Pred dnevi so v Veliki Polani namenu predali novo knjižnico za potrebe učencev in krajanov ter predstavili številne dogodke, ki se bodo odvili skozi vse leto. 

Velika Polana, rojstni kraj Miška Kranjca bo letos zaznamovana s številnimi dogodki ob 110. obletnici njegovega rojstva, izdali pa bodo tudi Kranjčevo še neobjavljeno delo.

Osrednja dogodka bosta simpozij in znanstvena akademija, ki se bosta odvila meseca septembra, istega meseca pa bodo pripravili tudi pripravili trgatev v Miškovih goricah.

Izšel je že razpis za literarne vsebine za osnovnošolske otroke, odrasle in kulturna društva, pripravili pa bodo tudi tradicionalni pohod po Miškovi poti.

Poleti bodo v okviru pomurskega poletnega festivala pripravili tudi počitniško šolo, izdali spominsko znamko in razglednico, v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava pa bo potekala raziskovalna naloga Pod Miškovim klobukom, ki bo ostala kot turistični izdelek.

Knjižnica namenjena učencem in krajanom

Že pred dnevi pa so v osnovni šoli Velika Polana v okviru kulturnega praznika odprli povsem opremljeno knjižnivo, ki je namenjena tako učenvem kot krajanom. Knjižnivo veliko 300 kvadratnih mestrov so uredili v sklopu energetske sanacije, stal pa je 80.000 evrov. V njej pa bodo potekali tudi filmsko-literarni večeri.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice