Danes je vrtcu LAVRA v Murski Soboti potekala otvoritev in blagoslovitev novih igral.

Aktivno preživljanje prostega časa je za otroke posebnega pomena. Še posebej v času epidemije, ko je bilo to pogosto onemogočeno.

Gibanja doma med epidemijo ni bilo zadosti 

V času epidemije je bilo gibanje vseh omejeno. Ob vrnitvi v vrtec pa so to poskušali kljub omejitvam nekako popraviti.

»Marsikatera stvar je doma pri gibanju manjkala. Zato je bilo toliko lepše videti, da so bili otroci v vrtcu in so se lahko razgibali. Igrišče smo imeli že takrat razdeljeno glede na socialne mehurčke pa vendar nam je uspelo vseeno zagotoviti zadosti gibanja«, pravi vzgojiteljica Jožica Bagari.

Otroci so se tudi tedensko menjali, čez omejitvene trakove pa se je spletlo tudi nekaj novih prijateljstev. Bilo je pomembno, da prijateljstvo ni zamrlo, še poudari vzgojiteljica. 
 

Nova pridobitev – kombinirano motorično igralo

V vrtcu so se odločili, da bodo postavili novo, kombinirano motorično igralo.

»S tem igralom, ki so nam ga pomagale postaviti različne pomurske organizacije in podjetniki, smo nekako uresničili že dolgo želeni cilj. Torej, da bi neko kombinirano motorično igralo imeli tudi tu v vrtcu Lavra v Murski Soboti kot je že tudi na Tišini. Otroci so zelo veseli in predvidevam, da bodo z velikim veseljem to igralo tudi koristili«, še doda direktor Miklavževega zavoda Murska Sobota Mitja Perš.
 

Po vrnitvi v vrtec opazili zaostanek

Vzgojiteljica Jožica Bagari je ob vsem tem še dodala, da se je pri določenih otrocih po vrnitvi v vrtec videl zaostanek v gibanju. Ko pa so se vsi vrnili in so začeli z gibanjem, premikanjem, plezanjem in tekanjem, so se stvari vzpostavile nazaj.

Celotna investicija je znašala približno osem tisoč evrov. Večino so pokrili s pomočjo donatorjev, nekaj pa tudi z lastnimi sredstvi. 
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

ČESTITKE, to je pravi vrtec z vsebino in spoštovanjem.

washer (nepreverjen)

Pralnica možganov in indoktrinacija dece, nej pa vrtec.

In reply to by tuncika

, (nepreverjen)

Tej duhovniki so nenasitni ocitno. Fsi nad 200 kg.

In reply to by washer (nepreverjen)

Starejše novice