Večina delavcev Mode Mi&Lan danes prejela odpovedi.

Potem ko je šla družba Moda Mi&Lan iz Gornjih Petrovcev prejšnji teden v stečaj, je večina delavcev danes zjutraj prejela odpovedi, je za STA potrdil stečajni upravitelj Drago Dubrovski. Štiri odpovedi so zaradi potreb stečajnega postopka zadržali. Predstavniki več podjetij so z odpuščenimi danes že govorili o možnostih zaposlitev.

Stečajni upravitelj Dubrovski je povedal, da so danes zjutraj večini delavcev tekstilnega podjetja Moda Mi&Lan razdelili odpovedi, odpuščeni pa so se že pogovarjali o prezaposlitvi v druga podjetja. 

»Je nekaj takih podjetij, ki bi potrebovala te delavce in njihovi predstavniki so prišli na neformalen obisk, mogoče bo kakšno novo delovno razmerje sklenjeno kje drugje,« je dodal.

Štiri odpovedi - gre zaposlene v računovodstvu, kadrovski službi in varovanju - so zaradi potreb stečajnega postopka zadržali, je še povedal.

Kaj bo z neizplačanimi plačami se še ne ve

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je medtem delavcem že razdelil termine, kdaj naj se oglasijo in prijavijo na zavodu. Delavci imajo od danes naprej 15 dni odpovednega roka, v začetku februarja pa se bodo lahko prijavili v evidenco brezposelnih.

Kaj bo neizplačanimi plačami, se še ne ve, treba bo počakati na podatke o stečajni masi, je povedal Dubrovski. Podjetje namreč delavcem ni izplačalo decembrskih plač.

Dubrovski bo v podjetju znova v torek, ko bodo analizirali, ali je mogoče kakšna dela še dokončati. V tem primeru bi za to potrebne delavce v okviru odpovednega roka poklicali nazaj.

»Je pa vprašanje, ali bo to sploh mogoče, saj ima družba odklopljene telefone, nima kurilnega olja, ne vemo, ali ji bodo danes zaradi neplačevanja odklopili elektriko ... Grozijo vsi dobavitelji, saj jim niso bili poplačani stari računi. Mi pa še nimamo take stečajne mase, da bi lahko karkoli plačevali,« je zaključil Dubrovski.

Predlog za začetek stečaja je vložila družba. Kot je pred tem povedal Joc Pečečnik, ki je prek svojega podjetja Elektronček lansko poletje postal 80-odstotni lastnik Mode M&Lan, je bil glavni razlog za to odločitev pomanjkanje kadra. V podjetje so vložili skoraj dva milijona evrov.

Komentarji (15)

kuntakinte (ni preverjeno)

zanijmle me či njin...delavkan pa delavcon... odpovedi vrouča...sam velecenjeni Milan Möjrec?...

Kroki (ni preverjeno)

To bi lejko znal,ka nej,nej ka se spitavles taksne gluposti

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...tij si ešče nej čüu ka je sarkazem...mene pa ne boš včüu kak v stečaji izroučaj odpovedi...ertem...

In reply to by Kroki (ni preverjeno)

Yuhuhu (ni preverjeno)

Dela dokončati? Ka se zajebavlete..ma nega šans..naj si Milan šivle San..

Nicodnic (ni preverjeno)

Zadnje plače tak nebodo videli kak ovi getton penez...

janez janez (ni preverjeno)

Ge so časi, kda si lejko bil "socialistični" direktor, vsenaokoli si lajal, ka so se te vsi bojali, tvoje zgube so pa pokrili drugi!!!!

Ljubitelj parka (ni preverjeno)

Naj bi rajši tej pejneze tak vložo ka bi tejn ženskan lejta kera njin falijo do penzije "cuj kujpo". Po teuki lejtaj bi si tou zaslüžile.

Niko i ništa (ni preverjeno)

Koliko so bile ene na "bolniški" bi morale par mesecov zašenki delati!

In reply to by Ljubitelj parka (ni preverjeno)

mišo 1o (ni preverjeno)

Kak je te Joc telko pejnez vložo,če majo vse blokejrano pa še elektriko njim odklopijo.Mislim ka je to velka sramota pa ubogim delavcon vsi lažejo.Pranje pejnez,

jurko (ni preverjeno)

Če bo potrebno, delavce pokličejo nazaj, da dokončajo nedokončano. Gazda velecenjeni se pa po Soboti špancera kak puran....

. (ni preverjeno)

jurko ka pa bluziš što de jin šou nazaj delat da ma odpouved v roki? Pa ka itak zna ka plačano nede doubo edijno po kakšnon čudeži teh pa itak nega.

In reply to by jurko (ni preverjeno)

Kurti (ni preverjeno)

V resnoj državi bi Mörec že zdavnaj igral na klavir (zatvor), že zaradi svojega dela v fabriki Mura, nej samo za Petrovce. Vsa nevola je njegova nesposobnost in je kriminal. Njegova baba pa še vüpa filozoferati v sobočkon občinskon sveti.

Moravcan (ni preverjeno)

Moraš biti res sposoben da jebes nk Muro, tovarno mura in se m lan pa povsod pustiš dolg

vaški pijanček (ni preverjeno)

Joc Pečečnik, ne imej nas za somara ker je le to lahko nevarno ! Zakaj ? ", je bil glavni razlog za to odločitev pomanjkanje kadra, ki je zadnji zaključil izobraževanje nekako pred 15 leti, če tako dolgo obdobje ne izobražuješ pride do pomanjkanja. Joc V podjetje so vložili skoraj dva milijona evrov, joc kje se to vidi ??.

Ge (ni preverjeno)

Joc je namerno vse doj zapravo, kama je vložo 2 mio???????? Pa nič plačano!

Starejše novice