Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 21. septembra, opravili 5930 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1186 novih okužb, gre za 20-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 29.139 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5728 PCR testiranjih potrdili 1308 novih okužb. Šlo je za 22,8-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.749 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 40 novih okužb

V Lendavi so odkrili šest novih okužb, v Beltincih pa pet. Štiri nove okužbe imajo v Ljutomeru.

Po tri nove okužbe so zabeležili v občinah Murska Sobota, Radenci in Tišina.

Po dve novi okužbi imajo v Moravskih Toplicah, Turnišču, Svetem Juriju ob Ščavnici in Veržeju.

V občinah Apače, Križevci, Cankova, Kobilje, Dobrovnik in Gornji Petrovci so zaznali en primer okužbe s koronavirusom.

10 pomurskih občin je tako brez novega primera. Najboljšo epidemiološko sliko ima občina Hodoš, kjer nove okužbe ni bilo že od 8. junija.

Največ aktivnih okužb, 51, imajo v Ljutomeru. 

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 62.208 oziroma 54,2 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 55.004 posameznikov.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Pomurju cepljenih 195 oseb.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čkalja (nepreverjen)

Test s katerim "najdejo" te številke s katerimi nas strašite ( no, vsaj poskušate) bodo z 31.12.2021 ukinili, ker ne loči gripe od sarscov-2. Je naročil ameriški NIJZ ( CDC) vsem laboratorijem v ZDA. In vprašajte se za nazaj kako je bilo s temi številkami!? In ta članek zgoraj spet isti vic. In jutri spet isti vic. Izmišljene številke neprimernega testa, ki pokaže 96% lažno pozitivnih.

Salafist (nepreverjen)

Kak fajn ka eni telko znate z vaših "informacij". Vi bi isti bli v srednjon veke ka bi čarovnike kurili, mutavi narod

In reply to by Čkalja (nepreverjen)

Čkalja (nepreverjen)

Poglej samo na link ameriške vladne agencije in preberi naslov 07/21/2021: Lab Alert: Changes to CDC RT-PCR for SARS-CoV-2 Testing. Povezave pa mi ne dovolijo objaviti. Zakaj že?

In reply to by Salafist (nepreverjen)

heh (nepreverjen)

v resnici bi v srednjom veki kurili čarovnice tebi podobni. zaj pa idi jajotu jajca dale čohat

In reply to by Salafist (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Za tiste, ki se mislijo cepiti bi svetoval ogled videa Smrt s cepljenjem https://dlive.tv/p/ovalmedia+an3C0MHnR
Pri obdukcijah umrlih cepljenih so odkrili katastrofalne zdravstvene posledice cepljenja. Govorijo patologi z več kot 40 let delovnih izkušenj.

čarni vrag (nepreverjen)

Izumitelj mRNA cepiv Robert Malone: ​​množično cepljenje ogroža visoko rizične skupine

Po mnenju Roberta Malonea je množično cepljenje tudi vprašanje etike. To je zato, ker prekomerna uporaba cepljenja pri ljudeh, za katere ni nevarnosti ali je zelo majhna, omogoča virusu, da se z selekcijo izogne ​​imunskemu sistemu. Dobro je znano, da pripravki genskega inženiringa imunskemu sistemu predstavljajo le beljakovine, ki so bile tudi spremenjene, da bi dosegli močnejši imunski odziv. To da le zelo ozek imunski odziv, ki mu virusi lahko uidejo.

Malone nato potegne analogijo s preventivno in pretirano uporabo antibiotikov v farmski reji živali, ki ustvarja odporne super bakterije, ki ogrožajo ljudi.

Enako deluje cepljenje proti virusom. Masovna uporaba cepiv pri ljudeh, ki tako ali tako niso ogroženi, spodbuja razvoj odpornih in imunskega pobega sposobnih sevov virusov. Dejstvo, da je imunost po naravni okužbi 20 -krat učinkovitejša od imunosti po cepljenju, se popolnoma zanemari. Malone pravi, da je pri preprečevanju okužbe veliko bolj zanesljivokot cepljenje.

Imunolog Shaneom Crottyjem z La Jolla Institute for Immunology (LJI), pojasnjuje, da razvoj variant preprečuje ali vsaj omejuje dejstvo, da je imuniteta pri vsaki osebi nekoliko drugačna. Raziskovalci LJI so ugotovili, da lahko celice T prepoznajo do 1.434 značilnosti virusa, vendar niso pri vseh enake. Različica, ki se lahko pri eni osebi razmnoži, se bo pri drugi srečala z nepremostljivim imunskim sistemom. Ni pa tako, če je zaradi vrste cepljenja, ki predstavlja le majhen del virusa, imunski odziv zelo omejen in ozek.

Malone podrobno obravnava to idejo. Za mnoge ljudi ni pomembno, ali obstajajo variante, ki so sposobne imunskega pobega proti cepivu, saj lahko ob naslednji okužbi preprosto pridobijo popolno imunost. Ampak ne vsi. Starejši ljudje in tisti z osnovnimi stanji, kot so debelost, visok krvni tlak, so lahko veliko bolj ogroženi. Če se zdaj srečajo z imunsko pobeglim virusom, je edina zaščita, ki jo imajo in sicer s cepljenjem, izčrpana in neučinkovita. Torej: tisti ljudje, ki najbolj potrebujejo cepivo, izgubijo zaščito zaradi množičnega cepljenja.

Spodbujanje in uveljavljanje cepljenja ljudi, za katere je tveganje že zelo majhno, ogroža visoko rizično skupino. To je ravno nasprotno od tega, kar nam govorijo.

Starejše novice