FOTO: Jure Banfi
Sobočani si po slavju v Ljudskem vrtu želijo novega uspeha, pred tekmo s sežanskim Taborom pravi Ante Šimundža. Bo Mura maščevala poletni poraz?

Nogometni prvoligaši bodo v tem tednu odigrali dva kroga, Mura se po zmagi v Mariboru odpravlja na novo gostovanje v Sežano.

Kraševci so po menjavi trenerja - Igorja Božiča je nasledil Dušan Kosić - dobili obe ligaški preizkušnji. Po Bravu so na krilih Rodrigua Bongonguija napolnili še mrežo Aluminija.

Mura bo v Sežani lovila četrto ligaško zmago v nizu, črno-beli pa so samozavest okrepili z dvema odmevnima skalpoma. Po Olimpiji je pred soboško zasedbo pokleknil še Maribor.

Želijo si pozitivnega rezultata

»Stanje duha je v redu, energija je prava. Vemo, kaj počnemo in kaj si želimo. V Sežano gremo z željo po pozitivnem rezultatu,« dan pred tekmo pravi Ante Šimundža.

Čeprav so Sežanci v nedeljo slavili prvo domačo zmago po aprilu, ko je na Krasu klonila prav Mura, gostovanja na zelenici Stadiona Rajko Štolfa veljajo za zahtevna.

Nekoliko posebno igrišče ni nekaj, čemur bi v soboški zasedbi dajali dodatno pozornost. Šimundža poudarja, da o dejavnikih, na katere nimajo vpliva, ne razmišljajo.

Ekipa se osredotoča na področja, na katerih je lahko še boljša, a strateg Mure priznava, da je Tabor na svojem terenu izjemno nevaren nasprotnik.

Šimundža opozarja na novega trenerja

Še vedno je dokaj svež spomin na prvi medsebojni obračun letošnje sezone. Tabor je iz Murske Sobote odnesel komplet točk, v mreži Mure pa so končale tri žoge.

»Takratna tekma je bila specifična, bili smo v posebnem stanju in z različnimi težavami. Tabor je bil tedaj zelo konkreten. 

Z novim trenerjem so dobili druge oblike igre, zato se je potrebno na to najbolje pripraviti in biti čimbolj uspešen,« poudarja trener državnih prvakov.

Povratniki po poškodbah bodo povečali konkurenco

Mura je derbija z Olimpijo in Mariborom dobila brez treh pomembnih adutov. Luka Bobičanec in Samsindin Ouro okrevata po poškodbi, Nardin Mulahusejnović je manjkal zaradi bolezni.

V Fazaneriji se veselijo povratnikov na zelenice. Šimundža dodaja, da nimajo negativnih odzivov na obremenitve, a bo do njihove najboljše podobe minilo še nekaj časa.

Lahko pa povratniki v ekipo poskrbijo za dodatno konkurenco, ki bo celotno moštvo dvignila na še višjo raven. Štajerski strokovnjak ob tem pravi, da bo to potrebno pokazati na zelenici:

»Zelo pomembno je, da povratniki po poškodbi dajo dodatno vrednost in konkurenco ekipi. Od njih samih je odvisno, kako se bodo vrnili v trenažni proces. 

Pomembno pa je, da dobimo širino, na katero moramo odgovoriti. Ni vse v lepem govorjenju, pomembno je odgovoriti na igrišču in šele nato bomo lahko govorili o tem, da smo nekaj pridobili.«

Bo Mura v Sežani pridobila tudi nove točke?

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jug (nepreverjen)

👏👏👏, Ante tij si Car, 💪💪💪 🖤🤍🖤🤍

magyar bacsi (nepreverjen)

Bo se ukozil????

Starejše novice