Ob obetajočih se prazničnih dneh v decembru in januarju, se običajno odvijajo krvodajalske akcije.

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Murska Sobota, skupaj s krajevnimi organizacijami Rdečega križa in Centrom za transfuzijsko medicino, organizira dodatne ukrepe za zagotavljanje zadostnih zalog krvi. 

V ta namen so predstavili tri dodatne krvodajalske akcije, od katerih bo ena potekala v soboto, dve pa bosta terenski.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota bo krvodajalska akcija v soboto, 9. decembra

Enota za transfuzijsko medicino murskosoboške bolnišnice bo za krvodajalce odprla vrata v soboto, 9. decembra, med 7.30 in 11. uro

Vsi, ki želijo v soboto darovati kri, se lahko prijavijo na telefonsko številko 02 512 31 53 ali 031 398 451. 

Organizatorji pričakujejo, da lahko sobotni termin pomembno pripomore k pridobivanju in vračanju krvodajalcev, saj je število krvodajalcev zaradi različnih vzrokov v Prekmurju v zadnjem obdobju upadlo.

Krvodajalska akcija Čarno-bejla krf.

Krvodajalski akciji tudi pri Gradu na Goričkem in na Tišini

Prva decembrska terenska krvodajalska akcija bo v petek, 8. decembra, v telovadnici Osnovne šole pri Gradu na Goričkem, in sicer od 7.30 ure naprej.

Tradicionalna akcija, ki poteka v organizaciji Krajevne organizacije Rdečega križa Grad, tamkajšnje občine in šole, je zelo dobro obiskana na tem delu Goričkega. 

Prijave se zbirajo na telefonski številki 031 865 528.

Terenska krvodajalska akcija pri Gradu na Goričkem.

Druga terenska krvodajalska akcija pa bo potekala v ponedeljek, 18. decembra, med 7.30 in 11.30, v prostorih telovadnice Osnovne šole Tišina

Akcija bo potekala na pobudo tamkajšnjih gasilcev in v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa Tišina – Gederovci. 

Za krvodajalsko akcijo se je potrebno predhodno prijaviti na telefonski številki 041 479 242 ali 041 320 796. 

Organizatorji si želijo, da bi tudi ta krvodajalska akcija postala tradicionalna.

Z darovanjem krvi rešujemo življenja

Transfuzijski center Maribor poudarja izjemno pomembnost izvedbe teh krvodajalskih akcij za zagotavljanje zadostnih zalog krvi v Sloveniji. Vsakodnevno potrebujemo 350 enot krvi, pri čemer vsak krvodajalec lahko reši kar tri življenja

Krvodajalstvo ostaja ena temeljnih nalog Rdečega križa Slovenije, saj predstavlja humano dejanje pomoči sočloveku, omogoča reševanje življenj v različnih nujnih situacijah, vedno pa poteka brezplačno in pod strogim nadzorom zdravnikov.

Starejše novice