bi slej ali prej morali malo povprašati kam je izpuhtelo skoraj 80% vsega kar smo imeli v skupni lasti zdaj pa par mafijcev obvladuje celotno državo z sodstvom vred?

In reply to by B.M.K. (nepreverjen)

GOTOVI SMO (nepreverjen)

Koje tele v Sloveniji je prodal dovozno cesto in parkirišče Kitajcon, toga zdaj trbej gor obesiti. Sicer pa Slovenija
(naravovarstveniki) niso dovolili Kitajcon podaljšati vzletno pristajalne steze, to seveda naši mediji ne bodo pisali, in kaj smo imeli za drugega pričakovati kot da bodo Kitajci zajebavali nazaj. Politiki v Sloveniji na žalost imajo kratko pamet.

shocker (nepreverjen)

Ge so zdaj tisti ka tak na pune že 28 lejt zagovarjajo totalno razprodajo državne lastnine?

čarni vrag (nepreverjen)

Mi s temi levaki ne bomo daleč prišli. Celo življenje živijo na državni dudi, šole majo kuplene, IQ pa minimalen.

vaservaga (nepreverjen)

Majster tejbe redno jebejo določene stvari. Prvo kak prvo označuješ za lejve totalno desne lidij.... v Slovenski politiki sta lejvivi stranki edino Levica in SDS, vse ostalo so desničari in neoliberalci ali pa totalni idioti. Pravi levičar nigdar nebi razprodal državnoga premoženja. Malo si prvo razčisti pojme pa se te blamejraj.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Prvič čujem, ka je SDS leva stranka, običajno piše da so skrajno desni. Sicer pa v državi v kateri ljudstvo izvoli totalne idiote, ne moreš pričakovati nič dobrega. Te finte s potmi stare kak mati zemlja. Tako so idioti tudi dovozno cesto do Pomurkine klavnice prodali. Novi lastnik bi lahko prišel do svoje lastnine samo s helikopterom. Hvala za pouk.

In reply to by vaservaga (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Kitajci nam po dvojni ceni prodajo nazaj kolovoz pa bo.

administrator (nepreverjen)

takoj odpustit bedake iz DRSI

ne-vernik (nepreverjen)

Ne odpustiti, DRI likvidirati, koliko koristi, škode so naredili v svojem razmeroma kratkem obstoju !
Ustanovila jih je politika, ne za potrebe Slovenskih državljanov ampak za lastne potrebe.

In reply to by administrator (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Vsi so samo služili s prodajami, ko pa treba kaj delati je pa konec za slovence pokvarjene.

Starejše novice