Pred dnevi so v skladu z vladnim odlokom lahko svoja vrata odprla kopališča tudi za zunanje obiskovalce, a termalni park v Moravskih Toplicah prav dolgo zunanjim gostom ni bil na voljo.

S ponedeljkom, 7. junijem, je začel veljati odlok, ki omogoča dostop do bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo PCT pogoj. Števila priljubljena kopališča so tako lahko odprla svoja vrata tudi za zunanje goste in ne le za tiste, ki bivajo v hotelu ali drugih hotelskih nastanitvah. Pri tem pa velja tudi pogoj 75-odstotne zasedenosti kapacitet.

Ob tem so se še nekoliko zrahljale omejitve pri ponujanju nastanitvenih storitev. Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 enot, lahko ponujajo nastanitve do 45 enot, večji pa lahko zapolnijo do 75 odstotkov svojih kapacitet. 

Odprtje za zunanje obiskovalce trajalo le dva dni

Priljubljene Terme 3000 v Moravskih Toplicah so termalni park odprle 4. junija, za zunanje obiskovalce pa 7. junija, ko je začel veljati nov odlok.

Toda že v sredo, 9. junija, so sporočili, da so Terme 3000 zaradi izvajanja ukrepov glede preprečevanje širjenja koronavirusa do nadaljnjega za zunanje obiskovalce zaprte. 
 

Situacija bi bila nevzdržna

Kot je pojasnil direktor Igor Magdič, so se tako odločili, ker je trenutno toliko hotelskih gostov, da glede na vladne ukrepe situacija ne bi bila vzdržna.

Ob prilivu zunanjih obiskovalcev tako ne bi mogli zagotavljati vse ukrepe in priporočila, ki veljajo za sanitarije, bazene, glede razdalje in potrebne kvadrature na posameznega kopalca.

Direktor Term 3000 pravi, da bi z veseljem omogočili zunanjim gostom obisk termalnega parka, ampak da jim stari ukrepi to ne dovoljujejo. 

Grah: »Nima smisla, da bi se vnaprej omejevali«

V Vivatu tovrstnega ukrepa niso sprejeli. Kot pravi direktor Metod Grah, zagotavljajo ključni element, to je meter in pol razdalje med ležalniki, poleg ostalih preventivnih ukrepov.

»Ko je pa polno, pa zapremo. Nima smisla, da bi se vnaprej omejevali,« meni prvi mož še enih priljubljenih term v Moravskih Toplicah. Ob tem Grah poudarja, da tako ali tako velja PCT pogoj, kar pomeni, da so tako zaposleni kot obiskovalci, v neke vrste mehurčku in je varnost zagotovljena.

Na današnji vladni seji je sicer mogoče pričakovati nova sproščanja, morda jih lahko pričakujejo tudi v turističnem sektorju.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Anon2103 (nepreverjen)

Največji bulšit pa je, ka za ZUNANJE bazene nucaš negativni test. Se pravi, za bazene na prostem moreš biti negativen, za sidenje v parki pa nej. Logika na kubik.

Koviiidnateeeeeg (nepreverjen)

Bulshiit tej teste si vij lejko v rit potijsnete korona nateg in prevara cejla zadeva je izmišljena za jebanje lidij v glavo..

Debeli fuknjenec (nepreverjen)

Ker san gay mi v tazadnjo lejko porinete vse ka vam paše.

In reply to by Koviiidnateeeeeg (nepreverjen)

czd (nepreverjen)

Z frendicami pa smo se že pogučavale ,da pridemo novega reševaca poglednit ,ki je prišel iz Radenc.
Baje ,da je top. Ko sanjski moški (zagorel in s tatojem) pa lepo prijazno zna gučat z diklinami.

Mura liga 2!! (nepreverjen)

Tebi boga punca pa res ze sebi

In reply to by czd (nepreverjen)

Mura liga 2!! (nepreverjen)

Srbi

In reply to by Mura liga 2!! (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Od badamajstre cakan, ka de delo red, nej ka de se fajn pogucavo. Ta vrženi pejnes, keri ga placuvle.

In reply to by czd (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

So težava vladni ukrepi?

Nej so težava vladni ukrepi, težava je ta slovenska vlada.

Pameten (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tij maš tak probleme san s sebov.... preseli se v avstrijo. Te bos pa pa tangucal kak je vlada za nikoj... rajse mas mesecare pa sarace glupan jedan. Rajse se ednok dobiva ka ti razlozen malo zadeve pa malo zgodovino za nazaj...aja nebos razmo ka se pretupave te pa tak skoda casa...

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

todo (nepreverjen)

Tbi kovidnateg je nej tvojo mamo nekdo nategno pa si ti vo spadno. Tele.

ZA DOMAČINE ZAPRTO (nepreverjen)

ZA DOMAČINE ZAPRTO, BANDA POKVARJENA, ŠTO PA VAS JE GOR SPRAVO ČE NE DOMAČINI ? Zdaj bomo domačini gledali kako se bodo tujci kopali ? NE BO ŠLO TOVARIŠI KER MI DOMAČINI VAM BOMO CESTO IN DOSTOP ZAPRLI PA BODO TUJCI SAMO LAHKO S HELIKOPTERJEM PRIHAJALI K VAM. TE SE PA BOMO TAKO ŠLI TAJKUNI SAVA TURIZMA.

Anon2103 (nepreverjen)

Saj tujci pa to podperajo. Kak je pravla Neva Sušec Jambrović na njihovon FB profili, ji je PCT pogoj fajni, ker "nega gužve".

In reply to by ZA DOMAČINE ZAPRTO (nepreverjen)

Tana12 (nepreverjen)

Bravoooo.vse dol zapret

In reply to by ZA DOMAČINE ZAPRTO (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Vsa čast Vivatu. Sem bila včeraj tam, super je.

kopenhagen (nepreverjen)

ko grem v vivat se vedno polulam v bazene včasih še veliko potrebo opravim, prav tako vsa moja debelea familija iz nemčije

In reply to by Bindi (nepreverjen)

magyar bacsi (nepreverjen)

Sem vodenega bika

pinokio (nepreverjen)

Gorenjci so nan nika dobroga nej napravli kelko lujdi so zajebali. Meni jih nej trbej niti pečeno niti kujano. Majo samo okrogle bazene, niti olimpijskoga ne privoščijo svojin goston. Jaki turizem! Gda nede več bonov do domačini dobri. Vivat je par svetlobnih lejt pred.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice