Število potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji že tretji dan vztraja preko 20, včeraj je bilo potrjenih 27 dodatno okuženih oseb, opravljenih je bilo 935 testov. Osrednje žarišče ostaja v Hrastniku.

Epidemiologi svarijo, da se virus širi znotraj države. 
 
Minister Tomaž Gantar pravi, da je stanje v Sloveniji sicer stabilizirano, saj se gibljemo na številki 12 okuženih dnevno na 100.000 prebivalcev v okviru 14 dni. 

“Še smo vedno na meji med rumeno in zeleno cono kot država. Imamo pa nekaj zaskrbljujočih žarišč, kjer se okužbe pojavljajo.”

Na pomoč tudi iz DSO Ljutomer

Gantar dodaja, da smo v zadnjih dneh ponovno priča vnosom virusa v nekatere domove za starejše občane, kar sicer spremljajo z veliko intenzivnostjo, skrbjo in angažmajem. Zato na ministrstvu poudarjajo, da je najboljši ukrep skrb za to, da virus v domove sploh ne pride. 

“Če nas je prvi val epidemije ujel nepripravljene zaradi zaščitne opreme, financ in kadrov, smo na morebitni drugi val pripravljeni. Domovi imajo zaloge opreme, izkušnje in 30 milijonov evrov za kadrovske okrepitve v naslednjih dveh letih,” je še na današnji tiskovni konferenci dejal Gantar.

Na pomoč v hrastniški dom starejših gredo zaposleni iz drugih slovenskih domov, tudi iz DSO Ljutomer.

Podaljšan ukrep subvencioniranja čakanja na delo

Sicer pa je vlada danes s sklepom podaljšala ukrep subvencioniranja čakanja na delo do konca avgusta, saj je ocenila, da je še vedno potreben, je na novinarski konferenci povedal minister za delo Janez Cigler Kralj. 

V zakonskem paketu so podaljšali ukrep čakanja na delo, z možnostjo ponovnega podaljšanja. Na začasnem čakanju je še več kot 24 tisoč delavcev, kar kaže na to, da v nekaterih panogah še vedno ni zaznati okrevanja.

Brezposelnost se je junija umirila. Podatki so spodbudni. Število zaposlenih na čakanju se zmanjšuje, a ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo je še potreben, zato ga podaljšujemo do 31. avgusta.Trenutno naj bi bilo uradno brez dela okoli 89.300 oseb.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LG f st jj (nepreverjen)

Napisite tudi imena teh epidemiologov..!!!

Bravo.... (nepreverjen)

Mater, ste šolani, budale....

čikapajo (nepreverjen)

Uffff, kakšni naslovi ! " VIRUS SE ŠIRI ZNOTRAJ DRŽAVE " !!!
Pa tudi zunaj države. Oziroma v drugih državah.
VSAK dan znova o tem virusu. To je že skrajno duhamorno. Kaj res ni kaj drugega za pisat?
IN sedaj že ne vedo več, kakšne naslove bi dali, ker se piše vsak dan eno in isto.
Najbolje je kar "kopipaste" prejšnjega dne.
Itak nikogar več to ne zanima !!!!!!!!!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Očitno delovanje naših epidemologov nima nobenega smisla.

Dafa (nepreverjen)

Znotraj? Ok, iden te vü.

Konion (nepreverjen)

Vü? Ka ti je to za besede?

In reply to by Dafa (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

NAPISITE IMENA TEH EPIDEMIOLOGOV!!
LAZETE SE IN NAPIHUJETE! VSAKI DRUGI CLANEK FAKE!
VSE ZA KLIKE NESNAGE ENE

91 (nepreverjen)

Levičari prinas ste takak Trumpovi fanatiki v Ameriki, direkt isti. Nej trbej mask, nega virusa, vse je nateg bla bla, znanstveniki nemajo pojma...

Znanstvenik (nepreverjen)

Vecina znanstvenikov in uciteljev, ki sp fe ucili veljajo nekako za leve... Na desni strani ste skinhedi, vardasi, poboznakarji in podobni kalibri... Malo si pihnil mimo...

In reply to by 91 (nepreverjen)

91 (nepreverjen)

Znan ka misliš, ali niti nej. Malo si mimo vdaro dečko. Pogledni si malo Trumpove podpornike, direkt isti vzorci se pojavlajo kak pri "biciklistaj".
Polek toga ge neman nič s politiko, še menje pa z nekšimi obrobnimi skupinami. Meni je nej težko pohvaliti, če nešče kaj dobro napravi, pa či je iz desne, leve ali pa neven s kejc. Eni ste resno tak zaslepljeni z nekšin vceplenin sovraštvon ka adijo.

In reply to by Znanstvenik (nepreverjen)

Gogi244 (nepreverjen)

Što še vrvle to? Kda probajo naderiti pLandemijo, pa naredijo masovno prebujanje lidi... heh

Starejše novice