Slika je simbolična.
V občini Sveti Jurij ob Ščavnici načrtujejo izgradnjo novega vrtca, ki naj bi bil končan do jeseni 2024.

Po sprejetju proračuna občine Sveti Jurij ob Ščavnici na četrti redni seji 22. marca 2023 so zadostili pogojem za začetek gradnje novega vrtca.

Župan in občinska uprava bodo v najkrajšem možnem času objavili javni razpis za izbiro izvajalca gradnje novega vrtca, z izbranim izvajalcem pa bodo podpisali pogodbo v roku treh mesecev, načrtujejo. 

Vrednost projekta dobre tri in pol milijone evra

Ocenjena vrednost projekta izgradnje novega vrtca je 3.594.946 evrov, večino sredstev pa bo zagotovljenih iz občinskega proračuna.

Iz proračuna Republike Slovenije ima občina zagotovljenih 1.172.667 evrov, ker pa je sam objekt energetsko varčen bodo kandidirali tudi za sredstva iz EKO sklada.

Vrtec bo sprejel skupno 90 otrok, zgrajen bo do jeseni 2024

Novi vrtec v Svetem Juriju ob Ščavnici bo imel pet oddelkov, novo kuhinjo, skladiščne prostore, spremljajoče prostore ter parkirišče in igrišče.

Skupno bo lahko vrtec sprejel 90 otrok prve in druge starostne skupine, dokončno pa bo zgrajen do jeseni 2024.

»Velika škoda je, da se k izgradnji vrtca ni pristopilo prej, ker bi občina privarčevala znatna denarna sredstva. V prejšnjem mandatu so bili krediti veliko cenejši in tudi same cene gradbenega materiala so bile v primerjavi z današnjimi nižje.

Žalostno je dejstvo, da vodstvo občine (župan - občinski svetniki) zaradi osebnih nesoglasij niso v tem primeru delovali v duhu dobrega gospodarja in se niso zavedali, da bi morali delovati v dobro občanov naše občine,« je za Sobotainfo dejal Andrej Vrzel, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

Spomnimo ...

Leta 2021 je eskaliral spor med občinskimi svetniki in takratnim županom občine Antonom Slano, kamen spotike pa je bila gradnja novega vrtca.

Do nesoglasij je prihajalo med županom in sedmimi od enajstih občinskih svetnikov, ki se niso udeleževali sej občinskega sveta in posledično nobena od sej ni bila sklepčna.

Slana si je želel vrtca s petimi oddelki, svetniki so vztrajali pri vrtcu s štirimi oddelki

Ivan Fras, predstavnik skupine Naprej, ki je z mesta svetnika odstopil junija 2021 je takrat trdil, da bi bil pet oddelčni vrtec predrag: »Mi se enostavno moramo prijaviti na razpis za vrtce, in sicer za štirioddelčni vrtec. Župan vztraja pri svojem, torej pri petoddelčnem vrtcu, stroški katerega so že v osnovi za skoraj milijon in pol višji

Po besedah Frasa, naj bi investicija v pet oddelčni vrtec znašala 2,8 milijona evrov, investicija v štiri oddelčni vrtec pa 1,5 milijona evrov.

Zaradi nepotrditve rebalansa proračuna se gradnja vrtca ni začela, čeprav so bila zagotovljena sofinancerska sredstva v višini 1,2 milijona evrov v letih 2022 in 2023.

Komentarji (1)

realnooo (ni preverjeno)

ali bo imel ta vrtec ločene ženske in moške wc
ali bodo skupni kot na fdv

Starejše novice