Kljub vse večji ekološki osveščenosti, so med nami še zmeraj brezbrižneži, ki jim je malo mar za okolje, v katerem živijo.

Pomurske občine dajejo zdravemu in čistemu okolju velik poudarek. To velja tudi za občino Moravske Toplice, ki mora zaradi turistične dejavnosti biti še posebej urejena in čista, zaradi česar vsako leto spomladi po vaseh organizirajo spomladanske čistilne akcije. Tam prostovoljci poleg zvončkov, trobentic in drugih znanilcev pomladi, najdejo še marsikaj drugega.

Vsi niso osveščeni

Za razliko od večine, se nekateri še zmeraj ne zavedajo pomena ohranjanja čiste narave ter smeti ne odlagajo na predvidena in urejena zbirna mesta, temveč celo v naravo. Na čistilnih akcijah tako vsako leto še vedno najdejo večjo količino najrazličnejših odpadkov. Enega takih črnih madežev smo opazili v gozdu, streljaj od gramoznice v Ivanjcih. 

Vzmetnico kar v gozd

Brezbrižni neznanec je vzmetnico odgvrgel kar ob cesti, ki pelje proti Bogojini. Po tej poti se od priključka pomurske avtoceste vsak dan v zdraviliške Moravske Toplice vozi veliko turistov in izletnikov, katerih tovrstni prizori nikakor ne morejo navdušiti.

Brezbrižneži tudi drugje po Pomurju

Vzmetnica, ki kazi izgled moravske občine, pa je žal le eden izmed redkih tovrstnih primerov v naši okolici. Pred nekaj dnevi je recimo član priljubljene Facebook skupine Murska Sobota gnes objavil fotografijo oblačil, ki jih je nekdo kar odvrgel v gozdu v Krogu pri Murski Soboti.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fff (nepreverjen)

ne vem zakaj je vgel v gozdu če na deponijo lahko odpelje zastonj? Edino če je to kje na vasi pa mu je predaleč murska.

- o

Keri tak vse ta po šumaj mečejo nesnago tak majo doma vse nametano za to pa to majo v krvi ka nastilajo z smetmi ge bodi .Doma so do grla v smetaj pa nesnagi .

marsikaj (nepreverjen)

tou verjetno zatou mečejo po šumaj ka do itak spomladi pa čistilne akcije, pa te lidje že poberejo. Samo san pa tudi alergičen če ge vijdin kaj takšega. Pa fajn fkuper zvezane vrečke od malice (sendviči, konzerve, plastenke ,...) se redno odmetavajo v jarke ob cestaj. Ne ven je rejsan tak žmetno ge v vesi v koš vrčti?

Andy70 (nepreverjen)

žalostno od novinara,ka nevej ka so Ivanjci na Štajeri,v občine Moravske toplice pre Bogojine pa so Ivanci ge je gramoznica

Starejše novice